Giardiasis - një sëmundje e duarve të pistaÇfarë është giardiasis

Nëse një fëmijë ankohet për dobësi të përgjithshme, oreks të dobët, dhimbje barku, vjellje dhe madje edhe të vjella ndodh periodikisht, shkelje fron (shpesh në formë të diarresë), dhe fëmijët e vegjël fillojnë të humbasin peshë, kapriçioz, të bëhet nervoz, i pavëmendshëm, - duhet të marrë pjesë mund fëmijë giardiasis.

Giardiasis - një sëmundje klasik i "duarve të pista". Infeksioni ndodh shpesh fëmijët ljamblii nga dora dhe sendeve shtëpiake e (lodra, lapsa, lapsa, etj D.) kontaminuar me cysts Giardia, përdorimin e kualitetit të dobët, produkte të kontaminuara.

Infeksioni i njeriut ujit të infektuar me ljamblii ujërave të zeza Breakout në furnizimin me ujë ose kur uji i varfër të cilësisë në sistemin e furnizimit me ujë në disa vende.

Pyetja e infeksionit kafshët shtëpiake ljamblii njerëzore, por dëshmi ende nuk mjaft i qartë.

Probabilitet veçanërisht i lartë i ljamblii infeksionit në grupet parashkollore. Shkencëtarët kërkimore kanë treguar se 70% e fëmijëve të moshës 1 deri 14 vite, veçanërisht duke marrë pjesë kopshte dhe çerdhe, janë bartës të Giardia.

Infeksioni ndodh nga një fëmijë tek tjetri, në kualifikime të ulëta të higjienës. Në mënyrë të ngjashme të rriturit e infektuar infektimin e fëmijëve në familje. Zakonisht në familjet ku ka një ose më shumë fëmijë me giardiasis, nuk ka ndotje% e të gjithë anëtarëve të familjes 100.

Në mes të metat e sistemit imunitar në foshnjat, që janë pjesë e sistemit të tretjes giardia janë agjentë patogjene.


Fëmijët që vuajnë nga giardiasis, duke u ankuar nga dobësia e përgjithshme, oreks të dobët, dhimbje barku, vjellje dhe madje edhe të vjella ndodh periodikisht, shkelje fron (shpesh në formë të diarresë). Fëmijët, veçanërisht të vogla, të fillojnë të humbasin peshë, kapriçioz, të bëhet nervoz, i pavëmendshëm.


Giardiasis Pse manifestuar

Shumica e rasteve janë asimptomatike. Kur ajo erdhi në manifestimin e sëmundjes, simptomat e inflamacionit enterit e zorrë e vogël), vjellje, jargëzim, humbje e oreksit, dhimbje në rajonin e kërthizës, bloating.
Stol 2-5 herë në ditë, të bollshme, të lëngshme, shkumë, e gjelbër, me një erë të athët.

Në format e rënda të sëmundjes mund të jenë të shqetësuar thithjen e ushqimit, e cila është humbje peshe manifestuar.

Këto manifestime të sëmundjes përkon me një periudhë Lamblia intensive mbarështimit në zorrë e vogël. Ljamblii ndërhyjnë me procesin normal të tretjes, thyejnë atë, duke shkaktuar gastro-intestinale traktin e fëmijës.

Giardia është shpesh baza për sëmundjet alergjike tek fëmijët: toksinave (produktet e mbeturinave helmuese) të alokuar ljamblii, mërzitur sistemin tashmë nën-zhvilluar imunitar, fëmija duket skuqje të lëkurës, kollë alergjik mund të jetë alergji papritur dhe të rëndë - urtikaria dhe Angioedema.

Giardiasis komplikon rrjedhën e pothuajse të gjitha sëmundjet e traktit gastrointestinal, duke kontribuar në përkeqësimin dhe komplikime të tyre.

