Herpes - sëmundje Autumn


 • Shkaqet
 • Kursimit Simptomat
 • Shumëllojshmëri të kursimit
 • Trajtim

 • Shkaqet

 • predispozicion gjenetik;
 • etiologji infektive e sëmundjes;
 • stresi;
 • dobësuar sistemin imunitar;
 • sëmundje tek fëmijët ndodh në tokë dhe skrofull, hudoso cilit
 • reaksion alergjik ndaj ndonjë ushqimeve apo barnave;
 • qetësohuni etj
 • Sëmundjeve njerëzit shpesh e pjerrëta moshës
  30 deri në 70 vjet. Arsyet si dhe mënyra për të rrjedhë në të gjitha të ndryshme.
  Sëmundja mund të pr oyti se një ditë, nuk ka ndodhur gjatë
  disa vjet.


  Kursimit Simptomat

  Sëmundja është e karakterizuar nga shfaqja mbi trungut

  (Të paktën në gjymtyrë) i kuq i vogël dhe pika të verdhë me një diametër deri në 1,5-2
  cm, me formë ovale ose të rrumbullakët. Në shumicën e rasteve,
  lezione të shumta paraprirë pamjen e një vend,
  Madhësia ndarë i madh - ashtu-quajtur pllakë të nënës.

  Skuqje tmerrshëm mbi lëkurën përreth, në periferi janë
  rul nxehtë rozë, pjesa qendrore fundosur pak, i mbuluar me një hollë
  peshore, ngjan letër myatuyu indeve; në sipërfaqe
  Disa prej tyre mund të gjenden melkootrubevidnoe lëkurë. I mundshëm
  pak itchy. Me kalimin e kohës (secili veç e veç)
  njolla të zhduket.

  Përafërsisht 20% të rasteve nuk ndryshojnë


  shqiptuar simptoma dhe nuk kërkojnë trajtim. Por shpesh
  Pacienti torturuar nga kruarje të vazhdueshme intensive.


  Shumëllojshmëri të kursimit

 • planus liken
  (Sëmundje Skin që prek më shumë njerëz të moshës 30-60 vjet,
  Gratë kryesisht dhe e karakterizuar nga pamja e vogël
  papules lihenoidnyh, onihodistrofii);
 • qere (A sëmundje kronike karakterizuar nga lezione të lëkurës-flokë humbjen e flokëve);
 • Pityriasis Rhodiola (Një sëmundje e karakterizuar nga pamja mbi trupin e pacientit arna me luspa trëndafili formë të rrumbullakët);
 • herpes (Sëmundje akute virale manifestohet me dhimbje dhe skuqje të lëkurës);
 • pityriasis versicolor

  (Char-terizuetsya shfaqjen sëmundje njolla rozë e çelët-kafe në
  pityriasis lëkurë lehtë pa inflamacion dhe ndjenjat në
  lëkura e qafës, gjoks, mbrapa, supet).

 • Trajtim


  disa raste janë vetëm.
  Por të drejtuar
  sëmundja nuk rekomandohet, si edhe të shkojnë
  vetë! Trajtimi i kursimit duhet të jetë nën kontrollin e një përvojë
  mjeku specialist pasi të gjithë e nevojshme diagnostike
  hulumtim.

  Në heterogjenitetit ekstreme nënkupton lloje të sëmundjeve - trajtimi për çdo pacient individualisht mjek duhet të përbëhet nga:

 • për lehtësimin e kruarje emëruar antihistamines;
 • në puçrrat me qelb i shkaktuar nga kërpudhat patogjene treguara marrjen e fondeve antifungal;
 • herpes etiologji neurogjenik trajtohen qetësuesve, ilaqet kundër depresionit;
 • herpes kërkojnë trajtim me barna antivirale.


 • raste të rënda mund të kenë nevojë për të marrë kortikosteroid
  droga gjithashtu të ndihmojë në uljen e kohëzgjatjes së acarimit.
 • Gjithashtu në lidhje me terapi fizike
  të nevojshme për të kryer lokal, i cili luan një rol të rëndësishëm.
  Ju duhet të përdorni vaj, antiseptik, keratolytic,
  Agjentët antifungal.

  Në shumë forma klinike të privuar fizioterapi treguar:

 • Rrezatimi UV;
 • UHF;
 • ultratingull;
 • Rrymat e trajtimit.
 • Pacientët ishin të lejuar për të marrë një dush, ajo është e rekomanduar
  zgjedhin për sëmundjen e alkoolit, i tymosur, i kripur,
  ushqime të konservuara, çaj i fortë, kafe dhe çokollatë.

  Ajo duhet të jetë rreptësisht
  përmbahen në gjumë dhe pushim, të përpiqet për të shmangur situata të vështira
  duke forcuar sistemin tuaj imunitar!