Limfoma


 • Koncepti i Limfoma
 • Simptomet kryesore të Limfoma
 • Llojet e Limfomës
 • Fazat i limfomës

 • Koncepti i Limfoma

  Limfoma - një kancer i indit limfatik, e karakterizuar nga nyjet limfatike zgjeruar dhe lezione të organeve të ndryshme të brendshme, në të cilën ka akumulim i pakontrolluar i limfociteve "tumor".

  Limfocitet - qelizat e bardha të gjakut që janë komponenti kryesor i sistemit imunitar. Në Limfoma, si rezultat i pakufizuar ndarjes "tumor" limfociteve pasardhësit e tyre banojnë në nyjet limfatike të ndryshme dhe organet e brendshme, duke shkaktuar përçarje e punës së tyre normale.

  Termi "limfoma" i referohet llojeve të ndryshme të sëmundjeve që janë të ndjeshëm ndryshëm nga njëri-tjetri në manifestimeve tyre dhe afrohet tek trajtimin e tyre.

  Të gjitha limfomat janë të ndarë në 2 grupe:

 • Sëmundje Hodgkin (e njohur edhe si sëmundje Hodgkin)
 • jo-Hodgkin limfoma

 • Simptomet kryesore të Limfoma

  Zakonisht, simptomë e parë e Limfoma është një rritje të konsiderueshme në madhësinë e nyjeve limfatike në qafë, sqetull ose ijë. Kështu ndryshe nga sëmundjet infektive, nyjet limfatike zgjeruar janë pa dhimbje, madhësia e tyre nuk do të ulet me kohë dhe të trajtimit me antibiotikë. Ndonjëherë, për shkak të presionit nga të mëlçisë, shpretkë dhe limfatike nyjet zgjeruar, dhimbjen abdominale ndjenjë del nga shtrati, vështirësi frymëmarrje, arching dhimbje në më të ulët mbrapa, ndjenja e presionit në fytyrë ose qafë


  Simptoma të tjera janë gjetur në Limfoma janë:

 • dobësi
 • ethe
 • Djersitje
 • Pesha Humbje
 • dispepsi

 • Llojet e Limfomës

  Termi limfomat jo-Hodgkin përfaqësojnë një grup mjaft i madh i limfomat tjera nga sëmundje Hodgkin (sëmundje Hodgkin). Vendimi për të i përkasin një grupi të limfoma jo-Hodgkin Limfoma, ose sëmundje Hodgkin bërë pas ekzaminimit histologjik të biopsyrovannoy mostër e indeve. Nëse marrja në pyetje mikroskopike janë specifike për qelizat sëmundje Hodgkin Sternberg-Reed është diagnostikuar sëmundje Hodgkin. Nëse këto nuk janë qeliza specifike, limfoma përket një grup jo-Hodgkin.

  Limfoma jo-Hodgkin shumë subspecies, të cilat ndryshojnë në Histologji, manifestimet klinike dhe qasjet në trajtimin e tyre. Disa lloje të limfomat janë të ngadalta dhe i pëlqyeshëm, ndonjëherë për një kohë të gjatë nuk kërkojnë trajtim të veçantë. Këto limfomat janë quajtur indolentnyh. Një numër i limfomat tjera, në të kundërt, janë karakterizuar nga progresion të shpejtë, një numër të madh të simptomeve dhe kërkojnë trajtim të menjëhershëm. Këto limfomat janë quajtur agresive. Ka Limfoma me karakteristika të ndërmjetme. Rritja limfocitet më anormale (të këqija) fillon në nyjet limfatike, kështu zhvillimin Limfoma version klasik, të shoqëruar nga nyjet limfatike të zgjeruar.

  Megjithatë, ka Limfoma në të cilat nyjet limfatike nuk u zgjeruar, kështu që sëmundja nuk ndodh kryesisht në nyjet limfatike, dhe në organe të ndryshme, shpretkë, stomakut, zorrëve, mushkërive tru. Këto Limfoma extranodal quajtur, e cila është e vendosur jashtë nyjet limfatike.


  Fazat i limfomës

  Përcaktimi fazën e Limfoma ndihmon për të kuptuar shkallën e sëmundjes. Ky është informacion i rëndësishëm për të bërë vendime të drejta për programet e trajtimit. Qasjet në trajtimin e fillore fazat (lokale) dhe fazat e përbashkëta të Limfoma zakonisht ndryshme. Kur zgjedhjen e programit të trajtimit merr parasysh jo vetëm në skenë, por shumë faktorë të tjerë:

 • Lloji i Limfoma
 • Rezultatet e studimeve të tjera (imunologjike)
 • kusht dhe mosha e pacientit
 • comorbidities
 • Megjithatë, informacion mbi fazën e sëmundjes është jashtëzakonisht i rëndësishëm për të zhvilluar një trajtim efektiv.

  Klasifikimi i limfomat, katër fazat e sëmundjes, e cila mund të etiketuar me termin lokal (lokal, i kufizuar) - faza e parë dhe e dytë dhe të shpërndara - fazat e tretë dhe të katërt.

  Limfomat e parë skenike e lejuar procesin limfomnyy që përfshin një sipërfaqe prej nyjet limfatike. Faza e dytë - përfshirja menduar në dy ose më shumë rajone të nyjave limfatike në njërën anë të diafragmë (diafragmë - një fletë e muskujve që ndan gjoks dhe zgavrën e barkut).

  Faza e tretë e lejon nyjet limfatike në të dy anët e diafragmë. Faza e katërt e sëmundjes është e përhapur larg nga nyjet limfatike në organet e brendshme: të zemrës, mëlçisë, veshkave, zorrë, palcën e kockave.

  Informacion nga artikullin "Simptomet e Limfoma"