Ju lutemi të jenë të vetëdijshëm se shumica e fëmijëve dhe të rriturve në shëndet të mirë, ushqim të përshtatshëm, giardia i duhur jetesës së shpejti vdes, duke rënë në stomak dhe zorrë origjinal. Kjo është për shkak të faktit se një trup i shëndetshëm është në mënyrë aktive duke luftuar vetëm me më të thjeshtë, ata vdesin dhe sëmundja nuk ndodh.

Në raste të tilla, trajtimi sjellje të veçantë është e nevojshme. Por prania e patologjisë së sistemit të tretjes, Foci kronik infeksion (adenoids, grykët, karies, dysbiosis gut, etj), e dobësuar e imunitetit në sëmundje të tjera - Sëmundjet e pashmangshme!


Si për të trajtuar giardiasis

Sëmundja është vendosur mbi zbulimin e formave vegjetative dhe cysts e Giardia në feces dhe Giardia jetojnë në përmbajtjen e zorrëve të vogla.

Ka metoda për të identifikuar antigjenet parazit në stol. Këto studime të thjeshta por të shtrenjta dhe të përdorura vetëm në laboratorët e pakta në vendin tonë.

Për trajtim duke përdorur anti-drogë të rivendosur florën normale të zorrëve. Me rëndësi të madhe është të ushqyerit gjatë trajtimit.

Shmangni kontaminimin mund ljamblii në qoftë se nga një moshë të re për të zhvilluar aftësitë elementare të higjienës të fëmijës.


Memo për prindërit

Prindërit! Ju në këtë mënyrë duhet të mbani mend këto rregulla që do të ju dhe fëmijën tuaj lehtësimin nga ljamblii infeksionit dhe parazitë të tjera.Në ushqim duhet të konsumohen vetëm produkte të freskëta dhe me cilësi të mirë. Me kujdes të shikojnë për ruajtjen dhe gatim. Në shtëpi, duhet të marrë të gjitha hapat e nevojshme për të mos bien në ushqim bakteret patogjene, cysts dhe vezët e parazitëve, kimikate.

Të jetë i sigurt për të larë duart tuaja tërësisht me sapun veten e tyre dhe të mësojnë fëmijën para çdo vakt, pas kontaminimit, shëtitjet, të luajnë me kafshët dhe në të gjitha rastet e tjera, lani duart tuaja.

Shikojnë sjellje tuaj dhe sjelljen e fëmijës me ushqim, të ndiqni rregullat e higjienës ngrënies; Përdorni takëm vetëm të pastër për të hahet në çdo rast nuk e le fëmijën tuaj të përdorë dikë tjetër apo kanë përdorur ndonjëherë vegla dhe pajisje.Ndiqni duart dhe pamjen e fëmijës. Në kohë thonjtë trim, viduchit atë nga i dëmshëm thumbues këshilla e thonjve, përtyp gishtat, stilolapsa, lapsa dhe të gjitha sende të tjera që mund të jenë të kontaminuara me vezë ljamblii ose worms tjera.

Nëse familja juaj ka një manar - të jenë të kujdesshëm. Foshnja pasi duke luajtur me një mace, qen apo kafshë të tjera duhet gjithmonë lani duart tuaja. Ndalon kissing kafshët fëmijë qaj në tryezë ngrënie dhe vende ku përgatitet ushqimi. Kjo është jo vetëm i papastër, por gjithashtu prodhon zakone të pasakta të kafshëve. Në asnjë rast nuk lejojnë fëmijët që të afrohen dhe madje edhe më shumë për të luajtur me kafshët endacakë dhe të pastrehë, dhe nuk i shërbejnë një shembull të keq për fëmijën.Kjo është vetëm një pjesë e vogël e rregullave të higjienës që lejojnë fëmijën tuaj për të shmangur pasojat e pakëndshme infektimi. Beware e sëmundjeve infektive dhe parazitare;

Informacion nga neni "Giardiasis - një sëmundje e duarve të pista"