Chiropractic, teknologji dhe trajtim terapi manuale


 • Chiropractic
 • Teknologji manipulim
 • Terapi manuale trajtim

  Chiropractic
  Chiropractic - një degë relativisht e re e mjekësisë, megjithëse
  ajo arrin përsëri në antikitet. Referencat në të janë gjetur në e lashtë
  Popujt e Evropë, e Mesme dhe Azi. Hipokrati në shek e pestë
  argumentoi se duke përdorur terapi manuale mund të kuruar shumë sëmundje.

  Merret chiropractic me veçantitë e lëvizjeve në
  hapësirë ​​dhe një drejtim pjesët tjera të trupit njerëzor (rruaza,
  tabelë, organet, etj) dhe rëndësia funksionale e këtyre lëvizjeve të trupit,
  si dhe të interesuar si pëlhura të cilësisë dhe hulumton këto pjesë

  shkaqet dhe pasojat e devijimit nga norma. Si ka një arsenal
  Metodat me të cilat chiropractor trajton shkeljet.

  Chiropractic nëpër duar profesionale dhe, natyrisht,
  përvojë dhe të kuptuarit mjek mund very much! Për shembull, shpinë - core
  të qenit tonë në kuptimin tekstual dhe figurativ. Ai jep një shumë
  Numri sherr i madh i njerëzve - njerëz kishte për të paguar me natyrën
  dhimbje dhe sëmundjet e shtyllës kurrizore për sjellje e tij të drejtë.


  Dhe për të ndihmuar shpinë tuaj, e drejtë, ai është. Pas "shëndetin" e tij
  ndikon drejtpërdrejt me gjendjen e të gjithë organizmit. Të gjykojë për veten tuaj.


  Nëse një shkelje e "punës" së qafës së mitrës - ju mundo marramendje dhe dhimbje koke për shkak
  Fluksi i pamjaftueshëm i gjakut në arteriet e trurit kurrizor. "Fiksim"
  zemra? Sigurisht ka probleme në shpinë kraharorit ...

  Chiropractic - është një metodë efektive e trajtimit. Ai me sukses
  mund të përdoret në trajtimin e shumë sëmundjeve. Megjithatë, efektiviteti do të
  të rritet, nëse ajo alternuar me intervale prej disa muajsh, me kurse
  mjekësi bimor, akupunkturë dhe fizio-terapi, masazh, të plotësuar mjekësor
  aktivitet fizik.

  Terapi manuale dhe diagnostifikimit -
  teknikat manuale sistem që synojnë korrigjimin ose eliminimin e patologjike

  Manifestimet janë shkaktuar nga ndryshimet në shpinë, nyje, muskuloz dhe ligamentous
  njësi.

  Në arsyetuese manipulim rëndësi të madhe
  të sigurojë kthimin e pozicionit normal të rruaza dhe disqe intervertebral.
  Fakti që hiqet fiziologjikisht nga vendi i tij e caktuar rruazë
  mund të shkaktojë ankth disk intervertebral, rrënjët kurrizore, nervat,
  e cila nga ana shkakton tensionin e muskujve dhe lidhje të bllokuar ato
  lëvizshmëri, duke çuar në bllokimet venoz në një fushë të veçantë. E gjithë kjo
  shkakton ndryshime patologjike në të gjitha organet, refleks të lidhura
  Sipas vertebrates segment. Në anën tjetër ndryshimet patologjike mund

  të fillojnë në disk intervertebral (ose menisk të përbashkët). Tendosje e tij edhe
  shkelje shkakton rrënjët kurrizore dhe të gjitha ndryshimet e tjera patologjike
  në trup.

  Manipulimet që tjetërson nyje sipërfaqësore veç e veç dhe
  rrjedhjen e gjakut reduktohet në fushë, të krijojë kushtet për të saj
  rigjenerim. Përveç kësaj, ekziston një teori e dyndjes deje kur ngadalësuar
  Largimi i produkteve metabolike të organeve kurrizor dhe disqe intervertebral
  shoqëruar me dhimbje dhe ndryshimet në të.


  Teknologji manipulim

  Teknikat terapeutike manipulime konvencionalisht i ndarë në dysh
  i "hard" dhe "të butë" teknologjisë. E para - një impuls goditje dhe

  manipulim. Në vitet e fundit, teknologjia në mbarë botën e vështirë të zhvendosur në mënyrë aktive
  e butë (e ashtuquajtura teknologji muskujve-energjia). Ata japin në mënyrë të konsiderueshme më pak komplikime, më të rehatshme transferuar
  pacientë, dhe efikasitet shumë më të lartë të vështirë.

  Kur kryen terapi manuale fokusi
  rivendosur pozitën normale të rruaza dhe nyjeve, i natyrshëm i tyre
  lëvizshmëri. Për këtë qëllim, në shënjestër në mënyrë rigoroze, presion gisht
  joints. Metoda e përdorur shpesh nga "leva të gjata": një levë - duke i dhënë fund
  durueshëm, të tjera - trup. Ky shtrembërim i veçantë i trupit
  nxit kthimin e përbashkët të zhvendosur në pozitën e saj fiziologjik.


  Ndikimi mbi grupet e caktuara të muskujve, duke shkaktuar atyre stres apo,
  relaksim është gjithashtu duke lëvizur nyjeve të lidhura me këto muskuj në
  drejtimin e duhur. Refurbished fix përbashkët pozicion "muskujve
  kornizë ". Vëmendje e veçantë i kushtohet rifillimin e normal
  rrjedhjen e zvogëluar të gjakut në vertebrale apo të përbashkët.


  Terapi manuale trajtim

  Me terapi manuale mund kurë dhimbje koke, duke përfshirë
  duke përfshirë dhimbje post-traumatik dhe parehati në shpinë dhe gjoks
  duke kufizuar lëvizjen e shtyllës kurrizore, marramendje shkaktuar nga patologji
  shpinë qafës së mitrës, sjellje, dhe disa peryartroz humeroscapular

  manifestime tjera neurologjike të osteokondroza.

  Manuale terapi përdorur në trajtimin e sëmundjeve
  organet e brendshme (të frymëmarrjes, urinar, ndihmon tretjen e ushqimit,
  endokrin dhe sistemet nervor qendror). Pas impuls patologjike nga
  trupi i pacientit Duke bërë një segment të palcës kurrizore, "përgjegjës" për këtë
  trup, shkakton ndryshime lokale në tonin e muskujve dhe qarkullimit të dobët. Në
  Kështu nuk është një bllokim i segmentit motorike të shtyllës kurrizore në nivelin e lezionit,
  e cila nga ana shkakton dërgimin e impulseve patologjike përsëri në
  Trupi i durueshëm. Kjo çon në një cikël vicioz qark, dhe kështu

  progresion të sëmundjes dhe ai bëhet kronik. Chiropractor, "thyer", Rrethi vicioz promovon trajtimin e më kronike
  sëmundje ose lehtësuar ndodhjen e tyre.

  Për shkak të teknikave të përhapura të buta në mënyrë të konsiderueshme
  rënë contraindications sasi të manipulimit. Pra pyetjen
  Mjeku zgjidhet konsultimi terapist manual mbi pranimin.

  Ia besuar duart chiropractor kualifikuar, ju
  të marrë shëndetin në duart e tyre. Chiropractic nuk është universale
  trajtim, por ajo mund të reduktojnë ndjeshëm përdorimin e
  agjentët farmakologjike apo edhe pa to trajtim

  e sëmundjeve.

  Informacion nga artikullin "Chiropractic dhe masazh."