Mjekët gjetur një mënyrë për të shmangur refuzimin e valvulave të donatorëve


Sistemi imunitetit human është projektuar në mënyrë që ajo gjithmonë pranon
ind i huaj. Për të parandaluar refuzimin pas dhurimit të organeve
Pacientët për transplant të duhet të marrë ilaçe për vite me rradhë,
pengojnë këtë reagim, i cili në masë të madhe zvogëlon imunitetin.

Teknologji e re ju lejon të "budalla" trupin e pacientit, i cili
merr valvulave të përpunuara posaçërisht të zemrës donatorëve
tyre.

"Duke përdorur teknologjinë unike të inxhinierisë indeve, biologjik
valvul dhuruesi mbulohet nga qelizat e pacientit, e cila zotëron
transplantim. Dhe më vonë, trupi nuk e refuzon atë si kjo para
u transplantuar me flaps, "- tha të mërkurën

Drejtor i Qendrës së Kërkimeve moldave për Kirurgjisë
Anatoly Chubotaru (Anatol Ciubotaru).

Kirurgu tha se për herë të parë në historinë e kardiokirurgjisë në moldave
Qendra e Kirurgjisë duke përdorur teknologji të reja për tre
Adoleshentët janë transplantuar valvulave të donatorëve të aortës.

"Sidomos për këtë erdhi nga Gjermania me kolegët tanë
Hanover kardiotorakal klinikë, kirurgji vaskulare dhe
Transplantimi, që ne kemi kryer studimin së bashku ", -
Njoftim Chubotaru.

Vëzhguese mjekët moldave, valvula donatorëve rritet me
Trupi i njeriut operuar. "Kjo i durueshëm me inde të donatorëve


është krejtësisht e shëndetshme, "- tha Chubotaru.