Mastopatia paralajmëroi - është forearmed


 • Çfarë është ajo?
 • Shkaqet
 • Paralajmëruar - është forearmed


 • Çfarë është ajo?


  Mastopatia - sëmundje të gjirit në sfondin e dështimit hormonal. Dhimbje gjoksi, vula të ndryshme - më shumë se 80% e grave dinë simptomat.

  Më dhimbje në zemrat duket pak para menstruacioneve dhe të kalojë fillimin e tyre. Kjo është gjithashtu një shenjë e mastitit, por shumë gra që jetojnë me të për vite pa shkuar te mjeku, që rrit rrezikun e zhvillimit të kancerit të gjirit. Qasje në kohë specialist mammologist nuk do të humbasë një moment nëse gjirit fillojnë të rriten në madhësi.


  Shkaqet

  Ka dy lloje të mastitë - dhe Shperndare qendror. Në Shperndare ne gji ka një numër të madh të subjekteve të vogla, shpërndarës - vetëm një nyje. Në rastin e parë, një trajtim terapeutik, dhe një tjetër kërkon një intervenim dhe heqjen vend më serioz.

  Shkaqet e kësaj sëmundje janë të shumtë dhe ata nuk mund gjithmonë të përcaktohet. Përveç dështimit hormonal disa faktorë që ndikojnë në shfaqjen e sëmundjes. I parë dhe ndoshta më e rëndësishmja prej tyre - është trashëgim. Nëse të afërmit e nënës takua tumoreve beninje dhe malinje, rreziku ishte tepër i madh dhe ata shfaqen në gjeneratat e ardhshme të grave.


  Sex parregullt - si një shkak të mundshëm të mastitë, sepse ajo çon në balancimin hormonal.

  Shtatzënia ndërprerë gjithashtu mund të shkaktojë sëmundje të gjirit, dhe gratë shpesh kanë një abort, rreziku rritet disa herë.

  Disa prej sëmundjes suaj mund të bëhen shkaku i mastitë, këto përfshijnë sëmundje tiroide, diabet, trashje, sëmundje të mëlçisë, inflamacion të mitrës dhe madje edhe stresi të zakonshëm. Mos harrojmë tjetër lëndime (madje edhe më të vogla) kanceri i gjirit.

  Një tjetër faktor që rrit rrezikun e mastitit, mjedisit keq dhe zakone të këqija të tilla si pirja e duhanit dhe alkoolit.


  Paralajmëruar - është forearmed

  Në kohën e zhvillimit fillestar të sëmundjes nuk mund të shqetësojë ty dhe nuk manifestuar veten si një aspekt parandaluese është shumë e rëndësishme. Në mënyrë që të mos humbasë një moment të mastitë - rregullisht inspektojë në gjoks dhe çdo vit vizitë tek një specialist, të shkojnë përmes mammograms dhe ultrazërit gjirit.

  Kjo është e detyrueshme për të ju drejtojë te një mammologist nëse gjejnë veten simptoma të tilla si compaction, efekti i "lëvozhgë limoni" në gjoks, nyjet limfatike fryrë në zonën sqetull, shkarkimin nga dalë ose të ndryshojë formën e tyre. Për parandalimin e mastitit kushtoj përsëri vëmendje për shkaqet e saj.

  Mundohuni sa më shumë të jetë e mundur për të mbrojtur trupin tuaj nga efektet e këtyre faktorëve.

  Në fuqinë tuaj për të përdorur siç duhet kontraceptivët për të shmangur pasur nevojë të përdorë abortit, në jetë të rregullt të seksit, të lënë duhanin dhe nuk abuzojnë alkool.
  Nëse ju keni një sëmundje që çojnë në mastitë, obstezhtesya mjekët dhe trajtohen.

  Nëse jeni duke planifikuar për të bërë një nënë, dhe kjo është një parandalim i madh i mastitë, të jetë i sigurt për të ushqyer gji fëmijën tuaj. Është e rëndësishme të dini se rrezik të caktuar të ekzistojnë në asnjë lindjes dhe lindjes në një mëvonshme grave të moshës, të cilët nuk janë të ushqyer ose me qumësht grave kohë të shkurtër.

  Nëse ju rrinë në këto udhëzime - sëmundja nuk ka frikë nga ju!