Laser korrigjim i glaukoma dhe cataracts


 • Pyetja numër 1
 • Pyetja numër 2
 • Pyetja numër 3
 • Pyetja numër 4
 • Pyetja numër 5
 • Pyetja 6
 • Pyetja numër 7
 • Pyetja numër 8

 • Pyetje № 1. Çështja kryesore që pengon më së shumti njerëz me glaukoma ose cataracts - operacionin e pashmangshme?

  Operacioni është e nevojshme. Për fat të keq, jo të gjithë mund ta bëjë këtë, por me mundësi duhet të operohet. Drops, tableta këto sëmundje kuruar jo vetëm, por jo edhe të ngadalësojnë.


  Pyetje № 2. Siç është tani modern, trajtim më e sigurt e glaukoma dhe cataracts?

  Kjo kirurgji lazer. Ata janë efektive, jo traumatik, të sigurojë një rezultat të qëndrueshëm.


  Pyetja numër 3.

  Si ndërhyrje e tillë të ndodhë?

  Ndryshe nga operacionet normale, ndërhyrjet me lazer janë kryer shpejt, të gjithë procesin, duke përfshirë edhe sondazhi të plotë mbulon jug. Operacioni merr disa minuta dhe trajtim lazer - disa sekonda.


  Pyetje № 4. Çfarë përmban operacionet e drejtpërdrejta?

  Kirurgji Laser katarakt - një metodë është efektive si në kataraktit të pjekur dhe të papjekur në. Ajo dallon ndërhyrje nga kirurgjisë me ultratinguj (phacoemulsification), e cila mund të përdoret vetëm për cataracts papjekur. Në të njëjtën kohë, pacientët shpesh vijnë në një okulist menjëherë me katarakte të pjekur, të shoqëruar nga një rënie të konsiderueshme në vizion.  Pyetje № 5. Kjo duhet të zgjidhet qendër, e cila operon me një lazer?

  Kjo nuk është vetëm se. Nuk është një finesë të lidhur me modelet më të lazer. Ka lasers me një gjatësi vale të veçantë, e cila është shtypur në sy. Kjo në masë të madhe lehtëson pacientin pas operacionit.


  Pyetje № 6. katarakt - një operacion të vështirë për pacientin?

  Së pari, në kirurgji katarakt dolazernuyu epokë përfundoi dymbëdhjetë qepje dhe komplikime peshë, por tani ajo nuk është. Gjatë operacionit është e prerë në gjysmë deri në dy milimetra, seamless, pa gjak. Kjo në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon rrezikun e komplikimeve, dhe nuk ka nevojë për hospitalizim - disa orë pacienti mund të shkojë në shtëpi.


  Pyetje № 7. Çfarë mundësish lazer në trajtimin e glaukomës?

  Kur kirurgji glaukoma në mënyrë ambulatore. Në sy është prerje shumë e vogël - më pak se gjysmë milimetër. Brenda svetovolokna mirën injektuar sytë, përmes të cilit rreze lazer është bërë, e cila siguron një efekt terapeutik. Me këtë komplikacion teknikë eliminuar praktikisht. Kohëzgjatja e operacionit - 2-5 sekonda me përgatitor ndërhyrje procedurat merr tre minuta. Sipas asaj që kemi, rezultatet e kësaj metode janë shumë të qëndrueshme, presion intraokular madje edhe në e parë operuar me këtë metodë mban normal.


  Pyetje № 8. Çfarë lloj të zhvillimeve në këtë fushë jashtë vendit?

  Ju përgjigjet po, gjithmonë vijnë tek ne për trajtim jashtë vendit. Nga Italia, Gjermani, për të mos përmendur ish-republikave "tona" të. Dhe shkoni jo vetëm ish bashkatdhetarëve tanë. Vetëm cilësia e operacioneve këtu është e njëjtë dhe çmimi është shumë më e ulët.
  Ne të mbajë nivel të lartë shkencor dhe nivelin e tyre të lartë të pajisjeve - në rast ynë është shumë i rëndësishëm.

  Diskutoni komuniteteve:

 • Katarakt
 • Glaukomë