Chiropractic


 • Kur chiropractic nevojshme
 • Trajtimi manuale terapia e sëmundjeve të brendshme

 • Kur chiropractic nevojshme

  Kualifikimet e veçanta vetëm një mjek të konfirmuara nga një certifikatë mund të përdorë metodat e ekspozimit manual. Specialistë të tilla janë të pakta sepse shkollat ​​tona mjekësore filluan të përgatisin atyre një pak më shumë se një dekadë më parë. Interesante, shumë mjekë, veçanërisht neurologë dhe orthopedists, duke e kuptuar mundësitë mëdha të terapisë manuale, edhe zotëruar teknikat e saj, zgjerimin e drogës e saj "repertorin".

  Lëvizje Trajtimi i organeve që janë në gjendje për të lëvizur - kështu që ju mund të përcaktojë në lidhje me fushëveprimin e chiropractic.

  Në fakt, çdo shkelje e biomechanics të sistemit musculoskeletal, dhimbje të përgjigjet në vende të papritura, duhet t'ju çojë në një chiropractor. Për fat të keq, jo gjithmonë neurolog, të përballur me një gjendje e sëmurë të ngjashme, ju inkurajojmë që të hyropraktikov pasuesit.

  "Doktor ushtron rruaza dhe janë vënë në vendin e tyre." Se amateurs fraza zakonisht përcaktohet chiropractor veprimit. Në fakt, ai nuk e vënë në vend, dhe vetëm rikthen lëvizshmëri të veçantë sistem të përbashkët ose shpinë dhe musculoskeletal si një e tërë. Rezultat i cilësisë së trajtimit mund të mbahet për një kohë të gjatë - me kusht që personi është fizikisht jetese aktive pa bllokimet serioze.


  Inaktiviteti fizik, mbajtje e trupit monoton - e gjithë kjo e bën secilin nga ne një chiropractor potencial klient. Nga rruga, dështimet padukshme në sistemin që është përgjegjës për lëvizjen e trupit ndodhin çdo ditë. Trupi ose të përballen me këto probleme si ato bëhen të disponueshme, apo të grumbulluar "probleme të burimeve." Shkeljet më të rënda mund të përjetojnë dhimbje koke të vazhdueshme, parehati në shpinë, nën teh shpatullën apo gjoks. Ndonjëherë, për të lehtësuar simptomat e pakëndshme, ajo është e mjaftueshme për të ndryshuar qëndrimin, të bëjë disa stërvitje.

  Trajtim profesional i lëvizjes ka kuptim nëse ajo duket të paktën një nga simptomat e mëposhtme:

 • Prapa dhimbje, joints apo muskujt ndodhin pas ushtrimit
 • Kufizimet lëvizshmëria e shpinë, gjoks, joints
 • Scoliosis (lakim të shpinë) dhe probleme të tjera me sjellje
 • Dhimbje koke, distonise, insuficense cerebral qarkullues shoqëruara me çrregullime të shtyllës kurrizore cervikale
 • Funksionet çrregullim të organeve, enët e gjakut të brendshme
 • Për mjeku e dinte saktësisht se çfarë dhe se si ajo funksionon, Radiografitë mund të jetë e nevojshme me të ashtuquajturat testet funksionale. Foto është bërë në kohën e përkulje, zgjerimit, pjerrësi.

  X-ray ose rezonancë magnetike, tomography është përdorur për të zbuluar disqe diskale, çrregullime kurrizore e qarkullimit të gjakut.

  Ajo gjithashtu drejtuar për të parë nëse tumoret e shtyllës kurrizore apo të palcës kurrizore.

  Për diagnozën e sëmundjeve të nyjeve, të tilla si poliartritin ose spondylitis ankylosing, të përshtatshme për metodat e ekzaminimit laboratorik. Në fakt një nga metodat më të mira për vlerësimin e trupit parametrat biomechanical konsiderohen kompjuter topografi optik. Ajo është në gjendje të hartë lehtësim të trupit, duke llogaritur duke përdorur grafike dhe matematikore vlerat e analizës anomalitë.

  Në terapi manuale dhe përdorimin e tij, metodat speciale diagnostike - testet funksionale motorike. Simple por jashtëzakonisht informative, ata ndihmojnë mjekun për të planifikuar dhe të matur nga çdo manipulim dhe trajtimin në përgjithësi.


  Trajtimi manuale terapia e sëmundjeve të brendshme

  Trajtimi i trafikut kryhet nga të gjitha rregullat, ka një efekt pozitiv në sistemin nervor (kjo ndikon në punën e enëve të gjakut), gastrointestinale, endokrine dhe sekrecion të jashtëm, tubave bronkial dhe organet e tjera. Metodat e ndikimit të drejtpërdrejtë mbi organeve të barkut, ende, megjithatë, nuk mbështetet nga shkollat ​​kryesore shkencore të chiropractic.

  Trajtimi i trafikut kryhet nga të gjitha rregullat, ka një efekt pozitiv në sistemin nervor (kjo ndikon në punën e enëve të gjakut), gastrointestinale, endokrine dhe sekrecion të jashtëm, tubave bronkial dhe organet e tjera.


  Metodat e ndikimit të drejtpërdrejtë mbi organeve të barkut, ende, megjithatë, nuk mbështetet nga shkollat ​​kryesore shkencore të chiropractic.

 • Sëmundjet e rënda të organeve të brendshme
 • Tuberkulozi dhe plagë të tjera infektive të shtyllës kurrizore dhe të nyjave
 • Kancer
 • Spondylitis ankylosing
 • Struktura anomali e rruaza, eshtra, nyje
 • Osteoporozën i rëndë (kockat i brishtë i lidhur me mangësi kalciumi)
 • Dështimi Motor segmente vertebral-motorike, joints (efektet e traumës ose sëmundje)
 • Unë duhet të them se ndikimi i metodave manuale ndryshojnë nga njëri-tjetri. Për më tepër, në mes shkollave akademike individuale ka dallime - për shembull, midis mbështetësve dhe teknikat e buta rrepta të trajtimit.

  Pavarësisht nga shkolla profesionale aderon në parimet e mëposhtme:

 • Së pari, ajo përcakton indikacionet dhe contraindications e trajtimit manual për çdo pacient.
 • Më tej studimet diagnostikuese janë kryer për të ndihmuar të zgjedhin metodën e trajtimit, dozim dhe kohëzgjatjen e trajtimit.
 • Nëpërmjet manipulimit, mjeku gjithmonë e bëjmë këtë me vetëdije, duke konsideruar të gjitha tiparet e terapisë në varësi të situatës.
 • Chiropractic nuk përjashton trajtime të tjera.
 • Një mjek kompetent zakonisht përdor të tëra "paleta" teknika chiropractic, duke përdorur secili prej tyre për të mirën e pacientit. Njohja dhjetra mënyra të ndryshme për të ndikuar në shpinë, nyjeve dhe eshtrave nyjeve, muskujt dhe ligaments, një profesionist i vërtetë përdor përbërjen më të përshtatshme.

  Si me çdo metodë, ajo i nënshtrohet parimit themelor të "bëj asnjë të keqe". Pra, nuk do të rrezikojë duke i kthyer për ndihmë për të healers që nuk kanë mjekun e diplomës.

  Informacion nga artikullin "Çfarë është chiropractic?".