Ethet e Argjentinës dhe BolivisëEthet hemorragjike argjentinas

Kjo është një sëmundje akute virale që ka disa vatra natyrore.

Patogjen - virus Junin (qyteti ku rastet e regjistruara për herë të parë të sëmundjes) i referohet arenavirusiv, të cilat përfshijnë Lassa patogjene ethe dhe ethet hemorragjike bolivian.

Rezervuar dhe burim i infeksionit është brejtësve Calomis laucha, Calomis musculinus. Viruset dallohen edhe nga marimangat hamazovyh. Vuajnë më shumë nga shkurti në qershor, incidencën kulmin në maj. Sëmurë kryesisht fshatarët. Infeksioni ndodh nëpërmjet ajrit, thithja e pluhurit nga brejtësve të infektuar me virusin.
Infeksioni mund të ndodhë nëpërmjet ushqimit dhe kontaminuar nga urina e brejtësve.

Shperthimet vërejtur çdo vit, numri i pacientëve varionte nga 100 deri 3500.


Çfarë po ndodh

Edhe pse virus që shkakton bolzen gjetur, akoma kuptuar sa vetë sëmundja. Atriumeve infeksionit janë të mukozës së hundës dhe gojës, traktit digjestiv, infiltrimit virusit nëpërmjet lëkurës mikroskopike. Virusi përhapet në të gjithë trupin, duke ndikuar shumë organe dhe sisteme. Pervvuyu nga ana tjetër, enët e gjakut dhe sistemin nervor.

Periudha latent zgjat 7 apo 16 ditë. Sëmundja fillon gradualisht. Rritja e temperaturës trupore, nganjëherë me të dridhura, nuk është dobësi, dhimbje koke, dhimbje të muskujve, të përzier, të vjella, humbje të oreksit.


Rritjet ethe dhe arrin 39-40 ° C. Si me shumë ethe tjetër, hundës mundshme, mushkërive, gjakderdhje gastrointestinal, provlyayuschiesya përgjakshme të vjella dhe feces të zezë apo ngjyrë e gjakut të vjetër. Ndryshimet e mundshme në sistemin nervor - eksitim, kusht i dehur, letargji.


Çfarë ndihmon mjekët

Përcaktoni se çfarë lloj i etheve mund të bazohet në të dhënat mbi selinë e sëmundjes. Megjithatë, diagnoza final përbëhet vetëm në laboratorike, pas zbulimin e virusit ne gjak.

Përgatitjet e veçanta për trajtimin e etheve atje, shpenzojnë trajtim mbështetës, dhe trajtim që synon temperaturë ponyazhenie, të ndaluar gjakderdhje, dhimbje.Profilaksia specifike nuk është zhvilluar. Shkatërrimi i brejtësve që jetojnë në shtëpi.


Ethe Bolyvyanskyh

Ethet hemorragjike Bolyvyanskyh - një sëmundje akute virale karakterizohet nga fokale natyror, ethe, zhvillimin e sindromës hemorragjike (gjakderdhje, gjakderdhje, skuqje të lëkurës, bruising). Shumë e ngjashme me ethet hemorragjike argjentinase.

Patogjen i quajtur virus Machupo, (emrin e lumit në sëmundje të qelizave) i referohet arenavirusiv. Pronat ngjashme me virusin Junin, por ajo ndryshon nga përbërja e proteinave.

Rezervuar dhe burim i infeksionit është brejtësve Calomys callosus, i cili shënoi infeksionit dhe virus kronik izolimin nga urina.

Infeksioni i njerëzve mund të ndodhë nëpërmjet ujit dhe ushqimeve të kontaminuara dhe brejtësve të infektuar nga inhalimi i pluhurit. Ka pasur raste të infektimit të njeriut nga një person i infektuar. Sëmundja ndodh gjatë gjithë vitit. I zakonshëm në disa pjesë të Bolivisë.

Periudha latent zgjat 7 deri në 14 ditë. Sëmundja fillon gradualisht. Brenda pak ditësh temperatura arrin 39-40 ° C dhe mbahet në këtë nivel për disa ditë. Manifestime hemorragjike në periudhën fillestare janë më të zakonshme se në ethet hemorragjike argjentinase. Nuk mund të jetë i hundës, stomak, gjakderdhje mitrës.

Sëmundja zgjat 2-3 javë. Në periudhën e rimëkëmbjes ka humbje e flokëve.

Vdekshmëria varion nga 5 në 30%. Mjekimi me të njëjtën temperaturë Argjentinës.

Informacion nga artikullin "Ethet hemorragjike"