Laser korrigjim vizion nuk është që të kenë frikë dhe të bëjë


 • Pyetje № 1. A është e mundur për korrigjim vizion lazer pas 40 vjetësh?
 • Pyetje № 2. Kur korrigjohet me vlerë të presim?
 • Pyetje № 3. A mund të dhe nëse do të bëjë një korrigjim në njërin sy?
 • Pyetje № 4. Si do ta shoh pas korrigjim? Rezultat sa të qëndrueshme?
 • Pyetje № 5. Sa kohë ka kirurgji lazer?
 • Pyetje № 6. procedurë e dhimbshme e korrigjim lazer?
 • Pyetje № 7. Sa e sigurt është procedura? • Përkundër faktit që korrigjimi është bërë për një kohë të gjatë dhe të ekspertizës akumuluar përvojë të madhe klinike, njerëz që ëndërrojnë për të korrigjuar vizionin tuaj, ka shumë pyetje dhe shqetësime. Përgjigjet më e zakonshme e cila është e ndarë MD, Tatiana Manoilo.


  Pyetje № 1. A është e mundur për korrigjim vizion lazer pas 40 vjetësh?

  Nëse mjeku nuk gjeti contraindications, ju mund. Por pas 45 vjetësh një person është përballur me një problem tjetër - mosha largpamje (largpamje), për trajtimin e cila ka metodat e veta. Vendimi për të kryer korrigjim lazer është e përshtatshme vetëm pas një diagnozë të plotë dhe këshilla kirurg thyes në klinikë. Nëse shteti i sistemit vizual lejon korrigjimin, ju duhet të kalojnë nëpër këtë procedurë. Mungesa e optikë të ndikimit pozitiv shtesë mbi cilësinë e jetës. Pavarësisht çdo moshë, ajo në mënyrë të konsiderueshme zgjeron horizontet e jetës.  Pyetje № 2. Kur korrigjohet me vlerë të presim?

  Ashtu si çdo metodë tjetër, kirurgji lazer, natyrisht, ka kufizimet e saj dhe contraindications. Kështu, kirurgji lazer nuk është bërë:

 • 18 vjet për shkak të formimit jo të plotë të syrit, me çrregullime të mëdha refraktive (mbi 10 dioptri);
 • gjatë shtatzënisë dhe laktacionit (për shkak të niveleve të paqëndrueshme të hormoneve);
 • Ndryshimet patologjike në retinë që kërkojnë profilaktik koagulimin periferike lazer (PPLK), dhe diabetit.
 • Kur këto shifra nuk janë më të disi të ndikojnë në sistemin vizual, ju mund të filloni korrigjim lazer.

  Megjithatë, ka disa arsye pse ju nuk mund të përdorni këtë metodë. Për shembull:

 • sëmundjet autoimmune (kollagenozah, arthritis);
 • mungesës së imunitetit fillor dhe të mesëm;
 • sëmundje sistemike që ndikojnë në procesin e shërimit; psikozë endogjen, një sy i vetëm;
 • kornea hollë;
 • glaukomen;
 • keratokoni progresiv ose miopi progresiv;
 • katarakt (pa marrë parasysh fazën e zhvillimit);
 • operuar detashment retinal;
 • infeksion viral;
 • sëmundjet akute dhe kronike inflamatore të syrit;
 • dhëmbëza i kornese (në zonën optik).

 • Pavarësisht listë të tillë të mahnitshëm, një klinikë të specializuar ju mund të vini gjithmonë një metodë alternative e shërimit për një problem me sytë nuk e kompenson paksa jetën tuaj.


  Pyetje № 3. Nëse acuity vizual me dy sy shumë të ndryshme, mund të bëjë korrigjimin në njërin sy? Dhe a ia vlen?

  Indikacionet kryesore mjekësore për korrigjim lazer - një përthyerje të ndryshme për të dy sytë. Kjo situatë çon në varfër korrigjim syrit sy, kur është e largpamësisë më të rënda ose nearsightedness ose astigmatizëm. Korrigjimi ju lejon të "barazuar" sytë nga thyerja, mprehtësisë së të pamurit, por mund të ndryshojnë si një më shumë "i ulët", këto mund të jenë moszhvillimi i mprehtësisë së të pamurit ose amblyopia. * Në çdo rast, qasja individuale të pacientit në varësi të dhënat e sondazhit.


  Pyetje № 4. Si do ta shoh pas korrigjim? Sa i qëndrueshëm rezultati i tij?

  Para korrigjimit duhet të kalojë një provim të plotë të diagnostikues që do të mundësojë konstatojë vizionin shkaktojë paqartë dhe të matur të gjitha parametrat e nevojshme për korrigjim.
  Përgjigje përfundimtare në pyetjen "si do të shihni?" Ju merrni sipas sondazhit. Nga rruga, për korrigjimin e mjekëve tanë do të jenë në gjendje të simulojnë rezultatin e pritur, dhe ju do të mësoni how'll shoh pas procedurës. Rezultat i korrigjimit me lazer nuk ndryshon me kalimin e viteve. Nëse ju jeni 20 vjet kishte një procedurë të tillë, pastaj 35, dhe në 45 vitet e vizion është e mirë.


  Pyetje № 5. Sa kohë ka kirurgji lazer?

  Në përgjithësi, kirurgji lazer merr 10-15 minuta, shumë të njëjtin efekt lazer zgjat për 20 deri në 60 sekonda.


  Pyetje № 6. procedurë e dhimbshme e korrigjim lazer?

  Procedura korrigjim kryhet nën anestezi lokale (pika sy), dhe kjo është krejtësisht pa dhimbje. Ndjenja pas korrigjimit varet nga karakteristikat individuale të pacientit. Zakonisht ka pak siklet për disa orë pas procedurës. Një bonus i rëndësishëm për të shkuar në ditën e ardhshme.


  Pyetje № 7. Sa e sigurt është procedura?

  Me kusht që korrigjim kryhet në një mjek të specializuar klinikë përjetuar në pajisje moderne, kjo është absolutisht e sigurt.

  Shpesh rezultat i korrigjimit varet nga ndërgjegje e diagnozës, disponueshmërinë e informacionit mjekësor mbi shëndetin e përgjithshëm të pajtueshmërisë pacientit dhe rekomandimet e mjekut pas korrigjimit.

  Informacion nga artikullin "korrigjim vizion Laser, ju nuk duhet të trembet për të bërë."

  * Ambliopia , ose "sy dembel" - një sëmundje në të cilën një nga dy syve gati (ose të gjitha) nuk është e përfshirë në procesin e.