Aborti mjekësor


 • Komplikime të hershme
 • Komplikime të vonuara
 • Kryerja e abortit mjekësor
 • Rregullat e sjelljes pas abortit mjekësor

 • Një nga detyrat prioritare të qeverisë është për të ruajtur
  shëndetin riprodhues, qytetar mundësi
  kanë fëmijë të shëndetshëm. Tashmë, shumë të rinj, duke u kujdesur për
  Për fat të mirë fëmijët e tyre të avancuar të planifikimit shtatzëni, që nënkupton
  Ekzaminimi dhe trajnimi i duhur.


  Ka dy mënyra të mundshme
  aborti, kirurgji me curettage
  mitër dhe metodë mjekim. Për një kohë të gjatë kirurgjikale
  Operacioni ishte mënyra e vetme për ndërprerjen e shtatzënisë.

  Ashtu si çdo
  operacion, aborti mund të përbëjnë një kërcënim serioz për jetën e grave. Në
  Ende në strukturën e vdekshmërisë femërore abortit është 18.5%.

  Ndërlikim
  pas abortit janë të dy llojeve: herët dhe vonë. Herët në zhvillim
  gjatë ose menjëherë pas abortit, dhe më vonë manifestohet përmes
  ndërsa, nganjëherë vjet pas operacionit. Komplikimet pas
  aborti - jo aq e rrallë.


  Komplikime të hershme


  Komplikimet e tmerrshme të abortit - shkatërrimin e integritetit të murit të mitrës
  (Vrimë) dhe këputje. Shpim mund të dëmtojë
  Anijet e mëdha, zorrët, fshikëz dhe peritonit
  (Peritonit).


  Shpëtuar jetën e grave në një situatë të tillë mund vetëm
  amputimi e uterusit.

  Komplikimet më të shpeshta - gjakderdhje,
  dëmtim i qafës së mitrës, koagulimit të gjakut, emboli
  (Bllokim i enëve të gjakut). Shumë shpesh ndodh ekstrakt të pjesshme
  vezë. Përveç kësaj, pas aborti keqësuar kronike
  Sëmundjet gjenitale (salpingo, endometritis, etj).

  Shumë më serioze Rreziku është infeksion në dëborë
  mitër gjatë një abort (aborti i infektuar). Nëse bakteret hyrë
  mitër, atëherë ajo është inflamacion i mundshëm ose inflamacion të vezoreve dhe të tyre
  shtojca. Infeksioni më i zakonshëm nuk është i regjistruar instrumentet (ata

  steril) dhe depërton në vaginë pas hapjes së qafës së mitrës.


  Komplikime të vonuara


  Këto përfshijnë sëmundjet inflamatore të organeve gjenitale, hormonal
  crregullime, endometriosis, mosfunksionim ovarian, infertilitetit, ndërlikuara
  Gjatë shtatzënisë së ardhshme, abort,
  rritje të rrezikut të kancerit të gjirit, qafës dhe trupit
  mitër. Pas abortit në mënyrë dramatike rrit frekuencën e shtatzënitë ektopike.

  Duke marrë parasysh
  Rreziku i lartë i efekteve serioze shëndetësore, guxonte që të zgjidhni
  gratë e abortit të jetë e mundur duhet të bjerë në metoda jo-kirurgjikale.
  Kostoja e sipër, por në këtë situatë ekonomia shëndetësor gjasa

  përshtatshme.

  Mjekësi aborti - është mënyra më modern
  aborti në fazat e hershme. Mungesa e kirurgjikale
  ndërhyrja në të gjithë kompleksin e komplikimeve të ndryshme - është kryesor
  Ndryshe abortit mjekësor nga abort kirurgjik konvencionale
  (Ose mekanik).

  Statistikat botërore tregojnë se të gjithë
  më shumë gra janë duke përdorur aborti mjekësor është. Kështu, nën
  Francë 80% e pushimeve të shtatzënisë kryer nga kjo metodë,
  Kina ka mbajtur më shumë se 5 milionë aborte mjekësore.

  Avantazhet e abortit mjekësor:

 • të lejuar abortin në shumë herët sepse stresi hormonal në trup është minimale;
 • kryhet

  aborti mjekësor për jo më shumë se 49 ditë vonesë, duke llogaritur nga
  ditën e parë të periudhës së fundit menstrual, kur veza e fekonduar është i dobët
  bashkangjitur në mitër dhe nuk vjen ndryshime të theksuara hormonal
  Gratë zme trup
 • nuk kërkon anestezi dhe kirurgji,
 • eliminuar rrezikun e komplikimeve të tilla si infeksion, proceset commissural zhvillimin endometritis traumatik mitrës,
 • Ekziston rreziku i infertilitetit sekondar
 • Asnjë shans i kontraktuese infeksionet virale (hepatiti, HIV)
 • praktikisht identike me menstruacioneve të rënda dhe psikologjikisht perceptohet si një proces natyror,
 • nuk ka nevojë për të shkuar në spital,
 • Gratë në një moshë të re, të detyruar të ndërpresin shtatzëninë një shtatzëni të padëshiruar - është mënyra më optimale jashtë.


