Lordosis dhe kyphoscoliosis


 • Koncepti i lordosis
 • Simptomat
 • Koncepti i kyphoscoliosis
 • Simptomat kyphoscoliosis
 • Trajtimi kyphoscoliosis

 • Koncepti i lordosis

  Lordosis (grek fjalë për fjalë "lakuar") - një lakim lindura apo të fituara përpara i fryrje shpinë karakterizohet zakonisht nga një në shpinë mesit.

  Shkaku i lordosis është zakonisht një përmbysje në hip joints, pasi kjo sjellje i drejtë çon në një ndryshim të qendrës së gravitetit përpara - të mbajë prirje bilanc, trupin në bel. Një faktor tjetër që ndikon në zhvillimin e këtij shtrembërim mund të shërbejë si obeziteti, duke përfshirë depozitimin tepërt të yndyrës në bark.


  Simptomat

  Kur lordicheskoy kokë duke mbajtur përpara, gjoks banesë, duke kaluar në një bark të shquar, supet përpara, këmbët larg dhe joints gju. Për shkak të kësaj, ka një tendosje e shpinë, shtrihen muskujt dhe ligaments e tij, të shoqëruar me dhimbje dhe lëvizshmëri të kufizuar. Përveç kësaj, sëmundja e komplikon funksionimin normal të zemrës, mushkërive, traktit gastrointestinal. Pacientët që vuajnë nga lordosis vërejtur metabolike dhe përkeqësimin e përgjithshme, lodhje.

  Lordosis kërkon trajtim kompleks, i cili mund të përfshijnë veshur me një fashë, masazh të veçantë, gjimnastikë.


  Ju duhet gjithashtu të marrin në konsideratë comorbidities, si ata mund të shkaktojë shtrembërim të shpinë.


  Koncepti i kyphoscoliosis

  Kyphoscoliosis - një sjellje që është e lindura apo të fituara. Kyphoscoliosis është një kombinim i lakim të së drejtës shpinë scoliosis të majtë dhe shfaqjen apo përkeqësimin e normal (në kraharorit) kyphosis, atë verandë. Nëse kyphoscoliosis kongjenitale, ajo mund të kombinohet me ndryshimin e fiksimit dhe të organeve të brendshme. Çfarë akuza si një arsye për të (dysplasia - Strukturat e prapambetjes osteoartikulare paraprirë nga trauma, inflamacion, etj) dhe natyrës së (progresiv apo jo) dhe ndikimit në funksionin e organeve të brendshme.

  Në këtë të kyçjes kërkohet radiografi, dhe nganjëherë mahnintno Imazhe rezonancë dhe tomography llogaritur. Në shumicën e rasteve, pacienti u trajtuar.


  Simptomat kyphoscoliosis

  Kur kyphoscoliosis reduktuar volumin e mushkërive, ngurtësi mur gjoks vërehet, rritja e ngarkesës mbi muskujt e frymëmarrjes, të reduktuar zgjatjen parenchyma mushkërive, reduktuar kapacitetin funksional të mbetur të mushkërive. Kjo çon në përçarje e shkëmbimit të gazit, duke ulur përqendrimin e oksigjenit dhe rritje të dioksidit të karbonit. Në pacientët me deformim të moderuar madje mur gjoks (pa shenjat e funksionit të zemrës) kyphoscoliosis çon në hipertensionit pulmonar gjatë ushtrimit (nganjëherë vetëm).

  Simptomë kryesor është simptoma kyphoscoliosis frymëmarrjes - gulçim në tendosje. Fillimi dhe ashpërsia e dyspnea varet nga lakim të shpinë, të instaluar në radiografi gjoks. Për personat me gjë e shëmtuar të rëndë të karakterizuar nga hypoventilation (reduktuar shkëmbimin e ajrit në mushkëri).

  Privimi i zgjatur oksigjen çon në fazat e mëvonshme të hipertensionit pulmonar sëmundje, mosfunksionim të drejtë ventricular dhe zemrës pulmonare të zemrës.

  Brinjët e lakim konveks të zonës shpinë e gjerësisht spaced dhe refuzoi prapa, duke formuar një breg karakteristike. Brinjë me anët konkave mblodhën së bashku dhe të zhvendosur anteriorly.


  Trajtimi kyphoscoliosis

  Metoda kryesore e parandalimit të simptomave - kyphoscoliosis zbulimin e hershëm në adoleshentët. Fazat e mëvonshme të sëmundjes korrigjimin mekanik ose kirurgjikale të shpejtë. Në fazën e hershme të sëmundjes mundur korrigjim mekanik imponimit të pajisjeve ortopedike.

  Korrigjim kirurgjik është arritur nga operacioni, në të cilën shufra metalike janë përdorur për fiksim të lokale, pasi që pacienti vesh një suva të hedhura për disa muaj. Operacioni nuk përmirësuar kapacitetin maksimal të frymëmarrjes të mushkërive, por mund të rrisë të gjakut me oksigjen ngopjes. Në operacionin më të mirë ruan funksionin e mushkërive siç ishte në kohën e kirurgjisë.

  Mushkëritë periodike pererazduvanie duke përdorur pajisjet që krijojnë presion pozitiv dhe negativ, rrit zgjateshmëri të mushkërive dhe presionin e pjesshëm të oksigjenit.

  Informacion nga neni "lordosis"