Gjakderdhje mitrës


 • Gjakderdhje abnormale i mitrës
 • Gjakderdhje jofunksionale mitrës
 • Trajtimi i gjakderdhje jofunksionale mitrës


 • Gjakderdhje abnormale i mitrës

  Gjakderdhje gjenital është gjakderdhje nga organet gjenitale (vaginës, mitrës) mund të ndodhë për arsye të ndryshme, kanë një intensitet të ndryshëm dhe të çojë në rezultate të ndryshme. Vaginal, gjakderdhje vaginale është i lidhur zakonisht me infeksion të vaginës ose me dëmtim të tij mekanike. Gjakderdhje mitrës janë shkaktuar nga disa sëmundje, mosfunksionim hormonal dhe janë të lidhur me ovulacionit. Në çdo rast, të gjakut në vaginë apo diçka, madje edhe gjakderdhje shumë të vogla nga organet gjenitale duhet të njoftuar me një grua dhe të jetë një tregues për trajtimin me një gjinekolog.
  Që adoleshencës, në jetën e çdo gruaje të shëndetshme vijnë menstruacionet është gjakderdhje i rregullt i mitrës i lidhur me ciklin e oocyte maturimit (ovulacionit). Kjo është absolutisht normale për jetën e një gruaje kur gjatësia cikli menstrual është 21 në 35 ditë, kohëzgjatja e gjakderdhje menstrual nuk i kalon 3-7 ditë dhe humbja totale e gjakut gjatë menstruacioneve varion 40-80 ml gjak.


  Megjithatë, ka disa situata të tjera në të cilat ka gjakderdhje mitrës që janë konsideruar të parregullt dhe të tregojnë nevojën për trajtim të menjëhershëm të grave të gjinekologu.  Gjakderdhje jofunksionale mitrës


  I mitrës jofunksionale gjakderdhje (jo e lidhur me sëmundjet e organeve gjenitale femërore, ndërlikimeve të shtatzënisë apo mjekësi të brendshme). Sekrecione manifestuar bollshme ndonjëherë zgjasin më shumë se 4 ditë, dhimbje në bark.


  Gjakderdhje jofunksionale mitrës është i mitrës aciklik gjakderdhje që zgjasin më shumë se 7 ditë pas kohe vonesën rreth 1,5 muaj, shfaqet në sfondin e cikleve menstruale të parregullta dhe të vonojë menstruacioneve vetë për disa javë. Arsyet për një shkelje të tillë mund të vendosen.


  Jofunksionale mitrës gjakderdhje - rezultat i një shkelje të prodhimit ovarian e hormoneve seksuale.

  Nuk janë në mosha të ndryshme - fëmijë (të mitur), lindja e fëmijëve, menopauza. Ato kontribuojnë në shfaqjen e një sërë faktorësh: karakteristikat e moshës të organizmit, neuro-psikiatrike, rreziqet profesionale, kushtet e këqija materiale, sëmundjet ngjitëse, inflamacion kronik i sistemit riprodhues, etj  Trajtimi i gjakderdhje jofunksionale mitrës

  Trajtimi i gjakderdhje jofunksionale mitrës është për të ndaluar gjakderdhje dhe për të parandaluar periodike. Në menopauzës duhet të fillojë me curettage diagnostik të mitrës, e cila ka vlerë diagnostike për përjashtimin, veçanërisht kancerin e mitrës.

  Metodat themelore të moshës riprodhuese, përveç scraping - terapi hormon, agjentët simptomatike që reduktojnë në mitër - Oxytocin metilergometrin etj, vitamina dhe fizioterapi. Në gjakderdhje të mitur të endometrectomy përdoret vetëm në raste ekstreme, kryesisht për arsye shëndetësore: gjakderdhje të rënda nuk ndalet nën ndikimin e hormoneve.

  Informacion nga artikullin "gjakderdhje seksual"