Kirurgji Mehaureterom në fëmijët mehauretera


 • mehaureterom
 • Çfarë është mehauretera rrezik
 • Arsyet mehauretera
 • Manifestimet mehauretera
 • Diagnoza mehauretera
 • Format mehauretera
 • Studime të tjera në mehaureterom
 • Trajtimi mehauretera
 • Features mehauretera sapolindur

 • mehaureterom

  Mehaureter është zgjerimi kongjenitale të uretër, e cila është shoqëruar me jashtëqitjen e tij. Ureters janë dy organ me tuba të vendosura në mes legen i veshkave dhe të fshikëzës dhe funksioni i tyre kryesor është i urinës Transportit nga veshkat për të fshikëzës.


  Çfarë është mehauretera rrezik

  Në praktikë pediatrik mehaureter - një nga sëmundjet që çojnë në mosfunksionim të veshkave, dhe, në këtë proces dypalësh deri në dështimin e veshkave.

  Zgjerimi i uretër po vuan funksionin e tij të transportit dhe atje është paaftësia për të lëvizur shpejt në prodhimin e urines fshikëzës dhe thekshëm në të traktit urinar florës mikrobike që shkakton inflamacion kronik të veshkave (pielonefrit). Një pasojë tjetër e rrezikshme e stagnimit të urinës në uretër është rritur presionin në legen i veshkave dhe kupash, e cila shkakton rrjedhjen e gjakut renale. Rezultat i inflamacionit kronik dhe rrjedhën e veshkave gjakut është dhëmbëza të indeve të veshkave (parenchyma) me humbjen e funksionit (atrofi sekondar të veshkave, nephrosclerosis).


  Arsyet mehauretera

  Ka disa shkaqe të mehauretera.


  Arsyeja kryesore - rritur presionin brenda në uretër me vështirësi urinë daljes. Dhe ndonjëherë presion normalizuar, dhe zgjerimi i uretër mbetet. Kjo ndodh në mungesë kongjenitale e shtresës së muskujve uretër. Kjo shtresë normal muskulor i uretër zëvendësohet indeve mbresë palakueshëm. Uretër është aq i dobët që nuk është në gjendje të shtyjë në mënyrë efektive urinës në fshikëz. Një tjetër arsye mehauretera - ngushtimi i uretër në lidhjen e saj në fshikëz. Zbaticë fshikëz-uretër rëndë (PMR - urinë hedhin nga fshikëza në uretër dhe veshkave) gjithashtu mund të jetë shkaku i mehauretera.  Mehaureter Bilateral më shpesh rezultat i rrjedhjes së urinës në uretrës, për shkak të pranisë së valvula lindura në uretrës dhe urethral muskul unazor vrull rezistent, që ndodhin në çrregullime neurologjike. Kjo mehaureter quhet dytësor.


  Manifestimet mehauretera

  Mehaureter zakonisht diagnostikuar me ultratinguj fetusit. Pas lindjes, mungesa e patologjisë së fshikëzës dhe uretrës mehaureter nuk zakonisht manifestohet klinikisht. Më tej, nëse diagnoza nuk ishte vënë në utero, sëmundja mund të manifestuar veten sulm të papritur të pyelonephritis. Në fëmijët më të vjetër ndonjëherë shënuar ankesa për dhimbje në bark ose në rajonin e mesit, gjak në urinë, formimin e barkut tumorit dukshëm, dhe formimin urinar guri në traktin urinar.


  Diagnoza mehauretera

  Herën e parë mehauretera prania zakonisht raporton një specialist në diagnostifikim ultratingull. Nëse një ultratingull fëmijë zbuloi mehaureter, ne duhet të jenë të përgatitur për të përfunduar provimin Urological për të përcaktuar shkakun, prognozë dhe trajtim.

  Intravenoz (nxjerrës) urography ju lejon të shihni anatomi e uretër, për të përcaktuar se sa mirë veshkat prodhojnë urinë dhe të hiqen prej saj. Në urohrammah është diameter dukshme i uretres, i cili kur mehaureterom më 7-10mm.

  Miktsiyna tsistouretrohrafiya (MTSUH) kryhet me dyshuar zbaticë fshikëz-ureteral (braktisjen e urinës nga fshikëza në uretër), për të përcaktuar qenët i qartë e uretrës, fshikëz-përjashtimit ureteral zbaticë, vlerësimin e tërthortë të funksionit të fshikëzës.  Studimet radioisotope e veshkave (Static ose dinamike Nefrostsintihrafiya) - kryhet për të vlerësuar funksionin e veshkave dhe shkallën e rrjedhjes së urinës në uretër prekur.


