Mjeku thotë se - pacienti nuk mund të dëgjojëNjë nga Spitalin Amerikan kryer një eksperiment interesant. Intervistimi disa dhjetra pacientë, studiuesit gjetën se mjekët dhe repartet e tyre janë shpesh në anët e kundërta të barrikadave në diskutimin e çështjeve të diagnozës dhe trajtimit.

89 pacientë dha një intervistë të shkurtër në ditën e shkarkimit të tij. Hulumtuesit thonë: vetëm 18 përqind e dinte emrin e mjekut që e kryer më të madhe të trajtimit. Kjo mund të quhet një vënë atë diagnostikuar vetëm 57 për qind. Si mjekë, ne ishim në 43 sigurimin profesional që pacientët di emrat e tyre, dhe 77 për qind e mjekëve besonin se pacientët të vetëdijshëm për diagnozën e tyre.

Botuar në Arkivat ditarit të studimit Mjekësisë të Brendshme zbuluar disa mospërputhje më të egër në mes të mendimit dhe mjekët thanë pacientët. E të anketuarve që kishin trajtim të drogës për një të katërtën pretenduar se ata dëgjuan se mjeku ishte duke folur për të marrë ndonjë mjekim. Vetëm 10 për qind thanë se mjeku ishte duke folur me ta propysuvanyh efektet anësore të barnave.

Si një mënyrë për të zgjidhur problemin e fundit, hulumtuesit të propozojë punëtorët e kujdesit shëndetësor që ndërveprojnë me pacientët në sa më shumë udhëzime dhe receta. Dhe për të bërë këtë është e nevojshme jo vetëm në shkarkimin, por përveç komunikimit me gojë gjatë qëndrimit të pacientit në muret e spitalit.