Njerëzit nuk kanë mësuar për të kontrolluar pirjen e trupit tuajDisa manifestime fiziologjike të jetës njerëzore është jo vetëm normale, por të nevojshme për funksionimin e duhur të trupit tonë. Por njerëzit janë shpesh të zënë ngushtë për të folur mbi tema të tilla edhe me mjekët. Lista e më të zakonshme "probleme" janë djersitje, fryma e keqe dhe vanitet.

Djersitje

Djersitje - një proces krejtësisht natyror që mbron individin nga overheating. Kryesisht djersa e ujit dhe kripërave dhe elektroliteve që rregullojnë ekuilibrin e lëngjeve në trup. Në adoleshencë gjëndrat endokrine gjithashtu të fillojnë të prodhojnë vaj substancë që përmban ferromone veçanta sex - substanca të veçanta që tërheqin seksit të kundërt.

Merak dhe nevojë të shikoni një doktor vetëm nëse djersitje rritur ndjeshëm - kjo mund të tregojë probleme në sistemin endokrin.

Fryma e keqe (halitosis)

Goja e njeriut është një vend ideal për bakteret, sepse atje rregullisht merr ushqim, dhe pjesë e saj është gjithmonë në "xhepat": në mes të dhëmbëve, në folds e mukozën. E gjithë kjo, si dhe bajame të sëmurë mund të shkaktojë frymëmarrje ndenjur. Përveç higjenës rregullt për të luftuar frymën e keqe mund të kenë nevojë për ndihmë dentar, mjeku ent, në rast të sëmundjeve të sistemit të tretjes - një gastroenterologist.


Vanitet

Nxjerrje gazi është një proces i natyrshëm që shkon gjatë tretjes. Mesatarisht, një person prodhon rreth gjysmë litër ose dy mbeturinave të gazta ditë zorrëve. Thirrje të vazhdueshme për të frenuar lirimin e gazrave të zorrëve mund të shkaktojnë dhimbje të barkut dhe madje edhe në zhvillimin e hemorroide. Konsultimi është e nevojshme vetëm nëse shoqërohet nga bloating kapsllëk, dhimbje të forta dhe pamjen e gjakut në jashtëqitjen.