  Format mehauretera

  Testimi për zbaticë dhe abuzimit ureteral të qenët i qartë (pengim) mund t'i atribuohet mehaureter një nga katër opsionet kryesore:

 • Reflyuksiruyuschiy mehaureter - shkakton zgjerim cistike e zbaticë uretër-uretër
 • Pengues mehaureter - i theksuar ngushtimi në uretër më të ulët duke shkaktuar zgjerimin e saj, dhe shkelje rrjedhje të urinës.
 • Reflyuksiruyuschiy dhe mehaureter pengues - nëse në të njëjtën kohë ngushtimi i uretër dhe fshikëz-ureteral zbaticë
 • Nereflyuksiruyuschiy nonobstructive mehaureter - Zgjerimi ureteral të qenët i qartë pa një shkelje të qartë të uretër dhe fshikëz-ureteral zbaticë
 • Pas vlerësimit të funksionit të veshkave, sipas studimeve radioisotope dhe mjekun biokimi e gjakut mund të vlerësojnë peshën e veshkave, burimet e saj dhe parashikojnë perspektivat për trajtimin dhe kërcënime të mëtejshme ndaj jetës (me anomalitë dypalëshe).  Niveli i lehtë: një zgjerim të lehtë të uretër (ureterektaziya). Shoqëruar shpesh me një zgjerim të moderuar të pelvisit (pieloektaziya) zgjatet nganjëherë vetëm pjesën e poshtme të uretër (Achalasia).

  I ndërmjetëm - Mehaureter. Zgjerimi i uretër është e shoqëruar zakonisht me një zgjerim të moderuar të pelvisit veshkave dhe gota.

  Shkalla e rëndë - Shqiptohet legen zgjerimin dhe uretër quhet ureterohydronephrosis ose hidroureteronefroz. Ureterohydronephrosis shoqëruar pothuajse gjithmonë nga një rënie në funksionin e veshkave.


  Studime të tjera në mehaureterom

  Urodinamicheskoe hulumtim funksional financuar dhe evakuimi nga funksionet e fshikëzës shumë shpesh e dobishme për të zgjedhur një qasje të shëndoshë dhe të trajtimit të mehauretera adekuate.

  Prodhuar nga matjen presionin në fshikëz i jep lëngjet përmes kateterit uretral. Rritja e presionit në fshikëz mund të mbështesin zgjerimin e uretër ose të shkaktojë përparimin e saj të mëtejshëm.

  Diagnoza Mehauretera në shumicën e rasteve një tregues urgjente për kirurgji, kështu që nuk ka kohë për të sjellë së bashku të gjitha rezultatet e studimeve për të verifikuar diagnozën dhe të vendosë për trajtim. Përjashtimet janë mehauretera më të rënda të komplikuara me pielonefrit akut ose dështimi i veshkave, që kërkojnë veprim urgjent.

  Në foshnjat indikacionet operacione janë zakonisht vetëm si rezultat i monitorimit dhe vlerësimit që ndodhin mbi ndryshimet e kohës (dinamikën e procesit).

  Dinamika e vlerësimit është kryer nën ultrazërit standarde mbushur dhe zbrazur fshikëzën çdo 2 - 3 muaj.


  Trajtimi mehauretera

  Zgjedhja e trajtimit ose vëzhgimit mënyrë të varet nga ashpërsia e sëmundjes, moshës së fëmijës, prania e pielonefrit, shkalla e funksionit të veshkave.

  Sëmundja mund të zgjidhen në mënyrë të pavarur me pengim të moderuar, zgjerimi i butë i uretër (ureterektazii, Achalasia), ose zbaticë fshikëz-ureteral (PMR) intensitet të ulët. Kur funksioni ndryshuar fshikëz, infeksionet e traktit urinar, për të arritur efektin e kërkuar pozitiv të përzgjedhjes dhe terapi të drogës.

  Vlerësimi i ndryshimeve (dinamikën) është mbajtur në anketat e kontrollit (1 në çdo 2-6 muaj) dhe rezultatet e testeve.

