Kurë për alergji dhe astmëNë një popullsi prej përqindje Vietnamese të lartë të njerëzve të infektuar me një formë të krimbave parazitare. Megjithatë, sëmundshmëria astmë të mbetet i ulët. Nëpërmjet sistemit të gjerë të masave higjienike në vendet më të zhvilluara problemi i gjetjes shpëtoj e parazitëve të zorrëve pothuajse zgjidhur.

Mirëpo, ekspertët besojnë se gjatë miliona viteve të evolucionit të njeriut dhe parazitëve të përbashkët, worms fituar aftësinë për të shtypur reagimin imun të njeriut për të vazhduar ciklin e tyre të jetës.

Marrëdhëniet në mes të parazitëve dhe njerëzit janë bërë aq i fortë se, në marrjen e shpëtoj nematodat zorrëve, sistemi ynë imunitar bëhet i paekuilibruar, duke e bërë trupin të hapur për astmë dhe reaksione alergjike.Një studim i fundit i kryer në qendër të Vietnamit, ku dy nga tre fëmijë infektuara zorrët. Në total, studim të përfshirë rreth 1.500 studentë 17 vjet. Fëmijët rregullisht morën drogë protyhlysni. Disa kurse nevoja e përsëritur të terapisë për të hequr qafe e parazitëve. Si rezultat i trajtimit janë vërejtur rritje të rasteve të astmës ose ekzemë. Megjithatë, fëmijët janë trajtuar, kishte një përqindje në rritje të alergjisë ndaj marimangat brendshme.

Është e ditur se 80% e pacientëve që vuajnë nga astma bronkiale janë alergjik në marimangat brendshme.


Hulumtuesit në përfundimin se prania e parazitëve intracolonic të çon për të ulur përgjigje imune dhe në këtë mënyrë privon personin nga sulmet e frymarrje në astmë.

Sipas shkencëtarëve, hapi tjetër në studimin e këtij problemi është të kuptuarit e mekanizmave me të cilat parazitëve janë në gjendje të ndryshojë parametrat e imunitetit. Kur parazitëve ndërveprimit mister dhe njerëzit më në fund do të zbulohet, të jetë e mundur për të krijuar drogë tërësisht të reja për trajtimin e astmës.

Lajme përgatitur mbi www.news.bbc.co.uk

Diskutoni komuniteteve:

  • Astmë
  • Alergji