Një person i moshuar dhe familja


 • Njerëz të vjetra dhe qëndrimet
 • A nuk e bëjnë të moshuarit të ndjehen të padobishme

 • Një nga kërkesat e moralit njerëzor - një respekt për të moshuarit dhe kujdesi për të brezit të vjetër. Disa familje kanë probleme në kanë të bëjnë me të moshuarit. Ndonjëherë konfliktet bëhet shumë e rëndë që është e pamundur të ndodhë bashkëjetesën. Pse po ndodh kjo? Pse këto konflikte? Ose kush? Pse disa njerëz të moshuar të krijojnë probleme për familjen dhe për veten time, akuzojnë shtëpi që nuk kujdeset për ta, ata nuk më pëlqen. Ajo thjesht nuk ndodhi.


  Njerëz të vjetra dhe qëndrimet

  A keni vënë re se fëmijët e vegjël dhe të moshuarit dhe të gjejnë një gjuhë të përbashkët? Ata janë të lumtur të kalojnë kohë së bashku, të ecin, të luajnë. Kjo është për shkak se fëmijët janë perceptuar pozitivisht moshuarit.

  Në adoleshencë dhe moshën e rritur me qëndrimin e vjetër më kritike. Ndonjëherë edhe negative. Edhe pse në dukje të energjisë e të rinjve, përvojës dhe diturisë së moshës së vjetër duhet të plotësojnë njëri-tjetrin dhe të shkojnë dorë për dore.

  Në moshën e vjetër njerëzit zakonisht përmbledhur jetën e tij. Dhe kjo është shumë e rëndësishme për personin i cili vjen në përfundim. Nëse në punë, në familje, ai arriti rezultate të mira, për të cilat ndjen krenari, gëzim, natyrisht, besimi është një burim i rëndësishëm i marrëdhënieve normale në familje.


  Nëse një person i moshuar është arritje e lumtur e fëmijëve (qoftë në aktivitetin e profesional, qoftë në jetën e familjes) në qoftë se serioze ndaj të tjerëve, duke punuar shumë, kjo është nga ky burim, ajo do të tërheqë forcën për jetën.

  Por ka një tjetër kategori e njerëzve të moshuar të cilët kanë gjithçka - pikërisht e kundërta. Dhe akoma, plus çdo gjë - probleme shëndetësore. Si të bëhet se si të shpenzojnë pjesën tjetër të viteve në harmoni me vetveten dhe me mjedisin? Çka në qoftë se, pasi duke jetuar për vite me gjysmën e tij të dytë, pas vdekjes së saj, vetmia nuk do të largohet nëse kushtonte një jetës për fëmijët nuk do të marrë vëmendje të mjaftueshme për ta?

  Sigurisht, është e vështirë për të burrë i mbyllur, i mbyllur, hypochondriac që vazhdimisht të ju akuzon i pakujdesisë, ndonjëherë kërcënuese lëvizje, duke e lënë familjen. Sigurisht, ky burrë i moshuar në shtëpi - është e kujdes, shqetësim dhe durim, dhe vetëm pranë fëmijëve dhe nipërve të jetës së tij të mund të mbushet me përmbajtje.


  A nuk e bëjnë të moshuarit të ndjehen të padobishme

  Në më të vjetër, ka tendencë të jetë shumë kohë të lirë, ndryshe nga të rinjtë. Në fund të fundit, prindërit tanë të përdorur për të punuar për ta ndonjë mosveprim është e papranueshme. Detyra e familjes - diçka për të ndihmuar të marrë këtë kohë të lirë. Për shembull, ne besojë shëtitje me nipin (kjo është e dobishme, dhe fëmija do të jetë i pushtuar me komunikim me gjyshen apo gjyshin) ose të kërkojë që të lidhen dorashka të ngrohta ose shalle për fëmijët.

  Ose ndoshta thjesht pyesni për të treguar një histori, për të përgatitur fëmijët për të fjetur (dakord, ndonjëherë ju doni të keni këtë bërë nga dikush ju).

  Me moshën, njeri tërheq tokën dhe një punë në kopsht ose në kopsht, perime ose lule kënaqësi e madhe të vjetër tonë në rritje.

  Në traditën e çdo kombi, duke përfshirë ruse - nderim dhe respekt për pleqtë. Një person i moshuar duhet të ndihet se ai ka nevojë për familjen e tij, fëmijët dhe nipërit e mbesat. Më shpesh flasin për mënyrën se si ju i doni ata që shumë pa to nuk mund të bëjë. Konsultohuni me çështje të caktuara. Për shembull, sa më e mirë për të gatuar një pjatë të veçantë. Ose pyet ata për të gatuaj diçka për darka familjare.

  Në fund të fundit, në qoftë se ju keni një familje të vërtetë, atëherë drekë dhe darkë në familje kanë një vend që të jetë. Vendos anëtarin më të lartë të familjes në tryezën e kokës. Pyetni për të kaluarën - plak të japë fun - ata duan të flasin për këtë.

  Njerëz të vjetra - fëmijët si. Përkëdhel ato, si dhe fëmijë. Më falni dhurata të rastit, blej shijshme. Bëhu vëmendje të plotë, dashuri dhe më e rëndësishmja, respekt. Dhe mos harroni - fëmijët tanë janë një shembull prej nesh.

  Informacion nga artikullin "Një person të moshuar në familje: images dallime"