Angiografi rezonancë magnetike gjatë aneurysm


 • Koncepti i angiography rezonancë magnetike
 • Indikacionet kryesore për qëllim të hulumtimit
 • Përgatitja për kërkimin dhe parimin e pajisjes
 • Avantazhet e angiography rezonancë magnetike
 • Disavantazhet angiography magnetike rezonancë

 • Koncepti i angiography rezonancë magnetike

  Rezonancë magnetike angiografi - një metodë hulumtimi që lejon të marrë imazheve të organeve dhe indeve të trupit pa përdorimin e rrezeve X. Kjo metodë është se rrezatim i valëve të radios pacientit në një fushë të fortë magnetike është lëshuar energji elektromagnetike që është kapur dhe të përpunuara nga kompjuteri.

  Rezonancë magnetike angiografi - një rezonancë magnetike e enëve të gjakut. Ajo është përdorur për të lehtësuar diagnozë të saktë dhe zgjedhjen e trajtimit të sëmundjeve të zemrës, goditje dhe sëmundjeve të enëve të gjakut. Metoda e angiografi rezonancë magnetike imazhet e enëve të gjakut pa ndonjë agjentët radiopaque, edhe pse për imazhet madje mprehtë përdorur mediat specifike kontrasti. Kjo procedurë është pa dhimbje. Përveç kësaj, nuk ka të dhëna mbi efektin e dëmshëm të fushave magnetike të indeve njerëzore.


  Indikacionet kryesore për qëllim të hulumtimit


  Metoda më e zakonshme e angiografise rezonancë magnetike është përdorur për të diagnostikuar sëmundjet e mëposhtme:

 • aneurysm - një lokal mur zgjerim aortic
 • aneurysm pako aortic
 • sëmundje kongjenitale të zemrës
 • veshkave arterie ngushtim, dmth stenozë e saj
 • inflamacion i mureve të enëve të gjakut - vasculitis
 • atherosclerosis - procesi i depozitimit në muret e enëve të gjakut pllakave atheromatous
 • sëmundje karotide - ngushtimi i lumen

 • Përgatitja për kërkimin dhe parimin e pajisjes.

  Para se pacienti magnetike rezonancë angiografi merr një pyetësor në të cilin ai duhet të tregojë se a metalik i tij trupi i objekteve të tilla si stimuluesve kardiakë kardiake, nyje artificiale, portet për injeksion intravenoz, pllaka metalike, spiralet intrauterine, etj .

  Kjo është për arsye se objekte metalike mund të ndikojë foto hap. Para se mjeku studim do të ju pyes për të marrë jashtë të gjitha sendet metalike, bizhuteri, veshje me butonat metalike, parukë, syzet dhe protezat. Bojë Red përdorura në tatuazh, gjithashtu përmban kripëra të hekurit, por përqendrimi i tyre ka pothuajse asnjë efekt në rezultatet e metodës. Para se studimi duhet të informoni mjekun tuaj në lidhje me ndonjë alergji ndaj barnave ekzistuese.

  Zakonisht para se studimi mund të hani (përveç nëse tregohet ndryshe). Nëse ju merrni ndonjë nga medikamente ju mund të merrni.


  Në mënyrë tipike, angiografi rezonancë magnetike kryhet në një dhomë të veçantë, formuar si një cilindër. Disa pacientë mund të përjetojnë claustrophobia ndërsa në hapësirë ​​të mbyllur mbyllur. Prandaj, nëse është e nevojshme, ata janë të dhënë një qetësues.

  Parimi i studimit Imazhe rezonancë magnetike.

  Pacienti është vendosur në një fushë të fortë magnetike dhe të ekspozuar ndaj rrezatimit elektromagnetik (valët e radios). Rezulton energjia elektromagnetike është përpunuar në kompjuter. Kjo ju lejon të shihni indet e njeriut dhe organet në shtresa nga perspektiva të ndryshme dhe në aeroplanë të ndryshme. Fushë magnetike troket atomet në grimca të indeve - protone, të cilat janë të përshpejtuara dhe të prodhojnë sinjale elektromagnetike rrezatimit.

  Këto sinjale janë pranuar nga pajisjen dhe pastaj nënshtruar përpunimit digjital në kompjuter. Poluchayuscheesya imazh shumë të qartë, ju lejon për të parë detajet e shumë të vogla.

  Kundërindikimet për angiografi rezonancë magnetike:

 • pesha e trupit mbi 130 kg
 • Prania e stimuluesve kardiakë kardiake dhe tjetri futur në pajisje të trupit të pacientit, si protezat artificiale, protezat, valvulave të zemrës artificiale, fletë metalike, etj
 • shtatzënësi
 • claustrophobia
 • Cilat janë avantazhet dhe disavantazhet e metodës së angiografi rezonancë magnetike?


  Avantazhet e angiography rezonancë magnetike

  Getting një imazhe të qarta dhe të detajuara të enëve të gjakut, pa nevojën për catheterization dhe për këtë arsye nuk ka rrezik të dëmtimit të arterieve dhe komplikimet e lidhura.

  Koha që duhet për të procesit kërkimor dhe rehabilitimi periudhë është më e shkurtër se e nevojshme për kontrast angiografia. Një kosto më e ulët në krahasim me kontrast angiografia. Nuk ka nevojë për rrezatim të pacientit me X-rrezeve dhe përdorimin e tyre të drogës për të cilat pacienti mund të përjetojnë alergjik


  Disavantazhet angiography magnetike rezonancë

  Kur duke përdorur rezonancë magnetike angiography nuk është ka efekte të padëshiruara. Megjithatë, njerëzit që vuajnë nga claustrophobia mund të ketë disa probleme. Ndonjëherë për të adresuar këtë çështje, përdorimin e qetësuesve (qetësuesit) mjekime.

  Në prani të implantet metalike në studimin në qoftë se ai nuk ishte zbuluar, ose pacienti nuk e përmend atë, është i ekspozuar ndaj dëmtimit. Përveç kësaj, prania e strukturës metalike pranë vendit të hulumtimit mund të parandalojnë për të marrë një pasqyrë të qartë. Shtatzënia - Tremujorin e parë. Pacientët shtatzëna në vend të angiografi rezonancë magnetike kryesisht duke përdorur metoda tejzanor.

  Informacion nga artikullin "rezonancë magnetike angiografi - MRA"