Giardiasis Diagnoza dhe Trajtimi


 • Giardiasis
 • Diagnoza e giardiasis
 • Trajtimi i giardiasis

 • Giardiasis

  Giardiasis (hiardiazu, zhiardiaz, hiardioz) - infeksioni parazitar njerëzor
  shpesh ndodh si një parazytonosiystvo asimptomatike; mund të ndodhë
  mosfunksionim i traktit gastrointestinal dhe dyskinesia traktit biliar.

  Patogjen - flagellated protozoa Lyamblyya, parazitare në të vogla
  zorrë dhe traktit biliar. Në ekziston host
  në formë vegjetative ose në formën e cysts që qëndrojnë jashtë nga feces.


  Giardiasis është mjaft e përhapur. Burimi giardiasis - person i infektuar apo kafshëve. Rruga kryesore e infeksionit giardiasis - i poshtër në gojën e saj

  përmes kontaminuar duart, lodra, ushqim dhe ujë. Giardiasis regjistruar ndër
  të gjitha moshat pjesa më e madhe - e fëmijëve parashkollor. Cysts
  Giardia të gjatë të mbetet në mjedis (2-3 muaj).

  Mundësia e zhvillimit të sëmundjes varet nga virulencë e patogjen, infektive
  dozë formimin e acidit hidroklorik në stomak dhe statusit imunitar të individi.
  Giardiasis zhvillon pas depërtimit në zorrë më shumë (10) cysts.
  Në njerëz, ata shumohen në numër të madh (1 cm2
  Mukoza mund të jetë deri në 1 milion Giardia dhe më shumë). Vegjetativ
  forma parazitare mbi sipërfaqen e membranës mukoze të vogla sipërme


  zorrë, duke prishur tretje.

  Giardiasis prishin thithjen e yndyrna, karbohidrate dhe vitamina.
  Në kanalet biliare giardia vdesin shpejt nën ndikimin e biliare. Zbulimi i shpeshtë i
  Kur fryrë duodenale për shkak të ekspozimit ndaj Giardia mureve duodenale
  zorrë. Megjithatë, duke rezultuar dysmotility traktit biliar
  promovuar pranimin e infeksioneve sekondare bakteriale. Kohëzgjatja e periudhës së inkubacionit - 1-3 javë.

  Giardiasis akute, e karakterizuar nga diarre që zgjat
  5-7 ditë deri në disa javë, humbje peshe dhe shenjave
  dehje kronike (blu nën sy, dhimbje koke,
  lodhje).


  Karrige Untitled, i yndyrshëm, me erë të keq, fryrje. Në
  Adoleshentët shpesh të dominuara nga shenjat e dyskinesia tëmth:
  dhimbje barku, zgjerimi i mëlçisë, kapsllëk. Në fëmijët e vegjël
  shpejt formuar një sindrom të absorbimit të dëmtuar zorrëve (jo
  metabolizes sheqer, yndyrna dhe vitamina) me bashkimin alergjik
  Reagimet. Disa pacientë mund të samovylikuvannya.

  Giardiasis kronik ndodh në formën e acarimin periodike, karakterizuar nga bloating,
  diarre, dhimbje në rajonin epigastrike


  Diagnoza e giardiasis

 • Fryrë duodenale. Futja e sondës në duodenum në mënyrë që të merrni përmbajtjen e saj.

 • Zbulimi i Giardia në feces. Në forma akute e fillon përzgjedhja parazit
  Sëmundje 5-7-ditore. Në format kronike cysts alokimi është periodik
  karakter si për të konfirmuar diagnozën rekomandoj për të kryer hulumtime
  feçe në intervale prej 1 jave për 4-5 javë.

 • Trajtimi i giardiasis

 • Dietë rekomanduar me yndyrë të kufizuar, e ëmbël dhe qumështin
  Produktet (Giardia të përkryer të riprodhuar një mjedis të ëmbël).
 • Mepakrin - 5 ditë për të rriturit: 100 mg 3 g / ditë për fëmijë 2 mg / kg
  3 g / ditë (300 mg / dite)
 • Metronidazole - 5 ditë për të rriturit: 250 mg 3 g / ditë për fëmijë 15 mg / kg / ditë

  në 3 orë
 • Tinidazole - 7 ditë për të rriturit 2 g / ditë në një kohë, fëmijët 50-60 mg / kg / ditë
  në 3 orë
 • Furazolidone - për 7-10 ditë për të rriturit: 100 mg 4 g / ditë për fëmijët 6 mg / kg / ditë
  4 mënyra të
 • Giardiasis patrajtuar kronik ndodh. Shumica e pacientëve të përgjigjet për të kryer
  trajtim për disa ditë. Ku imunitet dhe të përsëritura
  Trajtimi i tanishëm duke arritur të ri-trajtimit duke përdorur një drogë.
  Informacion nga artikullin "Giardiasis".