Ora Lymphogranulomatosis i optimizmit


 • Lymphogranulomatosis - qytetet sëmundje?
 • Lymphogranulomatosis: të lënë pas përgjithmonë
 • Treguesi më i rëndësishëm i shërimit

  Lymphogranulomatosis - qytetet sëmundje?

  Chlamydia, ose sëmundja Hodgkin (limfomes Hodgkin), është një nga sëmundjet më të zakonshme të sistemit limfatik tek fëmijët. Kjo formë e keqdashje renditet e pesta në mesin e të gjitha tumoreve të fëmijërisë, të dytë vetëm për leukimi akute, Limfoma jo-Hodgkin (limfoma), tumoret e trurit dhe neuroblastoma, ndërsa nuk i kalon shtatë për qind në strukturën e kancerit.

  Në moshën tre vjeçare, sëmundja është e rrallë, dhe është më e zakonshme në njerëz-adoleshencës dhe adoleshencës.

  Incidenca e raportuara nga dy majat: një në 4-6 vjet dhe e dyta - në 12-14 vjet. Për më tepër, nëse mosha e shtatë djemve të vuajë tre vajza herë më shumë, se 15 - 16 vjeç raport rrafshoi. Është vërtetuar se në vendet e industrializuara me jetesë të lartë sëmundje Hodgkin është më e zakonshme.

  Sëmundje Hodgkin është manifestimi kryesor i nyjeve limfatike fryrë (shpesh të dukshme për syrin). Në mënyrë tipike, rritur nyjet limfatike në qafë (zakonisht majtë sesa në të djathtë) dhe rajon supraclavicular. Nyjet limfatike janë rritur gradualisht, mund të arrijnë madhësi të mëdha, duke formuar një konglomerat tumorit.


  Njësitë konglomerat nuk është i ngjitur në indet përreth, nuk ka shenja të inflamacionit lokal (skuqje e lëkurës mbi tumorit, dhimbje).

  Lymphogranulomatosis: të lënë pas përgjithmonë

  Herët në sëmundje, kur ka nyje limfatike i kufizuar, duke u Fëmija i sëmurë nuk është prekur në mënyrë të konsiderueshme. Por si sëmundja përparon, përhapja e tumoreve në trupin e shëndetit të fëmijës është përkeqësuar, dobësi në rritje, lëkurë të zbehtë, humbje e oreksit, pacienti humbet peshë, ka ndryshime në analizat e gjakut.

  Gjatë kaluar 20 - 25 vjeç bërë progres të rëndësishëm në trajtimin e kësaj sëmundjeje. Duke përmirësuar diagnoza, trajtime të reja dhe përmirësimin e tyre të vazhdueshëm, deri në 95 për qind të pacientëve që kanë aplikuar për të mjeku në fazat e hershme të sëmundjes mund të shërohet.

  Trajtim më premtuese dhe i efektshëm i formave lokale të sëmundjes janë të kombinuara Chemo-radioterapi, i cili siguron një, anullimet e borxheve të gjatë 10-20-vjeçare më shumë se 90 për qind të pacientëve, e cila është ekuivalente me një shërim të plotë.

  Megjithatë, për të marrë rezultate të tilla të mira, pa marrë parasysh sa e lartë nuk kanë aftësi dhe aftësinë e të gjithë mjekëve dhe personelit mjekësor mund të sigurohet vetëm nëse mjekët, prindërit dhe miqtë e pacientëve janë partnerë, anëtarë të njëjtin ekip në luftën për kurimin e pacientit.

  Në mënyrë tipike, shumica e pacientëve lymphogranulomatosis të fillojnë kursin e parë të trajtimit në një spital, dhe me kusht të tolerancës mirë e droga të vazhdojë të marrë trajtim në një bazë pacient i jashtëm, duke vazhduar për të studiuar ose punë.

