Leptospirosis simptomat dhe trajtimi


 • Simptomet e Leptospirosis
 • Trajtimi i Leptospirosis

 • Leptospiroza - një sëmundje e shkaktuar nga patogjene të ngushta morfologjikisht të ngjashme që i përkasin gjini Leptospira burimit të infeksionit janë brejtësit, derra, bagëti, kuaj, bagëti të vogla, qentë, zogjtë.

  Nga Simptomet e Leptospirosis


  Sëmundja fillon akute me dridhura dhe temperaturë për
  ditë para 39,5-41S. Në të njëjtën kohë ka dhimbje koke të rënda,
  të përzier, të vjella, dhimbje barku. Tipike dhimbje e theksuar të muskujve,
  kryesisht në muskujt viç, muskujt e qafës, abdomen, mbrapa dhe
  prapa. Face fryrë, enët hyperemic sclera injectable.

  Mjaft shpesh një skuqje të lëkurës polimorfe (urtikaria, korepodobnaya,
  skarlatynopodobnaya, hemorragjik), e lokalizuar ne gjymtyrëve dhe
  trup. Nyjet limfatike janë zgjeruar, të trasha, të dhimbshme, tensioni i gjakut ka rënë,
  zemra i mbytur Dashuri, puls mbetet prapa temperaturës
  (Për bradycardia). Në ditën e 2-të sëmundjes rritur madhësinë
  mëlçisë, i cili është i ngjeshur dhe dhimbje në prekje. Stomak
  zakonisht i fryrë, gjuha e thatë, i mbuluar me prarim kafe.

  Në lartë
  temperaturë mbi një sfond të toksicitetit të rënda shpesh zhvillon
  shoku toksik, e cila është një arsye
  vdekja. Në periudhën akute e sëmundjes është vëzhguar shpesh


  dëmtimi i veshkave, ka dhimbje, simptomë pozitiv
  Pasternatskogo, shuma e reduktuar e urinës, ajo tregojnë
  eritrocitet në një shumë të proteinave, qelqor dhe grimcuar
  cilindra.

  Shpesh fillimin e dështimit akute renale me rrit
  ure, acid dhe kreatinina nivelet e urinës. Gjatë përfundimit
  ethe në disa pacientë shfaqet verdhëz. Në të rënda,
  shpesh kundër sfond të dështimit akute renale akute zhvillon
  mëlçisë, duke çuar në dështimin akut të mëlçisë,
  encefalopati hepatike dhe komë. Sindromi hemorragjike është manifestuar në
  një hemorragji në lëkurë në vendin e injektimit, skuqje petehyalnoy (hemoragji të vogla)

  hemoragji ne sclera. Shpesh ka shenja të acarim
  meningjit shprehur apo sindromi meningeal (simptomat Kernig, Brudzinskogo).


  Trajtimi i Leptospirosis

  Trajtimi kryesor është administrimi i mundur në fillim
  antibiotikët. Përdoret si futjen e specifik
  imunoglobulina. Kur trajtimin e pacientëve me Leptospirosis të rënda,
  komplikuar nga dështimi akut i veshkave, i rëndësishëm
  merr terapi pathogenetic. Më efektive
  antibiotikët është penicilinë, intolerancën ata mund
  Përdorimi i antibiotikëve tetracycline grupit. Më efektive
  trajtim ka filluar para ditës 4 e fillimit sëmundje.

  Më vonë e fillimit
  zhvillimi i trajtimit të veçantë të sëmundjes fillon, më keq prognozë
  për pacientët.

  Informacion nga artikullin "Leptospirosis. Trajtimi i Leptospirosis. Kush shëron ".