Rreze lazer ndihmon në trajtimin e epilepsisë


Baza e shpikjes është aftësia e rreze lazer
depërtojnë qelizat nervore. Një metodë e re diagnostike testuar në
rats, por në të ardhmen e afërt, shkencëtarët në plan për të kryer hulumtime
për person.

Në zemër të epilepsisë janë impulse nervore
prodhuar në fokusin e aktivitetit patologjike me frekuencë të tepruar.
Përafërsisht 60% e pacientëve që nuk kanë mundësi për të arritur stabilizimin e
përdorimin e drogës antiepileptic. Megjithatë, një e treta e pacientëve
kërkojnë trajtim kirurgjikale, që është heqje
Qendra patologjik i trurit. Vështirësia kryesore me
është përcaktimi i saktë i lokalizimin e lezioneve.

Për ta bërë këtë, mjekët
imponojë rrjetin e elektrodave direkt mbi sipërfaqen e trurit.

Hulumtuesit
nga Shtetet e Bashkuara demonstruar në një eksperiment mbi minjtë që duke përdorur lazer
rreze mund të jetë më shpejt të identifikojnë vendndodhjen
Fushat patologjike.
Thelbi i ashtu-quajtur lazer-i detyruar
Imazhe fotoakusticheskoy është se rrjedha e lazer
Rrezet kalojnë përmes kafkës është dërguar në tru. Në
Kjo mikrovibratsiyi ndodhë në neuronet që kapen
një sensor dhe të konvertohet në valët e zërit. Natyra
duke rezultuar sinjal audio mund të shihet në lokalizimin e plagë.
Teknika e propozuar bazohet studiuesit atë zonë


me aktivitetin patologjike trurit kanë aftësinë
të përqëndrohet në një rrjedhë të lehta dhe kështu ndryshojnë nga
e indit nervor.

Përcaktimi i zonës së dëmit nëpërmjet
Metodë e re merr vetëm disa sekonda, e cila është shumë më e vogël
se koha e nevojshme për të kryer CT dhe MRI. Është e mundur që
duket dhe opsion portativ pajisje për diagnostifikim lazer,
i cili do të kryejë kërkime pranë shtratit.

Arritja
Rezultatet e mira në eksperimente mbi minjtë, mjekët filluan
për hartimin e studimeve në pacientët. Megjithatë, studimet në
personi ka vështirësi.

Në veçanti, trashësinë e eshtrave të kafkës
është rreth një centimetër, që komplikojë kalimin e lazer
rreze në tru dhe të komplikojë transmetimin e vibracioneve në sensor. Megjithatë
Shkencëtarët shpresojnë se duke përdorur një rreze lazer me një gjatësi vale më të gjatë, dhe
edhe një xhel të veçantë për sinjal të mirë përçueshmëri ata do të
të arritur rezultate pozitive.