  Sot ajo është ende nuk përcaktohet qartë kushtet, pas së cilës sëmundje-pa (dmth jo mprehje) për sëmundje Hodgkin mund të konsiderohen një shërim i vërtetë. Prandaj kërkon monitorim të kujdesshëm dhe të rregullt dhe ekzaminimin e plotë të pacientëve pas përfundimit të të gjitha programit terapeutik, qëllimi kryesor i të cilit - mos humbasë kthimin e sëmundjes dhe për të ruajtur shëndetin dhe jetën e pacientit.

  Në fëmijërisë dhe adoleshencës është problem shumë i rëndësishëm i adaptimit të përballojë ose të ketë trajtim të përfunduar të riu për komunitetin rrethues dhe mjedisit. Ndryshe nga të rriturit dhe pacientët adoleshent adoleshencës ka jetësore dhe të jetës plane të mëdha, të merrni një arsim dhe profesion, për të marrë një familje të mbajnë dhe të rritur fëmijët, apo të jetë një qenie njerëzore komplet.

  Adoleshentët janë shumë të dhimbshme, ndonjëherë më i fortë se fëmijët e vegjël dhe të rriturit të përfshijë të gjitha defektet që lidhen me trajtimin, alopecia, dhëmbëza të ndryshme postoperative, trashje e tepruar që ndodh gjatë terapisë steroide, ndryshimeve hormonale, parregullsi menstruale, dhe kështu me radhë. faqe Këto efekte mund të rezultojë në ndryshime të rëndësishme në psikikë, të shkaktojnë depresion dhe abuzojnë dy fushë emocionalisht dhe fiziologjik. Veçanërisht adoleshentët dhimbshme përjetuar mosfunksionim gjendrave seksuale, e cila është një nga efektet anësore më të zakonshme të kimioterapia dhe rrezatimi. Sipas literaturës, amenorrhea ndodh më shumë se 50 për qind e vajzave dhe grave të reja pas katër deri në gjashtë kurse të skemës kimioterapi Morro.

  Treguesi më i rëndësishëm i shërimit

  Shumë fëmijë shëruar, rritje deri, pyesni mjekun tuaj në lidhje me mundësinë e të pasurit fëmijë në të ardhmen, dhe nëse po, si sëmundje do të ndikojë në trajtimin dhe për të vazhduar në fëmijën, etj

  Sipas shumë oncologists, hematologët dhe mjekëve pediatër, një nga kriteret më të rëndësishme për rimëkëmbjen dhe cilësinë e jetës janë vetëm të rivendosur pjellorisë.

  Në Cancer Research Center ruse. N.Blohina në periudhë më shumë se 30-vjeçare vërejtur mbi 2 300 pacientë lymphogranulomatosis, duke përfshirë më shumë se 600 pacientë të moshës nën 15 vjet. Ndër këta pacientë, 292 (142 gra dhe 150 burra) ishin të moshës riprodhuese, nga të cilat 103 fëmijë kanë lindur, me 8 gra kanë lindur dy herë.

  Duhet theksuar se të gjithë fëmijët janë të lindur të shëndetshëm dhe gjatë gjithë jetës së tij (fëmijët e moshës në fillim e 1999 të 8 muaj. Deri në 16 vjet) nën mbikëqyrje të veçantë mjekësore.

  Në shumicën dërrmuese të grave shtatzënisë ishte e qetë, pa komplikime. Rikthim të sëmundjes Hodgkin lidhur me shtatzëninë, i zhvilluar vetëm në katër gratë që u bë shtatzënë në aspektin e të paktën tre vjet nga mbarimi i një trajtimi të veçantë. Prandaj, ne rekomandojmë fuqishëm që të gjitha gratë e reja të trajtuara më parë për sëmundje Hodgkin gati nuk bëhet shtatzënë gjatë tre viteve të para pas përfundimit të të gjitha programeve të terapisë dhe duhet t'i nënshtrohen një inspektim të plotë para se të marrë kontrollin e një nga vendimet më të rëndësishme në jetë.

  Informacion nga neni Prof.. B. Kurmashov dhe Ph.D. Yu.Chervonobaba "Lymphogranulomatosis: Koha e optimizëm."