Lentet e kontaktit janë


 • jetëshkurtër ose mnoholetki?
 • Sytë e reja për një parti
 • Më shumë më mirë?

 • Lentet e kontaktit në mënyrë të konsiderueshme të thjeshtojë jetën njeri miop. Në
  Ndryshe nga syzet ata të ngushtuar kënd i mendimit, jo djerse, nuk ka luftuar,
  karakteristika nuk ndryshojnë ... Cons ata, megjithatë, nuk mund të jetë më pak se
  - Nëse ju kap vetë lente, këshilla apo të dashurën në parimin "se
  ishte në shitje. " Prandaj, parimi kryesor - të shkojë në lente
  sallon i specializuar ku ju do të marr e tyre të trajnuar posaçërisht
  njeri!

  Duhet të shkojnë, duke mbajtur parasysh përgjigje të qarta dhe të qarta për disa
  Çështjet. Sa orë në ditë ju do të mbajnë lente?

  Do të
  xhiruar natën? A nuk vuajnë nga sindromi i syrit të thatë? Ka të ngjarë të
  ftohjet? Në kushtet e punës - në zyrë me ajër të thatë ose
  nën lagështia normale? Kur kjo është marrë parasysh në zgjedhjen e lente, të
  dhe të mësohen me ta do të jetë e lehtë dhe të rehatshme për të veshin.


  jetëshkurtër ose mnoholetki?

  Varësi të materialit nga i cili ata janë bërë, janë lente
  e vështirë dhe të butë. Lentet e kontaktit Soft (MCL) - më i popullarizuar në
  Metoda aktuale e korrigjim vizion. Ka disa varieteteve,
  të cilat ndryshojnë nga njëri mënyrat e tjera të veshin, shkallën e wetting
  dhe aftësia të kalojë oksigjenit. Dioptri dhe rreze e lakim


  përcaktojë kontaktoloh mjek.

  MCL zgjatet ose të zgjatur veshur
  është e mundur
  i veshur pa hequr 30 ditë. Gjithsesi, siç thuhet nga prodhuesi.
  Por ophthalmologists dakord se edhe lente më progresiv
  hydrogel silikoni duhet të xhiruar të paktën një herë në javë për dezinfektim.
  Dhe sytë nevojë për të pushuar.

  Pastrimi duhet të jenë shumë të kujdesshëm - depozitat proteinike mbi lentet nuk janë
  vetëm të rrisë shanset e kapjen e një infeksion, por edhe të zvogëlojë mprehtësi vizuale
  dhe të çojë në tharjen e parakohshme, kërcënuese zhvillimin
  sindromi thatë sy.

  Lente veshin ditë, sipas ekspertëve, është shumë më higjienike dhe

  më të sigurt për shëndetin, edhe pse kërkojnë mirëmbajtje më të kujdesshëm.

  Lentet e planifikuara zëvendësim (Nga 2 javë deri në 6 muaj)
  në dispozicion në një flluskë. Ata janë të veshur gjatë ditës dhe gjatë natës mushtit
  hequr dhe dezinfektuar në një zgjidhje të veçantë. Vlera për
  cilësia është optimale, kështu që lentet e planifikuara zëvendësim shumë
  tifozët. Ka edhe të ashtuquajtur "tradicional" MCL në flluska
  llogaritet në 12-24 muaj të veshur, por ato janë përdorur më pak dhe
  të paktën - ata janë të vjetruara dhe jo shumë të rehatshme.

  Përdorim të përditshëm apo të vetme - Çdo
  mëngjes ju vënë në një palë të reja të lente paketimit steril. Sherr

  minimum - toka, u ngritën ty. Lentet e disponueshme janë ideale për ata
  që të çojë një mënyrë jetese të zënë, ajo mban syze, lente janë shpesh
  udhëtojnë dhe nuk duan të shqetësojë me pastrim zgjidhje dhe
  kontejnerë. Kjo është zgjidhja më e mirë për të rinj të cilët janë të zënë ngushtë
  syzet me cilësimet në fytyrën tuaj, por edhe të respektojnë rregulla të rrepta higjienike - dhe
  kur veshur lente është absolutisht e nevojshme - nuk duan.

  "Diçka jetëshkurtër"
  minimizuar mundësinë e infeksionit të syrit të shkaktuara nga të pahijshme
  pastrimi dhe, e rëndësishmja, të eliminuar kontaktin me sy me kimike
  substanca që janë në përkujdesje. Por ka të meta - ata nuk bëjnë
  lagur dhe të lejojë oksigjenit.

  Sleep ata absolutisht nuk mund.


  Sytë e reja për një parti

  Lente, çdo gjë tjetër, ndihmon për të ndryshuar ndjeshëm pamjen.
  Jo të gjithë janë të lumtur me ngjyrën e syve tuaj, dhe këta njerëz kanë nevojë
  hije dhe lentet me ngjyrë - si dioptri ose pa. E para është
  që do të thotë vetëm të veshin ato me sy të lehta - ata vetëm të përforcuar
  hije natyrore. Ngjyra e dytë ndryshim në mënyrë dramatike dhe madje të arsyeshme
  errët me sy.

  Me blerjen e këtyre lente, ne duhet të mbajnë në mend se ata mund të mbajnë deri në 6
  orë në ditë - ata janë shumë të ngushtë (mund të zeroja kornea) dhe
  Përmbajtja lagështi të ulët (38 për në 55%). IKs? 8%
  2ati në këto lente

  shihet më keq - mungesa e dritës në nxënësin zgjeron dhe e tejkalon
  Madhësia "zonë vizual" (ajo është e vendosur në qendër, përballë nxënësit,
  pjesa tjetër e lente është e mbuluar me substancë reflektive dhe, për këtë arsye,
  i errët).

  Ka lente mjaft ekstreme karnaval. Nxënës vertikale,
  ndritshme iris kuqe apo pikturuar "në një kalim zebër" - opsionet tremb
  miq ose të bëjë një spërkatje në një furnizim të partisë. Rregullat janë të njëjta -
  nuk ka kryer më 2-4 orë, të jetë i sigurt për të xhiruar natën, të përpiqet
  blej lente me një përmbajtje maksimale lagështi dhe përdorimin
  hidratues pika.


  Më shumë më mirë?

  Lente vështirë janë jo shumë dashuri - ata janë të lidhur zakonisht me

  parehati dhe sytë e kuqe. Megjithatë, kjo vlen për modelet e vjetra.
  Lente Moderne hard bërë prej plastike fleksibile, me
  disa përparësi për tender. Ata janë kaluar mirë
  oksigjeni prodhohet individualisht, ato foto më i qartë dhe
  prerja, cila është arsyeja pse ajo është më e mirë për të përdorur një shumë të atletëve.

  Këto lente nuk shkaktojnë sy të thatë, bakteret në to
  pothuajse asnjë i gjallë, dhe kështu rreziku i infeksionit është minimal. Plus
  Kjo lente ngurtë më të qëndrueshme, të lehtë për të pastruar, jo e thatë dhe për të shërbyer
  disa vjet.

  Ky vaj është vetëm një mizë e vogël në vaj - jo lente vështirë

  si rehatshme të jetë e butë dhe merr kohë duke u përdorur për të.
  Ophthalmologists rekomandojmë përdorimin e tyre pas menopauzës, glaukoma
  dhe diabetit.