Masazh


 • Lamtumirë dhimbje!
 • Përshëndetje, fle!
 • Mirë se vini mbrapa, inteligjencën!
 • Këtu është për ju, qetësohuni!
 • Shko larg, trishtimi!
 • Blades, PMS!

 • Sipas hulumtimit të fundit, masazh ndihmon shëruar
  pagjumësi, forcimin e sistemit imunitar, të parandaluar sindromi premenstrual dhe kështu
  në dhe kështu me radhë. Ndoshta për shkak se shumë klinika janë të përfshira masazh
  Lista e procedurave standarde terapeutike.

  Këshillë: Askush nuk mund të ketë
  mbysin të ashtuquajturin masazh që ju bën një të preferuar
  (E preferuar), por duhet të gjejnë kohë për një masazh të vërtetë, profesionale. Lo
  vetëm disa arsye pse ajo duhet të bëhet.


  Lamtumirë dhimbje!

  Pa marrë parasysh sa i rëndomtë ajo Dashuri, por

  masazh është veçanërisht e efektshme në trajtimin e dhimbje prapa dhe të ulët mbrapa. Shkencëtarët Health Center për Studime të Shëndetësisë, në Seattle,
  Washington, gjeti se Performance masazh është superior ndaj tjetrit
  trajtime të tilla si terapi manuale dhe gjithashtu hloukalyvanie.

  Arsyeja për këtë fenomen mbetet e panjohur, por disa studime
  kanë treguar se masazh redukton nivelet e hormonit të stresit në trup -
  kortizolit dhe rrit hormonet e mira humor - serotonin dhe
  dopamine. Këto ndryshime të favorshme të ndikojnë pozitivisht shkalla e zemrës,
  presion më të ulët të gjakut dhe block dhimbje receptorët e sistemit nervor.
  Masazh përmirëson rrjedhjen e gjakut në muskujt, e cila kontribuon në shërimin e tyre


  dhe të ruajtur tonin e muskujve.

  "Për më tepër, masazh redukton dhimbshme
  ndjenja migraines, Kontraktimet fisnore, dhe madje edhe kancer dhe të shurdhër
  ndjeshmëria e trupit në fibromyalgia, "- thotë PhD Tiffany Field, drejtor i Kërkimeve
  Instituti kontakt Instituti i Kërkimeve në Institutin Mjekësor të Miami.

  "Ndryshimet pozitive
  Vetëm pas disa seanca të masazh janë mbajtur për gati një vit "-
  shton PhD Partap Khalsa,
  mjek manualnyk dhe Programi Kirurg i Qendrës Kombëtare për Plotësuese dhe aliernativnoy Mjekësi (Qendra Kombëtare për Plotësuese dhe Alternative Medicine)

  në Kombëtare
  Institutet e Shëndetësisë (Instituti Kombëtar i Shëndetësisë). Kjo agjenci
  merret me financimin hulumtime themelore në fushën e terapisë manuale dhe
  masazh.


  Përshëndetje, fle!

  Luhatjet e disa llojeve
  valët e trurit shkaktojnë relaksim apo tensionin e trupit. Si rezultat i
  studim nga Instituti i Kërkimeve kontakt,
  Masazh rrit valët delta - valët përgjegjës për gjumë të thellë. "Prandaj,
  shumë bie në gjumë në tryezë masazh ", - thotë Field.


  Mirë se vini mbrapa, inteligjencën!

  Në studim, kontakt Research Institute, dedikuar
  shqyrtuar marrëdhëniet në mes të gjumit dhe masazh, gjeti gjithashtu se 15-minuta masazh

  ndihmon në përmirësimin e përqendrimit dhe aktivitetin e përgjithshëm mendor. "Për
  Sipas pacientëve pas masazh ata mendonin një hov të pazakontë të energjisë si
  pas një afat të mëngjesit, "- thotë Field. Testet tregojnë gjithashtu se veprimtarinë e valëve të trurit,
  duke stimuluar masazh forcon fuqinë intelektuale.


  Këtu është për ju, qetësohuni!

  Masazh ndihmon në parandalimin e
  ftohjet dhe sëmundjet ngjitëse, si dhe nxit zhvillimin e një
  trupit natyrore "qelizat vrasëse" mbrojtjes së pari-line i sistemit imunitar.
  "Ne e dimë se kortizolit shkatërron natyrore" qelizat vrasës "- thotë Field. - Kështu,
  si masazh zvogëlon nivelet e kortizolit, ajo forcon qelizat imune

  sistem. " Masazh forcon sistemin imunitar, madje edhe në njerëz me dobësuar krejtësisht
  sistemit imunitar, të tilla si për pacientët me kancer i gjirit.


  Shko larg, trishtimi!

  Uljen e kortizolit dhe
  rritur nivelin e serotoninës dhe dopamine do të thotë ulje e stresit, ankthi
  dhe depresioni. "Ne e dimë se aktiviteti në rritje në ballore e duhur
  ne e kemi një tru depresion dhe ankth, dhe veprimtarinë në anën e majtë -
  të ndjehen një ndjenjë e gëzim dhe lumturi pa shpërblim - vazhdon Field. - Sipas tonë
  Vëzhgimet, masazh redukton aktivitetin e lob ballore e duhur dhe
  rrit aktivitetin e majtë. " Gjendja e mirë pas një masazh - një

  nga arsyet që shumë klinika ofrojnë për të nënshtrohen një kurs të pacientëve masazh
  nervor para një operacioni të rëndësishëm, dhe kancerit pacientët nënshtruar kimioterapi.


  Blades, PMS!

  Një studim i vogël
  24 duke qenë më të fortë femrat me sindrom premenstrual tregoi se
  Masazh zvogëlon simptomat e PMS të tilla si dhimbje, ënjtje, ndryshimet e shpeshta
  humor. Kombinoje masazh me mjete të justifikuara të trajtimin e PMS,
  të tilla si palestër (pllaka dhe çokollatë e errët).