Kurë elbKur drejtuar te mjeku

 • Nëse elb nuk shkon brenda një jave.
 • Kur elb është shoqëruar me perceptimin vizual të paqartë.
 • Nëse shekulli formuar një nyjë të dendur

 • Trajtim të drogës elbi

  Ashtu si çdo elbi tjetër ndezjen trajtohen në mënyrë efektive me antibiotikë. Ju mund të përdorni albutsida vjetër provuar apo zgjidhje 1% e erythromycin ose penicilinë.
  Nëse jeni alergjik në një nga antibiotikët (p.sh., penicilinat seri) përdorimi i antibiotikëve me grupe të tjera, të tilla si gentamicin. Ju mund të blejnë më shumë sormerennyy antibiotik - tsyprolet ose TOBREKS ®. Bury antibiotikët duhet 3-5 herë në ditë.

  Në natën vë mbi buzë e krem ​​të ulët qepallë - tetraciklina ose erytromitsynovu. Kur ju blini një krem ​​antibiotik dhe të përcaktojë një farmaci që këto ilaçe që ju nevojitet për të trajtuar sy - farmacist duhet të dini se çfarë lloj krem ​​që ju nevojitet. Vaji vë këtë: lani duart tërësisht, squeezing një tub tre deri në katër milimetra melhem (krem të trashë, nuk shkëput veten dhe nuk bien), dora e majtë butësisht tërheq qepallë më të ulët poshtë dhe dora e djathtë butësisht vënë melhemin. Krem është aq e ngushtë se ajo fjalë për fjalë do të fshij në buzë të shekullit për të ndarë pjesën vaj dëshiruar. Vaji vë vetëm para gjumit - pas melhem shpërndarë nën qepallë më të ulët, ju do të shihni objekte si nëpër xhami me krem, e cila është shumë i papërshtatshëm.


  Informacione nga artikullin "Sytë Elb"