Marijuana shkakton skizofreninëËshtë e njohur se marihuana duhan disa presidentë amerikanë haptas për atë duke pohuar atë përfaqësues sa më shumë tymi veprojnë mjedisit njohur muzikantë dhe figura publike. Jo për të përmendur njeriu i thjeshtë, i cili në këtë mënyrë lehtësimin e lodhje dhe stresi.

Ajo do të duket se marihuanë pirja e duhanit - punë krejtësisht të drogës i pafajshëm dhe serioz për të bërë. Shumica besojnë se gjethet thara dhe lulet e kërpit përmbajnë kimikate narkotike që mund të shkaktojë një shumëllojshmëri e ndjenjave - nga qetësimin të mrekullueshme, pa shkaktuar dëm të madh. Por shkencëtarët mendojnë ndryshe - studimet kanë treguar se ata që pinë duhan marihuanë janë dy herë më shumë gjasa të vuajnë nga skizofrenia sesa ata që nuk pinë duhan.

Ka reagime - skizofrenia vuajnë dy herë më shumë gjasa për të pirë duhan marihuanë. Nga kjo ne mund të konkludojmë se njerëzit janë të predispozuar gjenetikisht për të skizofrenisë, të merrni kënaqësinë e veçantë nga pirja e duhanit marihuanës dhe nuk mund të bëjë pa të. Disa studiues argumentojnë se marihuana mund të jap një shtytje të fortë në zhvillimin e skizofrenisë, në ata të cilët janë të prirur për të.

Profesori amerikan Serge SEVIS ekzaminuar rreth njëqind pacientëve me skizofreni, gjysma e të cilëve tymosur marihuanë, dhe gjeti se 75% e duhanpirësve tymosur farë e keqe para zhvillimit të kësaj sëmundjeje të tmerrshme. Për më tepër, studiuesit gjetën - ata të cilët i tymosur marihuanë, skizofrenia ishte dy vjet më herët se ata që nuk e përdorin drogë.


Marijuana mund të shkaktojë hallucinations dhe përdorimin e shpeshtë pothuajse 100% e sulmeve shkaqet e paranojës dhe psikozë.