 • Kryerja e abortit mjekësor


  vizita e parë e pacientit i cili ka vendosur të ndërpresë shtatzëninë
  Metoda e abortit mjekësor, mjeku do të shqyrtojë dhe diagnoza
  shtatzënia nëpërmjet testit të ultrazërit dhe përcakton kohëzgjatjen e saj. Hollësisht
  shqyrtoi organet e legenit përjashtuara shtatzëni ektopike.
  Pacienti konfirmon synimin e saj për ndërprerjen e shtatzënisë dhe shenjat
  dokumentet përkatëse.

  Provimi është i nevojshëm në mënyrë që të
  minimizuar rrezikun e komplikimeve të mundshme. Vëmendje e veçantë
  dhënë sëmundje gjinekologjike dhe kardiovaskulare. Nëse nuk ka
  contraindications për abortit mjekësor, pacienti

  merr ilaçin që merr në prani të një mjekësore.
  Kjo
  drogës shkakton trupin fyerje vezën. Në
  për 1-1,5 orë mjek shikon si një grua. Veprim
  përgatitja fillon pas 1-2 ditësh. Ajo tregon deri si zakonisht
  gjakderdhje.

  Dy ditë më vonë pacienti përsëri vjen në pritjen.
  Mjeku kryen një konsultim dhe shqyrtim. Pacienti merr përsëri nën
  droga mjekësore mbikëqyrjes që reduktojnë në mitër. Droga
  ndodh brenda 1,5 - 2 orë apo më shumë më vonë, mitra fillon
  zvogëluar dhe nuk është një dështim.

  Gjatë vizitës së tretë
  Mjeku do të shqyrtojë dhe me ultratinguj e mitrës dhe vezoreve.

  Qëllimi i anketës:
  kontrolloni për fragmente të vezën në mitër dhe të sigurohemi që
  gabim ka ndodhur mirë. Efektiviteti i metodës është 99%.


  Rregullat e sjelljes pas abortit mjekësor

  Ato korrespondojnë sillen pas çdo lloj të abortit dhe synon të mbrojë shëndetin riprodhues të grave


  Ndalohet:

 • Aktiviteti fizik;
 • hipotermi, seksi për dy javë pas një abort;
 • Ju mund të marrë një dush, spryntsyuvatysya, pishinë, lumi (ju mund të marrë një dush të ngrohtë).

 • Të jetë i sigurt për të vëzhguar masat e mëposhtme:

 • për të reduktuar mundësinë e kontraktimit të sëmundjeve të frymëmarrjes,
 • Daily kontrolloni temperaturën e trupit,
 • parandaluar kapsllëk, monitorimin e zbrazjes kohë të fshikëzës dhe zorrët,
 • barazim

  vëmendje e veçantë për të higjienës personale - kërkon ndryshime të shpeshta të ulët
  lingerie, higjienën intime të përdorur një zgjidhje të dobët të Permanganat kalium,
 • aplikoni
  kontraceptive (prezervativy!) gjatë marrëdhënieve seksuale para
  menstruacioneve dhe më tej të konsultoheni me mjekun tuaj në lidhje me
  Përzgjedhja individual i kontraceptivëve,
 • të marrë ndonjë
  droga vetëm pas konsultimit me doktorin tuaj - madje edhe aspirina
  zvogëlon efektivitetin e drogës.
 • Shkelja e këtyre
  Rregullat mund të çojë në komplikacione të rënda. Pas abortit mitrës
  është kusht nervoz, dhe duhen disa javë
  në gjendjen e tij normal.

  Imuniteti ulur,
  është restaurimi i sistemit normal funksion gjenitale. Në këtë
  periudhë duhet t'i kushtojnë vëmendje të veçantë për shëndetin e tyre. Ku
  ose ethe me dhimbje të forta dhe të gjakut të rëndë
  ndarë nuk duhet të vonojë thërrisni një doktor, i cili kryhet
  aborti.

  Përpjekjet individuale në abortin mjekësor mund të rezultojë në komplikacione të rënda.

  Më i lartë