Imazhe rezonancë magnetike


 • Si funksionon MRI
 • Kontrasti medium për MRI
 • Angiografi rezonancë magnetike (MRA)
 • teknologji perfuzionit MRI

 • Është ky informacion mund të jetë kritik për diagnozë të shpejtë, të saktë dhe të hershëm të sëmundjeve.

  Si funksionon MRI

  Në MRI nuk përdor X-rrezeve. Si emri nënkupton, parimi i MRI është për të studiuar vetitë magnetike të atomeve të hidrogjenit, të cilat janë të vendosura në trupin e njeriut. Imazhe rezonancë magnetike krijon një fushë të fortë magnetike e cila shkakton atomet e hidrogjenit të luhaten. Nën ndikimin e valëve të radios zhvendosur pak atomet.

  Ata pastaj u kthye në vendin e tij, dhe kur ata shfaqen luhatje sinjal elektromagnetik që mund të përdoret për rindërtimin imazhet e trupit të njeriut. Që protoneve në inde të ndryshme të trupit të njeriut (p.sh., yndyrë dhe muskujve) ndryshojnë me frekuencë të ndryshme, imazhi i indit do të ndryshojnë.


  Kontrasti medium për MRI

  Shumë mënyrat e MRI rritjen kontrast kërkojnë substanca të veçanta që kanë pronat paramagnetik. Ata ndryshojnë vetitë elektromagnetike e indeve dhe për të rritur kontrastin.


  Bayer Schering Pharma ka nisur agjent parë kontrasti në botë në 1988. Kjo datë është bërë një ngjarje e rëndësishme në zhvillimin e teknologjive të imazhit rezonancë magnetike. Sot kompania ka përvojë të gjerë në zhvillimin e agjentëve kontrast për të imazhit diagnostike. Modern media kontrast dhe pajisje të veçanta për zbatimin e tyre të prodhuara Bayer Schering Pharma, mund të arrijë vizualizimi më të mirë të organeve të ndryshme dhe indet dhe kështu të rritur saktësinë dhe efikasitetin e diagnozës mjekësore.

  Fushat kryesore të aplikimit klinik të MRI me zgjerimin kontrast MRI është metodë veçanërisht e rëndësishme për diagnostikimin patologjinë e trurit, zemrës, muskuj dhe nyje, si dhe vlerësimin e enëve të gjakut.  MRI të specializuara të teknologjisë duke përdorur rritjen kontrast.


  Angiografi rezonancë magnetike (MRA)

  ICA është përdorur për të marrë imazhet e enëve të gjakut (kryesisht arterieve). Kjo teknologji lejon ju për të diagnostikuar patologjitë tilla si aneurysms të arterieve ose atherosclerosis.


  teknologji perfuzionit MRI

  Perfuzionit MRI bazuar në gadolinium chelates futjen dhe imazhin e shpejtë kur doza njëherësh i materialit kontrast kalon nëpër enët e gjakut të trurit.
  Medium Kontrasti shkakton një ndryshim në sinjal, i cili është një studim i dinamikave të vlerësuar hemodinamikën cerebrale.

  Kjo teknologji lejon mjekët të diagnostikojnë strokes, tumoret e trurit dhe shkelje të aktivitetit intelektual.