  Trajtimi kirurgjik është i nevojshëm në fëmijët me mehauretera më të rëndë të ndikojë negativisht në funksionin e veshkave. Indikacionet për trajtim kirurgjik të mehauretera intrauterine diagnoza zakonisht i instaluar pas periudhës së vëzhgimit. E 1 në 6 muaj pas lindjes.

  Mehaureterom kryesor lloj kryhet në kirurgji plastike e quajtur uretër reimplantatsiey. Kuptimi i operacionit të prerë është reduktuar në uretër nga shtrëngim fshikëzës sipër, dhe për të krijuar një lidhje të re (anastomosis), i lirë kalon urinës nga lart poshtë dhe për të parandaluar importin e urines (zbaticë) në veshka.

  Për të parandaluar fundin e refluksit ureteral kryhet në tunel nën mukozës fshikëzës, që rezulton në një valvul që mbyllet kur mbushjes fshikëzës. Gjatë ureters ndërhyrje dhe kullimit fshikëz tubave të instaluar, duke siguruar shërimin e mirë të anastomosis dhe pengojnë kullimin e urinës përmes seams. Kullon urinës janë hequr pas periudhës 7 -14 ditësh postoperative.

  Në raste të rënda të mehauretera dypalësh (më shpesh një mehaureter sekondar) mund të kenë nevojë trajtim moment historik. Faza e parë e uretër prekur veshkave shfaqet në lëkurë (ureterostoma) për të siguruar lëvizjen e lirë të urinës, eliminimin e infeksionit dhe maksimizuar rimëkëmbjen e funksionit të veshkave.

  Kur reflyuksiruyuschem hidroureteronefroze urinës të mundshëm nga fshikëza përmes një kateteri apo duke formuar vezikostomy - kanal të përkohshëm me tuba ndërmjet fshikëzës dhe lëkurë.

  Pas shërimit të madhe të mundshme të funksionit renal dhe tonin e uretër është zakonisht bëhet uretër reimplantatsiey dhe mbylljes ureterostomy ose vezikostomy. Siguron rrjedhën pa pengesa e urinës nga veshka, e cila është e dobishme për funksionin e saj dhe është parandalimi i rikthim të pyelonephritis. Përveç kësaj, "shkarkohen" uretër reduktohet gradualisht, duke i lejuar në fazën e dytë të trajtimit - it reimplantatsiey.  Në disa klinika të përdorur trajtim endoskopik në mehaureterom obstruktive - bouginage (departamenti extension ngushtuar uretër) dhe të instaloni atë në tub afatgjatë - stent. Megjithatë, për të njohurive tona, në mehaureterom progresive kjo metodë është shumë më inferior në efikasitetin e trajtimit kirurgjik, si pjesë vicioz ngushtuar e uretër vazhdon të ndërhyjnë me rrjedhën e urinës. Një tipar tërheqës i metodës është trauma e saj të ulët. Por ajo duhet të kihet parasysh se shpesh kërkon vendosje stent përsëritet, e cila rrit rrezikun e infeksioneve, hospitalizations, drogës, kurse antibiotik, etj  Ekzekutues i kujdesshëm origjinal në anketën e monitorimit, së bashku me tingujt dhe cilësinë e trajtimit dhe postoperative kujdesshëm jashtëzakonisht i rëndësishëm për të gjithë fëmijët me mehaureterom që të arrihen rezultate optimale. Qëllimi është për të identifikuar problemin, trajtimin e saj aktiv Paralajmërimit dhe të pyetjes për zbulimin e rrethanave të reja dhe korrigjimin e tyre.


  Features mehauretera sapolindur

  Në 2 vitet e para të jetës dhe sidomos gjatë 6-12 muajve të parë zgjerimi i uretër në mehaureterom mund të ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme. Për më tepër, një numër i konsiderueshëm i pacientëve është maturatsiya (pjekuria) dhe të përmirësojë funksionin e veshkave dhe ureters, disa fëmijë është përkeqësuar në mënyrë progresive, dhe pjesa tjetër e grupit të statusit të sipërme të traktit urinar mbetet e pandryshuar.

  Metodë Na vjen keq për të parashikuar me saktësi dinamikën e procesit, nuk ekzistojnë aktualisht. Kështu, Foshnjat vetëm monitorimi Statusi i rregullt i rrugëve të sipërme urinare ju lejon te specifikoni trend (prirje e) sëmundjes dhe për të përcaktuar taktikat terapeutike.