Laser vizion korrigjim si shkak i shkëputje retinal


Studim në shkallë të gjerë në Iran tregoi se pavarësisht nga frika e disa shkencëtarëve, frekuenca retinë otsloek pas metodë korrigjim vizion laser për LASIK nuk është e ndryshme nga otsloek frekuencave në njerëz dritëshkurtër që përdorin syze ose lente kontakti. Ky është një tjetër argument i rëndësishëm në favor të sigurisë së kirurgjisë moderne thyes.


Ophthalmologists Persian shqyrtuar të dhënat e mbikqyrjes për 2,5 vjet në 59 424 sytë metodë prooperirirovannymi për LASIK. Në 49 pacientë (49 sytë) pas një mesatare prej 2 vitesh zhvilluar një detashment retinal. Kështu, incidenca vjetor i njerëzve të retinës otsloek pas korrigjim vizion laser ishte 0,032%.Në popullatën e përgjithshme të të njëjtit njerëz dritëshkurtër rastet e shkëputjes retinës në literaturën e përcaktuar në varg prej 0,7% deri 6%.

Duhet të theksohet se këto studime janë kryer më parë. Në një, total (jo vjetor) Shkalla retinë otsloek pas kirurgji LASIK ishte 0,08%, dhe pjesa tjetër - 0,25%. Studim i cituar është i bazuar në një numër shumë më të madh të vëzhgimeve për shkak se rezultatet janë konsideruar si më të besueshme.

Kështu, në bazë të vëzhgimeve të shumë dhjetëra mijëra pacientëve marrë dëshmi bindëse se korrigjim vizion laser nuk shkakton otsloek retinës zhvillimit.