Marijuana - ilaç më i mirë për dhimbjet kronikeShkencëtarët në Universitetin McGill në fund doli se tetrahydrokannabyol, përbërës aktiv marihuanë, e cila është përgjegjëse për psikotrope dhe pronat analgjezik të bimëve, lehtëson dhimbjet kronike, përmirëson disponimin dhe gjumin për ata që vuajnë nga disa nevralgji.

Pacientët tri herë përditshme marihuanë thithur tym, shënoi një ulje të dukshme në dhimbje në ditët e ardhshme. Kjo lë të përmbajnë më shumë se dhjetë për qind tetrahidrokannabiol ndikuar efikas se specia e bimëve, që përmbajnë më pak se dhjetë për qind të përbërës aktiv.

"Ky është testi i parë praktik, i cili lejoi pacientët për të pirë duhan marihuanë në muret e tua dhe raportet ditore e marra prej tyre", - shpjegon Dr Mark wäre (Mark wäre), autori kryesor i projektit.

"Pacientët që ne e përzgjedhura për eksperimente të vuajnë nga dhimbje të shkaktuara nga dëmtime të sistemit nervor - vazhdon Weir. - Dhimbje nuk shkon larg gjatë terapive të trajtimit janë standarde, por janë shumë më të zakonshme se ne mjekët mendojnë, sepse jo të gjithë pacientët flasin për vuajtjet e tyre. Sigurisht, ka disa procedura efektive për heqjen e dhimbje të tillë, por për marihuanë shumë për qëllime mjekësore - shpresa e fundit për shpëtim nga vuajtjet ".

Marijuana mund të jetë një alternativë e madhe për ilaçe të ligjshme të dizajnuara për të shpëtuar nga dhimbje të forta post-traumatik dhe postoperative, por nuk mund të përballen me problemin.


Sigurisht, mbani në mend se përdorimi i marihuanës për të tjerët, përveç trajtimit që synon të rrezikshme.