Hemorroide Mjekimi


 • Trajtimi i tanishëm i hemorroide
 • Disa fjalë rreth trajtimit konservativ të hemorroide

 • Trajtimi i tanishëm i hemorroide

  Edhe 15-20 vjet më parë, trajtimi kryesor radikal për hemorroide kishte vetëm kirurgji. Sot, së bashku me kirurgji ka një arsenal të tërë të ashtuquajturës trajtim jo-kirurgjik të hemorroide. Para së gjithash, kjo metodë compression për trajtimin e unazave të brendshme hemorroide latex. Aparat i veçantë furnizuar për hemorroide brendshme. Ky i fundit është i përfshirë në evakuimin nga ana e sistemit të kamerave dhe të bazuar në nyjen resets unazë latex 7-10 ditë vetëm hodhën poshtë në këtë faqe interneti.

  E gjithë procedura zgjat 1,5-2 minuta. Në një të mëtejshme 2 javë dhe pastaj 2 javë më vonë kryer një procedurë të ngjashme, siç është zakonisht e hemorroide brendshme 3.


  Trajtimi transferohen lehtë pas çdo ligation brenda 1-3 ditësh siklet apo dhimbje të lehtë. Pushimi mjekësor zakonisht nuk është e nevojshme.

  Ajo do të duket se kjo është metodë ideale e trajtimit, por pengesë kryesore e tij është se ata nuk janë radikal. Nëse operacioni radikal mund të jepet, si të thuash, "garanci" për jetën, ose të paktën për dekada të tëra, atëherë ligation latex (si me teknika të tjera minimalisht invazive) - për disa vite (zakonisht 3-4 vjet).


  Përveç kësaj, e ashtuquajtura minimalisht invazive apo Metodat jo-invazive ekspozimet janë vetëm hemorroide brendshme. Komponentët e jashtme "janë", dhe kështu të mbajtur rrezikun e trombozës akute të hemorroide jashtme.

  Deri më sot, "standard i artë" në trajtimin e hemorroide është operacioni radikal. Thelbi i saj është që nën anestezi të plotë (anestezi) hoqi të gjitha hemorroide brendshme (zakonisht tre dhe ata zakonisht janë të përcaktuara në mënyrë rigoroze "orën" në kanalin anal). Këto hemorroide brendshme janë përgjegjës për përzgjedhjen e gjakut të kuq gjatë zbrazjes, humbjen e nyjeve gjatë defekimit, ndjesi të trupit të huaj në rektum, nganjëherë kruarje në zonën anal, rroba pachkanie.

  Përveç kësaj, trajtimi kirurgjik hequr të gjitha hemorroide jashtme, e cila është parandalimi i rëndim (trombozë) hemorroide jashtme nga njëra anë dhe nga ana tjetër ju duhet të zonës perianal cosmetically sy të rëndësishme që për shumë është i një rëndësie të konsiderueshme.

  Disa fjalë rreth trajtimit konservativ të hemorroide

  Këto metoda mund të jetë efikas vetëm në fillim të sëmundjes kur manifestimet klinike të sëmundjes janë minimale. E njëjta gjë mund të thuhet për shumë trajtime popullore. Fakti se këto metoda nuk të shpëtuar pacientin nga sëmundja bazë të indeve hemorrhoidal (hemorroide), e cila nuk mund të zhduken apo edhe ulur nën ndikimin e qirinj, banja, fasha, tableta.  Në trajtimin e hemorroide rëndësi ka qasje me kohë në një mjek.


  Mbani në mend se trajtimi më shpejt filloi majasëll, më i suksesshëm se do të jetë. Teknikat moderne të lejojë për të kuruar hemorroide pa kirurgji.

  Teknikë e disa të tillë, dhe ata janë përdorur me sukses nga mjekët - proctologist:

 • Trajtimi me medikamente dhe terapi fizike. Kjo metodë është aplikuar me sukses në fazat e hershme të sëmundjes. Kjo metodë e trajtimit është duke marrë ilaçe, si dhe aplikimi i ditës së drogës - të tilla si banjot melhem, pellgje dhe kështu me radhë. Një kurs i fizioterapi.

  Duhet të zgjedhur dietën e duhur për trajtimin.
 • Metoda trajtim infrakarsnoy photocoagulation. Metodë është si djegurit rrjedhën majasëll ngrohjes. Nuk ka siklet pacienti zakonisht ndjen. Nuk është vetëm ngrohtë. Metodë aplikohet edhe në fazat e hershme të sëmundjes.
 • Sklerozë e hemorroide. Kjo futja e një përgatitje të veçantë në nyje hemorrhoidal. Ky medikament është zëvendësuar vaskulare dëmtimit të dhëmbëve indeve lidhës, duke rezultuar në nyjen më të gjatë krovosnobzhatsya. Metodë është krejtësisht pa dhimbje. Ajo mund të përdoret jo vetëm në fillim, por në fazat e mëvonshme të sëmundjes.

 • Ligation e hemorroide. Kjo unazë imponuar latex në bazën e hemorroide. Si rezultat, nyja furnizimi me gjak ndalesa dhe 7-10 ditë është refuzimi i saj. Metodë është zbatuar me sukses në fazat e mëvonshme të sëmundjes. Avantazhet e tij mbi kirurgjinë e qartë - metodë praktikisht pa dhimbje, pagjak. Pas ligation nuk ka nevojë për hospitalizim. Pacienti vazhdon të çojë jetën e tij normale. Në periudhën postoperative kufizime ekzistojnë vetëm në stërvitje dhe dietë.
 • Trajton kirurg majasëll. Trajtim i suksesshëm varet nga faza e sëmundjes, kujdes mjekësor në kohë dhe mjeku përmbushjen recetë.

  Në dietë duhet të përfshijë shumë fruta dhe perime dhe seasonings pikante dhe alkool krejtësisht të eliminuar - ato kontribuojnë në kapsllëk. Është e rëndësishme për të zbrazur rregullisht zorrë. Ndonjëherë hemorroide duke përdorur kirurgji. Parandalimi i hemorroide ndjek eliminimin e faktorëve të rrezikut dhe, mbi të gjitha, kapsllëk. Bëhu fëmijëri ngulit aftësitë e higjienës - tualet detyrueshëm pas një lëvizje zorrë.

  Njerëzit me mënyrë jetese i ulur duhet të kryejnë ushtrime; këmbë të punës (berberet, shitësit) treguara gjimnastikë në një pozicion ulur, dhe njerëzit që janë ulur, ju duhet të kryejnë ushtrime, ndërsa në këmbë dhe në këmbë.

  Ushtrimin e gjatë orarit të punës duhet të bëhet 3 orë pas fillimit, dhe pastaj - pas 2-2,5 orë. Njerëzit me formë primare e mjekut majasëll zakonisht rekomandon gjimnastikë.