Legionellosis dhe progresi shkencor


 • Burimi Legionellosis - progresi shkencor dhe teknik
 • "Dangerous" ajër
 • Në rrezik - Jacuzzi
 • Shoferët kini kujdes

 • Burimi Legionellosis - progresi shkencor dhe teknik

  Është e vështirë të imagjinohet një zyrë moderne apo biznes pa ajer te kondicionuar. Atmosfera e ftohtë në sfondin e ngrohjes padurueshme në verë apo ngrohjes shtesë gjatë ngricat e rënda në dimër gradualisht duke u bërë të zakonshme, jo vetëm në bizneset dhe zyrat, por edhe në jetën e përditshme.

  Eshtë e panevojshme të them se çdo apartament ka një sistem hidraulik me objektet dush, dhe disa me vaskë vorbull.

  Dashamirët e ekzotike mund të gjeni aquariums me peshk i kuq apo edhe një mini-burime. Ka një përqindje mjaft e madhe e pacientëve të cilët duhet të përdorin pajisje të veçanta për terapi të frymëmarrjes, etj

  Për fat të keq, jo vetëm përmirësuar kushtet e jetesës, por edhe bakteret që janë të përshtatura për jetën në mjedisin e ri. Në këtë drejtim, në fund të shekullit të XX nocioni i infeksioneve teknologjike (emri qarta se pamja e tyre është e lidhur me përparimin teknologjik), një nga të cilat është legionellosis - një sëmundje e cila mund të jetë një dush dirigjent dhe Jacuzzi, ajer te kondicionuar dhe llak armë, tanke dhe burime.

  Fakti që Legionella është një person mjaft i rëndë pneumonia (ende i quajtur "sëmundje Legjionarit"), dhe zbulimin patogjen pakëndshme në sistemet e ajrit të kondicionuar, një shok si banorët në shumë zyra, dhe prodhuesit e conditioners ajrit.


  Dhe vini re se Legionella gjetur në ujë të zakonshëm tap dhe Jacuzzi ngrohtë në Salons PS, shkaktoi shumë zhurmë. Mundohuni të kuptoni lidhjen romantike të aparateve Legionella.


  "Dangerous" ajër

  "Sëmundje Legjionarit" është e theksuar sezonalitetit - më shpërthimet dhe rastet individuale të regjistruara në verë. Kjo nuk është më pak për shkak të punës intensive të conditioners ajrore shumë "ftohje". Përveç nga të ftohtit kapje rrezik banale, i ulur nën një rrymë e fuqishme e ajrit të akullt, këto pajisje shtëpiake qëndron një tjetër rrezik.  Në sistemet e ftohjes mbledh dielli condensate verë nxehet atë deri në 30-35 ° C, dhe këtu ata janë - e kushteve më të favorshme për përhapjen e Legionella.


  Megjithatë, në drejtësi duhet theksuar se ky problem lind kryesisht ku ekziston një sistem i centralizuar i gjerë ajër i kondicionuar, ku uji i lejohet të qëndrojë për disa kohë dhe është në kontakt me kanalet e ajrit janë shërbyer në. Para së gjithash, ky hotel dhe, çuditërisht, spitalet. Me sistemet e tilla Legionella "kapur" akoma.

  Conditioners Zyra veprojë mbi një parim të ndryshëm, duke përfshirë condensate hiqen menjëherë (dhe shpesh duke rënë drejt e në zyrën e kreut të dritareve janë kalimtarë).

  Përveç kësaj, uji në këto sisteme ka një temperaturë shumë të ulët, kështu që ajo kishte zavestysya dhe shumohen Legionella.

  Dhe prodhuesit e conditioners ajrit të ndezur pas disa shpërthime të Legjionarit të ketë lindur për shkak të defektit të pajisjeve. Në sistemet moderne të trajtimit dhe lagështimit ngulitur filtra të veçantë antibacterial - nga indet deri ultravjollcë. Përveç kësaj, ajër i kondicionuar ajër të pastër janë të furnizuar, duke përfshirë edhe mirëmbajtjen e të gjitha llojet e mikroorganizmave, të paktën, prodhuesit e kjo rregullisht dhe me zë të lartë të deklaruar.

  Por e gjithë kjo nuk eliminon nevojën për të ruajtur këto njësi të pastër, të ndryshuar filtra nganjëherë, edhe, të paktën herë pas here shkak magjistar për inspektim rutinë dhe riparim.
  Në rrezik - Jacuzzi

  Rreziku i ka crept deri në një anë, dhe i lidhur përsëri me një pajisje që lehtëson jetën tonë dhe sjell pak argëtim. Agjencia për Mbrojtjen e Shëndetit britanik bëri thirrje për të obligueshme çeqet bakteriologjike SPA-Salons. Si epidemiologët gjetur në shumë dush-vaskë janë të gjithë të njëjtën Legionella.

  Pas lagështi të lartë dhe temperatura në dush-vaskë - kushte të përsosur për rritjen e Legionella. Kur fillon dush, flluska e ajrit ia plas dhe të mbushur hapësirën në këtë mënyrë i nevojshëm për infeksion, llak e ujit, që përbëhet nga bakteret dhe uji.  Ekzaminimi 88 spa-Salons, ekspertët kanë gjetur ndotje bakteriale në 23-ta me ta. Të paktën një rast i legionellosis treguar se infeksioni ka ndodhur në një pishinë PS-qendër, mjekët e stresit. Prodhuesit e PS-pajisje solemnisht premtuar për ndreqjen shpejti.


  Shoferët kini kujdes

  Dhe tani disa fjalë për shoferët, si conditioners ajrit automobilave asnjë përjashtim dhe mund të jetë gjithashtu një burim i infeksionit.

  Shpesh, pronarët e automobilave conditioners ajrit ballafaquar me problemin e erë si të tmerrshme. Kur ajri makinë me ajër të ftohtë në pjesën e pasagjerëve vjen "aromë" ose lecka rotted, ose bazë perimesh.

  Në raste të tilla zakonisht thonë se kondicioner plagë kërpudhat. Një arsye shpesh është aparat avullimi pista.

  Megjithatë, një erë e keqe në makinë - jo vetëm një njeri i bezdisur që vjen nga aparat avullimi pista. Disa baktere të kolonizuar e pista evaporators të ajrit të kondicionuar, përbëjnë një kërcënim serioz për shëndetin e njeriut.

  Dhe kjo është një sëmundje e rrezikshme që mund të kontraktohen përmes aparat avullimi pista - të njëjtën legionellosis. Kushtet për mbijetesën e Legionella në strukturat artificiale si ajri makinë më të favorshme se në rezervuare natyrore, që çon në akumulimin e patogjen në përqëndrime të rëndësishme dhe mundësinë reale për të hyrë në trup.  Kështu, kondicioner është një terren i mirë ushqyes për Legionella. Dirty kondicioner aparat avullimi vazhdimisht i lagësht, është në një hapësirë ​​të mbyllur në errësirë, ajo përfundimisht mbush me alga blu-jeshile, të cilat Legionella dhe parazitet. Nëse kondicioner tuaj ajrit ikjes bllokuar me baltë, aparat avullimi është përgjithësisht gjysmë lundrues në ujë. Për Legionella kushtet janë ideale.

  Sigurisht, nuk panik dhe të kandidojë për mjekët, por aparat avullimi më mirë për të mbajtur të pastër. Siç thonë ata, më mirë të sigurt se sa keq.

  Informacion nga artikullin "Për ajër, Legjionarit dhe sëmundjet e tyre."