Njerëzimi në prag të krijimit të një tru artificialSipas shkencëtarëve zviceranë, pas 10 vjetësh, njerëzimi do të jetë në gjendje për të krijuar një tru artificiale që nuk është shumë e ndryshme nga e natyrshme. Drejtor tha projekt në Shkollën Federale Politeknik të Lozanës Henri Markham gjatë konferencës bisedimet Ted. Luaj një nga elementet e lëvore cerebrale është planifikuar në vitin 2005 si pjesë e trurit Blue. Në të gjitha gjitarët, përfshirë njerëzit, lëvore cerebrale është përgjegjës për funksione kryesore: të menduarit, të gjuhës dhe të përpunimit të informacionit në hyrje.

Shkencëtarët kanë arritur të simulojnë 10.000 neuronet artificiale dhe do t'i lidhësh në një rrjet të vetëm, për këtë ata duhet një kompjuter super Blue Gene.

Kjo është ende shumë i vogël, pasi që truri është në të vërtetë jo më pak se 100 miliardë qelizave nervore, por kjo është e sigurt të them se hapi i parë drejt krijimit të një terminator të trurit janë bërë.
Problemi më i madh nga një ekip i shkencëtarëve është të përcaktojë lidhjet në mes neuroneve, të cilat më parë askush nuk ka qenë në gjendje të bëjë. Për "live" qelizë nervore ka mijëra e kontakteve që kolona jep 10 mijë numrin astronomike të opcioneve të mundshme. Impulset nervore gjithashtu mund të çojë në të dy aktivizimin dhe frenimit të neuron. Përveç kësaj, dhe shumica e neuroneve janë të llojeve të ndryshme. Të gjithë këta faktorë dhe të shpjegojë arsyen për të cilën është nisur në 2005, puna mund të jo më parë se 10 vjet përfunduar.


Henry Markham filluar krijimin e një tru artificial gjatë para projektit. Ai tha se ka më shumë se 15 vjet të kryera në zbulimin dhe përshkruan llojet e ndryshme të neuroneve, duke e krahasuar procesin me punën e botanikë në rainforest, i cili e gjen të gjitha llojet e pemëve të reja dhe përshkruan ato. Por puna e tij, tha Markham, punë shumë më të vështirë e biologë, si të nevojshme për të studiuar lidhjet në mes neuroneve dhe të përpiqet për të kuptuar rregullat me të cilat këto marrëdhënie janë ndërtuar. Në të kaluarën, shkencëtarët kanë qenë në gjendje për të simuluar me sukses operacionin e lëvore, neocortex të trurit - Markham dhe ekipi i tij krijoi një model 3D të minjtë neocortex.

Sipas shkencëtarëve, për llogaritjet e kryera nga një neuron sigurisht nevojë për një laptop.

Gjatë eksperimenteve të tij, studiuesit janë duke u përpjekur për të ndërtuar një kolonë nervore, të cilat janë universale dhe janë përgjegjës për detyrën e tyre çdo në lëvore vizuale ata të trajtojë imazhe dhe menaxhuar trafikun në duart engine. Ai vijon se nëse eksperiment të ketë sukses dhe shkencëtarët do të krijojë një model pune të një prej blloqeve themelore të trurit, do të jetë një revolucion në mjekësi. Këto blloqe mund të konsiderohet informacion i plotë për çdo "kafaz" të gjitha komunikimeve të saj, përqendrimet e substancave të ndryshme. Parametrat Ndryshimi i modelit të mund të kontrollohet në veprimin e saj e barnave të caktuara dhe mënyra të reja për të trajtuar sëmundje të tilla të tmerrshme si Alzheimer, skizofrenia dhe Sëmundjet ngjashme.

Lajme përgatitur mbi www.guardian.co.uk

Diskutoni komuniteteve:

  • Alzheimer
  • Shizofreni