Legionella brenda trupit


 • Evolucioni i sistemit imunitar
 • Pse sistemi imunitar është e pafuqishme kundër Legionella
 • Shkencëtarët në punë

 • Evolucioni i sistemit imunitar

  Përhapja 'semundja e legjonarit' Vozbuditelnitsa brenda trupit zgjedh, kjo do të duket, është një vend i papërshtatshëm - fagociteve ose "qelizat shkatërrimi" puna e të cilëve është vetëm për të ngrënë bakteret. Ajo rezulton se shkatërron intracellular Legionella "udhë", të cilat janë duke lëvizur flluska Mund të fagociteve dhe për të marrë atë që ata nuk janë.

  Në një kuptim, të gjithë organizmat e gjallë (përfshirë edhe njerëzit) - Pronarët e tmerrshme të cilët janë duke u përpjekur me çdo kusht "të mbrojtur" nga materiali i huaj biologjik nga sistemi imun.

  Fillimet e kësaj qasje u shfaq në organizmat më të thjeshta - bakteret pastaj enzima të sintetizuara me qëllim për mbrojtjen e virusit. Në fazën e ardhshme të evolucionit mekanizma të ngjashme kishte një spektër të gjerë të aktivitetit, janë vrasjen pa dallim dhe viruset, dhe bakteret.

  Për%
  D1? Tepenno imuniteti i përmirësuar: ka pasur disa qeliza të specializuara, kaskadat komplekse e sinjalizimit, metodat e ndryshme të shkatërrimit të "armiqve" të mundshme dhe madje edhe efekt memorie. Trupi i njeriut tashmë është formuar plotësisht dhe të gatshëm për veprim të sistemit imun. Por edhe kimike dhe industrinë farmaceutike nuk mund plotësisht të zhdukur kërcënim mikroskopike: gjatë miliona viteve të fundit të baktereve evolucionit gjithashtu nuk qëndrojnë ende, dhe ata kanë mësuar për të fshehur nga reagimet mbrojtjes të mënyrës pritës larmishëm.

  Pse sistemi imunitar është e pafuqishme kundër Legionella

  Për shembull, Legionella pneumophila (vozbuditelnitsa legionellosis) lejon qelizat fagociteve hani veten plotësisht, dhe pastaj fillon të shumohen brenda qelizave të drejtojë sistemin imunitar. Craig Roy dhe kolegët e tij në Yale University School of Medicine kanë gjetur se si këto baktere arrijnë të luaj sistemin tonë imunitar.

  Fagocitoza është një tipar i rëndësishëm i nivelit qelizor imunitetit të lindur, i kryer nga qelizat e quajtura fagociteve, ata "gëlltitje" mikroorganizmave të huaj.

  Pra, kjo është fagocitozës, në të cilën Ilya Ilyich Mechnikov së bashku me Paul Ehrlich mori çmimin Nobel njëqind vjet më parë, kërkon disa faza të njohjes, aktivizimin dhe përgatitje të tjera gjatë.

  Qelizat nga fagocitet të identifikuar bakteret molekulat karakteristike që përbëjnë muret e këtyre të fundit. Atëherë ata plotësisht të absorbuar bakteret. I fundit është "mbyllur" në një kafaz në një flluskë të veçantë rrethuar nga një membranë. Pas një kohe ai bashkon me një tjetër flluskë, që mbante enzimat ndihmon tretjen e ushqimit që "hanë" bakteret gjallë.

  Por në rastin e Legionella nuk e bëjnë. Roy dhe kolegët tregoi se bakter menaxhon në fazën e thithjes "zhytur" në citoplazmë e proteinave qelizore mikpritës, një familje e ankirinov që pengojnë lëvizjen normale të bubbles.

  Si shkencëtarët kanë gjetur, ajo është nëpërmjet llojit të sekretimit, duke lejuar proteinat bakteriale të hyjë direkt në citoplazmë të qelizës së bujtësit.

  Këto proteina të ndërhyjnë me kuvendin mikrotubul dhe ristrukturimit - filamente hollë që përshkojnë të gjithë hapësirën dhe sigurojnë lëvizjen intracellular e organeleve individuale brenda qelizës.

  Si rezultat, Legionella është koha për të dal nga burgu, dhe vetëm brenda qelizës ajo nuk është në rrezik - se si të mbrojnë veten e tyre nga veprimi i baktereve brenda qelizave të trupit nuk janë shpikur ende. Nuk është çudi, vdekshmëria nga legionellosis patrajtuara arrin 20%.

  Nga rruga, zhvillimin e trajtimeve të reja në bazë të fenomeneve të zbuluara mund të pritet. Tregon se edhe 50 vjet përvojë e antibiotikëve, bakteret kanë mësuar gjatë miliarda vjet për të rindërtuar njeriun shumë më të shpejtë.
  Shkencëtarët në punë

  Por pavarësisht parashikim pesimist, e shprehur më sipër, hulumtuesit vazhdojnë të kërkojnë metodat e kontrollit Legionella.

  Tashmë zhvilluar metoda të reja të diagnozës. Immunodiagnosis që ju lejon të shpejt (brenda disa ditësh) të identifikojë antigenin (pra duke përcaktuar natyrën e sëmundjes) për të gjitha llojet e pneumonisë (duke përfshirë lehionelleznoy), diagnostifikimi molekulare - zbulimin e sëmundjeve të ADN-së, diagnozën e shpejtë - të lirë dhe nuk kërkon kushte të veçanta laboratorike. Edhe metodat e objekteve të dezinfektimit dhe sistemeve të ajrit të kondicionuar (klorit, bromine, dritë ultravjollcë, të nxehtit e mësipërm 60 gradë, pajisje të tjera të veçanta) të zhvilluara.  Sa për diagnostifikim molekulare, ekipi pastaj sehonyashniy ditor ndërkombëtar të shkencëtarëve, të përbërë nga ekspertë amerikanë, francezë dhe izraelitë kanë deshifruar tashmë Legionella ADN-së dhe ky zbulim duhet të ndihmojë shumë në zbulimin e hershëm të këtij patogjen i fshehtë "sëmundjes të Legjionarit".

  Informacion nga artikullin "sëmundjes të Legjionarit lulëzon në rrugë."