Kirurgji laparaskopike për Endometrioza dhe infertilitetit


 • Kirurgji laparaskopike për Endometrioza
 • Trajtimi i infertilitetit nga laparoscopy
 • Laparoscopy në trajtimin e prolapsi (rënie) e katit legenit
 • Kirurgji laparaskopike në trajtimin e sëmundjeve urohinekolohichnyh

 • Kirurgji laparaskopike për Endometrioza

  Endometrioza - një sëmundje e zakonshme e grave në moshë riprodhuese. Kur qelizat sëmundje, qelizat e tilla të endometrium, ind mukoza e mitrës që është, janë jashtë mitrës, të tilla si peritoneum legenit, tubave fallopiane, vezoret radhë. Këto qeliza rriten për të formuar mikrokisty, përfundimisht duke shkaktuar symphysis legenit.

  Rritje në vezore, këto qeliza shpesh çon në cysts endometrial. Përveç kësaj, Endometrioza - një shkak i zakonshëm i infertilitetit, madje edhe në të ashtuquajturat formave të vogla.

  Rëndësia për zhvillimin e Endometrioza - duke marrë qelizat endometrial gjatë menstruacioneve me gjak duke kaluar përmes tubave fallopiane në zgavrën e barkut. Karakteristikë e kësaj sëmundje është që ajo nuk mund te diagnostikuar besueshmëri nga metoda konvencionale. Shenjat e tërthorta të Endometrioza janë diktim para dhe pas menstruacioneve, dhimbje kur të shikuara në një karrige, dhimbje të përsëritura gjatë jetës seksuale.

  Në përputhje me Organizatën Botërore të Shëndetësisë, laparoscopy është e njohur vetëm metodë të besueshme për diagnostikimin Endometrioza.


  Gjatë operacionit, zjarri shkatërroi cysts ovarian endometrioid. Më efektive dy faza skemë trajtim Endometrioza njohur - pacientët pas operacionit për muaj të merr drogë Diferelin ose Zoladex, ose Dekapeptil. Nëse pacienti pas një operacioni të tillë është në fertilizimi in vitro, ajo do të jetë i projektuar minuta superdlinnyy - stimulimi i ovulacionit, pas muajsh të marrë këto barna.


  Trajtimi i infertilitetit nga laparoscopy

  Sipas klasifikimit të kauzës Organizata Botërore e Shëndetësisë e infertilitetit nuk mund të instalohet plotësisht deri deri mbajt laparoscopy diagnostike dhe / ose terapeutike.

  Laparoscopy është treguar në pacientët të cilët kanë përcaktuar një shkelje të të qenët i qartë Tubali për hysterosalpingography (X-ray), dhe pacientët që kanë, pavarësisht nga të qenët i qartë konfirmuar të gypave, cikle të rregullta menstruale, hormonal normal dhe spermohramu njeri normal nuk vjen shtatzëninë.

  Sigurisht, laparoscopy është treguar në pacientët të cilët kanë zbuluar tumoreve mitrës, cysts shtojca ose dyshohet adhesions në legen. Gjithashtu, nëse një pacient me gidrosalpinksom (akumulimit të lëngjeve në tubën fallopiane) vazhdon në vitro opdototvorenie, ajo është rekomanduar me forcë për të hequr tub sëmurë, si stimulim sfond Gidrosalpinks shpesh zbrazi në mitër, duke ndikuar në endometrium, parandalimin implantimin, duke ndikuar negativisht në embrione.


  Laparoscopy në trajtimin e prolapsi (rënie) e katit legenit

  Rënie (humbja) i katit legenit ose mosveprimit, kurs fillon në menopauzë për shkak të pëlhurave të ulëta ton. Gradualisht organet e brendshme të fillojnë të fryrje, epem legenit kat, ajo shkel brendshmet, urinës, shkel e furnizimit me gjak të mitrës. Por ndonjëherë, për shembull, fryt i madh pas lindjes ose pas shumë familje kjo mund të ndodhë në një moshë më të re. Ka kirurgji laparaskopike veçantë për forcimin e bazës së legenit. Ato bazohen - qepur marrëdhënie me njëri-tjetrin, paraqitjen kaseta të veçanta forcim sintetike.


  Kirurgji laparaskopike në trajtimin e sëmundjeve urohinekolohichnyh

  Sistemet Urogynecology - pjesë gjinekologji, sistemi urinar shqyrton grua abuzim funksionimit dhe metodat për korrigjimin e këtyre shkeljeve e saj. Features SISTEMI femër urinar (Kanali i shkurtër dhe pothuajse të drejtë mochespuskatelnyy që shkon nga fshikëza në një kënd të caktuar, vendndodhjen e kanalit bashku me mitër, duke rritur në mënyrë dramatike gjatë shtatzënisë) të çojë në faktin se gratë shpesh zhvillojnë mosmbajtjeje stresit. Kjo do të thotë se rritja më e vogël në presionin në zgavrën e barkut - heqjen çanta të rënda ose një fëmijë i qeshur, kollitjes, teshtitjes, etj

  lëshoi ​​pa dashje një sasi të vogël të urinës.

  Kjo përvojë e hidhur, e cila çon në stres të vazhdueshëm, izolimi social, shpesh në një mohim të seksualitetit nga frika e urinës gjatë raportit seksual. Duke marrë parasysh urgjencën e problemit, kirurgët kanë zhvilluar një numër të madh të trajtimit kirurgjik të stresit mosmbajtjeje urinar. Shumica dërrmuese e tyre nuk zbatohen disa provuar shumë efektive dhe kështu të përdorura gjerësisht.

  Një shembull i këtij të fundit është kirurgji laparaskopike Birch - shirit uretrës special nxorrën për kockat publikë të legenit, i formuar në këtë mënyrë është e nevojshme për të mbajtur këndin ndërmjet fshikëzës urinare dhe të uretrës, dhe me kusht të nevojshëm uretrës mbështetje provisshey.

  Informacion nga artikullin "Laparoscopy"