Kullimit limfatik dhe fashë compression në trajtimin e lymphedema


 • Vlera e kullimit limfatik manual
 • Llojet e kullimit limfatik manual
 • Pnevmomassazh
 • Compression fashë

 • Vlera e kullimit limfatik manual

  Kullimit Manual limfatike në trajtimin e lymphedema është i veçantë, madje vendimtare. Objektivi i kullimit limfatik manual, veçanërisht - është për të mbështetur dhe për të përmirësuar funksionin e kullimit e enëve limfatike, rrjedhje limfatike është përshpejtimin dhe fuqizimin e funksionit të transportit të sistemit limfatik. Kullimit limfatik manual mbështet jo vetëm qarkullimin e limfës në enët, por ajo heq akumulimet e indeve të buta.


  Llojet e kullimit limfatik manual

  Kullimit limfatik manual duhet të kryhet nga specialistë të çdo ditë për 1 orë.

  Kohëzgjatja e masazh është një mesatare prej 20 ditësh. Kullimit limfatik manual mund të ndahet në:

 • transport
 • tërheqës
 • "Transport" ka për qëllim të masazh limfatike vile kullimit të indeve të buta. Ajo fillon gjithmonë në proximal (dmth fqinjët), por jo në pjesët skajor të dorës, siç është shpesh gabimisht bërë këtë, ju duhet së pari lirimin rajonin proksimal e kanaleve limfatike për rrjedhjen e lirë të limfatike nga skajor (tani) pjesët e ekstremitetin e sipërm. Lëvizjet Masazh duhet vetëm të shkojnë së bashku enëve limfatike.

  Absorbimit të karakterizuar nga ritmike duart sdavlyvanyem masazh në të gjithë rrethin, duke përdorur lëvizjet e lehta të gishtat dhe masazh palme.


  Masazh fillon në krahun proksimal (afër), i prekur nga lymphedema, dhe duke lëvizur në drejtimin e distancuar (dmth drejt majë të gishtave). Kështu ekziston një loosening e duarve ndryshuar yndyrë. Forca dhe presioni i lëvizjeve masazh nuk duhet të çojë në një shkelje të capillaries brishta dhe limfatike në ngjeshje e tyre të vazhdueshme, dhe në këtë mënyrë për të bllokadës, e cila shkel funksionin e pompës limfatik.


  Pnevmomassazh

  Pnevmomassazh është një metodë të ngjeshjes nderprerje (kapëse) dhe referohet terapive shtesë të përdorur në trajtimin e lymphedema. Kjo procedurë është kryer duke përdorur pajisje të posaçme pnevmokompressii lloj ndërprerje APKU-5, «Flowpac», «Flowtroii», «Flowpress» dhe të tjerët.

  Pneumomassage mbajtur si vijon - i përshtatet në pranga dore inflatable, e cila pastaj të mbushur me ajër nën presion. Ky presion është transmetuar në gjymtyrë e sipërme, në këtë mënyrë limfatike ndenjur shtrydhur nga duart në supe.

  Gjëndra sisteme për automjete pneumomassage ekzistojnë si njëdhomësh dhe multi. Kur përdorni multi-pranga fryra prangat e para të Odës, në largësinë më nga trupi, dhe pastaj mbushur alternuar me ajër vijim kamera që janë më afër trupit. Procedura e këtij masazh si "vydoyuvannya" limfatike nga indet e buta. Kjo shumë e dëshirueshme është që lëngun edemë, duke lëvizur nga pjesë të largëta të gjymtyrë në bazën e saj, të ngecë në vend aty.

  Kjo është për shkak të faktit se proteina ndenjur tretur në limfatike shkakton ndryshime të indeve të mesme, e përkeqësuar gjendjen e pacientit, dhe përfundimisht zhvillon në bazën e induracionit gjymtyrë.


  Compression fashë

  Compression fashë është përdorur si pjesë e një trajtim të plotë të lymphedema dhe është mbajtur pas një sesioni të kullimit limfatik manual. Studimet tregojnë se me vendosjen e duhur të dressings tilla të rrjedhës së gjakut arterial vuan pak dhe të ushqyerit e indeve duarve nuk është shkelur. Vëllimi i gjakut në zonën venoz është më pak lumen venoz është reduktuar, duke rezultuar ne rritjen e shpejtesise rrjedhjes gjakut, dhe duke arritur parandalimin e trombozës.

  Compression fashë - një fashë të veçantë me të cilën compression është arritur dorën adekuat të butë indeve, dhe prandaj e limfatike dhe të gjakut capillaries. Kjo çon për të parandaluar stanjacion e limfatike dhe të gjakut rrjedhjes në inde të tepërt.

  Një efekte shumë pozitive të lidhurit compression është për të zvogëluar pėrshkueshmėrisė e capillaries të proteinave të plazmës, duke rezultuar në ngarkesë të reduktuar të proteinave në limfatike. Përveç kësaj, zakonshëm compression gjithashtu të ndihmojë për të përmirësuar rrjedhjen e limfatike.

  Kundërindikimet për përdorimin e një fashë compression është prania e shenjave të arterial rrjedhjes së gjakut (p.sh., sëmundje apo sindromi i Raynaud-së, diabeti, etj).

  Ekzistojnë tri lloje të FA SHAT fashë, zakonshëm nizkoelastichnye, që shtrihen deri në 70% FA SHAT sredneelastichnye, shtrirë në 70-140%, shumë të zakonshëm, që shtrihen më shumë se 140%.

  Në trajtimin e zakonshëm Lymphedema përdoren vetëm ulët dhe të mesme elasticitet. Pavarësisht intensive, shumë fashë fije gome kthimi ofron presion të lartë në pushim dhe presion të ulët operativ që ka një efekt të ulët kur të ekspozuar ndaj microcirculation. Fashë Nizkoelastichnyy ofron presion të ulët në pushim dhe presionit të lartë të punës. Kjo do të thotë se në fashë presion pushim i vogël dhe gjatë ushtrimit ajo rrit dhe fasha microvasculature.

  Kur aplikoni fashë mbi jastëk e tij të dorës duhet të zbatohen në mënyrë që të shmangen compression protrusions gjymtyrët e tepërta. Si Rondelet butë mund të përdorni shkumë 0,5-1,0 cm trashësi. Për të shmangur acarim të lëkurës, fërkime fashë në sipërfaqe plagë dhe reagim të mundshëm alergjik ndaj imponimit të fashë është veshur në pëlhurë pambuku krahu mëngë. Ai shërben si thithjen djerse.

  Salcë e duhur është e nevojshme për të arritur më uniforme tension fashë elastike. Directions lidhurit parim nuk ka rëndësi nëse fashë shtrirë në mënyrë uniforme, pa formimin e xhepa dhe folds tërthor.

  Informacion nga neni "fashë compression - përdorin në lymfedeme"