Ne trajtimin e karikaturave ambliopia


 • Pse është e rëndësishme të vërehet abliopiyu
 • Çfarë simptome duhet të lajmërojnë
 • Gjatë vizitës në optometrist
 • karikaturat amblyopia kurë

 • Pse është e rëndësishme të vërehet abliopiyu

  Rreth 90% e informacionit që një person merr nëpërmjet vizionit. Fëmija është veçanërisht i rëndësishëm - ai sapo erdhi në këtë botë ku çdo gjë është aq e re dhe e pazakontë. Çfarë kec shohin atë? Një i qartë dhe rrezatues ose i paqartë dhe i mjegullt? Dërgo fëmija juaj është një protestë të ngjyrave të realitetit - detyrën tuaj të shenjtë.

  Ju jeni me fat në qoftë se ju nuk keni probleme vizion. Për fat të keq, kjo nuk garanton që fëmija juaj do të jetë një pamje në pronësi të plotë.

  Pasi fëmija trashëgon një grup kompleks të gjeneve nga të afërmit e tyre, ju mund të personalisht e kishte takuar kurrë, dhe në këtë mënyrë në shëndetin e tyre nuk e dinë. Kjo është arsyeja pse ajo është e rëndësishme që të kryejnë vëzhgime të rregullta fëmijën në një okulist kompetent nga një moshë të re.
  Shumë sëmundje të rënda zbuluar në një fazë të hershme, duke përfshirë - ambliopia, për të trajtuar shumë më të lehtë në 3 vjet. Unë u rrit deri birin ose bijën kurrë nuk do të kujtohet si një fëmijë u zhvendos sëmundjeve të syrit. Ndërsa disa sëmundje me moshë të bërë jetën e njeriut praktikisht e pashërueshme dhe shumë e vështirë.  Çfarë simptome duhet të lajmërojnë  Për fat të keq, ne nuk mund gjithmonë rrugën e duhur me kohë në një kohë kur puna e crashes. Të jetë i sigurt për shëndetin e fëmijës tuaj, jo të mjaftueshme për të mbështetet në shqyrtimin e planifikuar të fëmijëve të mbajtura në kopshte dhe shkolla. Një metodë studim lumë numër i madh i fëmijëve në një kohë të shkurtër pa përdorimin e pajisjeve moderne shpesh çon në misdiagnosis. Dhe pastaj humbja e kohës së çmuar mund të shkaktojë humbjen e pjesshëm të foshnjës, i cili nuk i është dhënë ndihmë mjekësore në kohën e duhur. Për një fëmijë që ka një probleme sy kongjenitale kurrë nuk do të ankohen për atë që ai e sheh dobët.

  Ai nuk e di se çfarë për të kërkuar në botë "përmes syve të ndryshme."

  Ajo që simptoma të dukshme ju duhet të i kushtoj vëmendje për:

 • Fëmija nuk është i hapur plotësisht një sy
 • Për të shikojmë në ju, ai e kthen kokën dhe sytë nuk lëvizin
 • Fëmija ngadalë vezullon para se të marrë objektin e dëshiruar
 • Në fëmijës sjellje të keqe
 • Kur lexoni një fëmijë skips fjalët dhe shpejt lodhur
 • Gjatë muajve të ngrohtë, edhe tan ju mund të tregojnë për problemet e mundshme e syve te fëmijët. Zakonisht kur një sy është më i dobët se tjetri, subconsciously zëvendëson fytyrën fëmijën në diell me një dorë të dobët dhe ajo, natyrisht, më shumë se sunbathing.


  Gjatë vizitës në optometrist

  Nëse një shtëpi pleqsh, ku sytë duhet të kontrolloni fëmijën, fëmija nuk ka zbuluar ndonjë anomali, rishikimin e parë të plotë të mirë shpenzuar 1 muaj. Mjeku është në gjendje për të vlerësuar gjendjen e shekullit, aparatit lacrimal, konjuktiva dhe kokërdhok qepallë. Vizita e ardhshme për një okulist duhet të bëhet në 5-6 muaj. Në këtë pikë ajo tashmë është e mundur për të zbuluar problemet e fituara -. Nearsightedness, largpamje, astigmatizëm, dhe kështu me radhë D. Pastaj, nëse nuk ka probleme me vizion, ju mund të vizitoni mjekun një herë në vit.
  Sot, diagnoza e sëmundjeve të syrit kërkon anestezi lokale, ajo është mbajtur jo-kontakt, saktësi të lartë.

  Sondazhi do të marrë jo më shumë se dy orë, por pastaj ju do të dini saktësisht se çfarë të bëni, ose të marr frymë lehtë, ose të fillojnë për të luftuar. Nëse fëmija gjeti disa probleme të syve në fuqinë tuaj për të ndihmuar atë të kapërcyer këto vështirësi të përkohshme. Tani për tani, ka shumë teknika të reja dhe krejtësisht pa dhimbje terapeutike. Kjo mund të jetë terapi me ultratinguj, stimulim lazer, masazh vakum, terapi magnetike, stimulim elektrik. Nje metode per trajtimin zgjedhur mjekun pas një diagnozë të saktë dhe të përcaktuar natyrën saj. Kështu, miopi dhe strabismus - fituar sëmundjen. Një hyperopia dhe amblyopia - shpesh sëmundje kongjenitale.


  karikaturat amblyopia kurë

  Ambliopia - një shtet i kur një sy nuk është i përfshirë në punë. Dy sytë krejtësisht të ndryshme shihni, truri nuk mund të kombinohen të dy imazhet në një, dhe si rezultat ajo nuk përdor një e gjysmë.

  Në këtë shtet është e rëndësishme për të aktivizuar syrin "dembel". Përndryshe ajo thjesht atrophies. Pra trajtoj ambliopia duhet të fillojë sa më shpejt që të jetë e mundur. Përveç kësaj, trajtimi i kësaj sëmundjeje mund të jetë jo vetëm efikase, por edhe shumë të këndshme. Gëzimi më i madh për fëmijët - një grup i "Ambliokor", bazuar në metodën e kompjuterit menaxhimit të zemërimit. Dhe çfarë mund të jetë më interesante për fëmijët se sa të shikuar karikaturat!

  "Kjo është trajtim! - Shout ju. - Kjo është e keqe! Sidomos për sytë! "Unë do absolutisht e gabuar.

  Kjo nuk është vetëm karikaturat. Kjo njësi nëpërmjet sensorë të veçantë merr rreth yjeve të fëmijëve. Ky fëmijë sheh në ekran vetëm kur dukej "të drejtë", ose pushon të jetë një pasqyrë të qartë. Për fat të keq, jo të gjithë këtë metodë të trajtimit mund të ndihmojë. Kjo metodë e trajtimit të ambliopia mund të rekomandohet vetëm nga mjeku juaj.

  Informacion nga artikull nga Marina Valley "i vizionit".