Marule shpëtojë nga tuberkuloziAnti-tuberkulozi vaksinë - ka zotëruar gjatë procedurën për
nënshtruar çdo porsalindur. Megjithatë, një vaksinë që përbëhet nga e tërë
qelizat bakteriale, duke shkaktuar reagimin imun jo vetëm për
sëmundje që shkaktojnë komponentët patogjen, por edhe mbi substancat shtesë
të cilët nuk marrin pjesë në zhvillimin e sëmundjes.

Këto mangësi
i lirë të vaksinave artificiale. Ata janë sintetike
molekulat janë neutral te trupit, e cila është bashkangjitur kimikisht
antigjene patogjene e patogjen duke shkaktuar imun më të madh
përgjigje.

Burim i antigjeneve mund të jetë bimë. Për ta bërë këtë,
nevojë për të "detyruar" bimore për të prodhuar proteina dëshiruar.

Sipas
botim i "Shkencës dhe Jeta", autorët e studimit nga Universitetin Shtetëror të Moskës. MV Universitet
teknologji të zhvilluara të ngjashme.

Aktualisht,
antigjenet proteinike aktualisht duke kaluar nëpër gjyqet klinike si
Vaksinat TB. Në eksperimentet e kryer produkte më parë
Proteinat e vaksinës në bimë ishte shumë e ulët - 100 mg në 1 kg
gjethe të freskëta, por kur ju hiqni proteinat nga të ashtuquajturit "domain transmembranore" në mënyrë të konsiderueshme rrit stabilitetin e tyre, të cilat
mund të sjellë nivelin e akumulimit deri në 1 g për 1 kg gjethe të freskëta.

Përveç
që në këtë proces u bë e qartë se disa TB
Proteinat vaksinës toksike për qelizat e bimëve.


Për shembull, produktet e
një nga antigjenet çoi në nekroza e lë.

Gjatë
Hulumtimi i zhvilluar një metodë origjinale të përzgjedhjes së proteinave dëshiruar
me materiale bimore. Sipas shkencëtarëve, proteina vaksinës
prodhuar nga bimët mund të administrohet në ushqim dhe tilla
mënyrë për të marrë vaksinat ushqimor.