Laparoscopy në Gjinekologji


 • Koncepti i laparoscopy
 • Opsionet për laparoscopy
 • Indikacionet për kirurgji laparaskopike në gjinekologji
 • Karakteristikat e laparoscopy

 • Koncepti i laparoscopy

  Laparoscopy - një metodë e kirurgjisë moderne, në të cilat asnjë prerje, duke përdorur pajisje të posaçme optike nën shqyrtimin e barkut dhe legen. Laparoscopy gjithashtu vlen edhe për metodat moderne të diagnostikimit të infertilitetit. Është e vështirë për të përmendur ndonjë nga patologjitë legenit, diagnostikimin dhe trajtimin, që nuk mund të mbajë mjetet e laparoscopy.

  Laparoscopy në Gjinekologji - një metodë të re për trajtimin efektiv të sëmundjeve të ndryshme gjinekologjike, e cila ju lejon për të shkurtuar shërimin e pacientëve dhe nuk lënë defekte kozmetike në trupin pas operacionit.

  Gjendja aktuale e teknologjisë e bën të mundur për të përdorur laparoscopy, si për qëllime diagnostike dhe për ndërhyrje kirurgjikale. Laparoskopija operative lejon trajtimin e infertilitetit, endometriozes, cysts ovarian, fibroids mitrës, shtatzanise jashtë mitrës, etj Perdorimi i laparoskopis në gjinekologji hapi a efektive re për trajtimin e infertilitetit.


  Opsionet për laparoscopy

  Ekzistojnë tri lloje të laparoscopy. Laparoscopy diagnostike është trupa inspektuese vizuale duke përdorur një vozis opsional. Ky lloj i laparoscopy është kryer për të konfirmuar ose të hedhur poshtë diagnozën, ose kontrolloni gjendjen e përgjithshme dhe funksionimin e, për shembull, qenët i qartë tubave.


  Laparoscopy Operative mbulon pothuajse të gjithë volumin e operacioneve gjinekologjike dhe është përdorur zakonisht për të eliminuar ndryshime patologjike.

  Kontrolli laparoscopy kryer për të monitoruar efikasitetin para operacionit.


  Indikacionet për kirurgji laparaskopike në gjinekologji

  Sot kirurgji laparaskopike është përdorur gjerësisht në shumë fusha të mjekësisë, duke përfshirë në gjinekologji.
  Indikacionet kryesore për laparoscopy janë:

 • Varfëri
 • cysts dhe tumoret ovarian
 • Endometrioza
 • sindroma policistike te vezoreve (PCOS)
 • fibroids mitrës
 • adenomyosis
 • hyperplasia endometrial
 • terilizatsiya

 • Karakteristikat e laparoscopy

  Për laparoscopy është 3 punctures të vogla (5 dhe 10 mm) në murin e barkut mëparshëm. Këto punctures, ndryshe nga seksioni tradicionale, nuk e plagosë indeve të muskujve - pacienti vështirë se ndjeni dhimbje pas operacionit dhe zakonisht kthehet në normale brenda një jave. Sam shpim e murit barkut është bërë troakar - një tub special metalik. Siç injektuar një sasi të vogël të dioksidit të karbonit për të krijuar volum në zgavrën e barkut, atëherë tubi është futur troakar teleskop, të cilat lidhin një kamera të vogël video dhe një burim të veçantë të lehta që na lejon të konsiderojnë imazhin e një operacioni kur ekran me zmadhim të lartë.

  Nëpërmjet dy Trocars të tjera në zgavrën e barkut injektuar direkt micromanipulators për të kryer laparoscopy.

  Avantazhi i laparoscopy është kryer opreativnoho ndërhyrjes ulët trauma dhe, natyrisht, qëndrim të shkurtër spitalor (2-3 ditë), restaurimin e shpejtë të shëndetit pas operacionit. Kryerja laparoscopy nën zmadhim të lartë mundëson më i saktë dhe më pak traumatike për pacientin që të mbajnë ndonjë operacioni. Gjatë shërimit të lëndimeve pas ndjenjës laparoscopy dhimbshme jo - nuk ka nevojë për të përdorur drogë fuqishëm analgjezik.

  Nga avantazhet e rëndësishme gjithashtu përfshijnë mungesën e plagët postoperative që ndodhin gjatë operacioneve me një prerje. Përveç kësaj, saktësia diagnostikuese e sëmundjes laparoscopy është afër 100%.

  Informacion nga artikullin "Laparoscopy"