Koagulimi lazer në trajtimin e shkeputja retinaleQëllimi është për të krijuar një adhesions trajtimit lazer mes retinë dhe subjektit choroid. Ai përdor coagulator lazer, duke shkaktuar formimin e retinë mikroozhohov lokal (lazerkoahulyatov).


Trajtim me laser është përdorur

 • Në mënyrë për të parandaluar shkëputjen e retinës (koagulimit profilaktik lazer). Laser koagulimit është përdorur për të dalluar dystrophies retinal të rrezikshëm (sidomos "grilë" dhe "gjurmë kërmill"). Për identifikimin shqyrtim tyre kujdesshëm periferia e fundus në kushte të mydriasis maksimale (Dilated nxënës të më). Tillë një studim duhet të kryhet të paktën një herë në çdo 6 muaj për pacientët me një rritje të rrezikut shkëputje retinal (miopi, shkëputja e retinës, në prani të familjes së ngushtë u zhvendos në operacionin kaluar të organit, etj).

 • Për qëllim të ndarjes shkëputjen ekzistuese retinës (koagulimit lazer mjekësore). Zakonisht koagulimit othranychytelnoy lazer mund të zbatohet në rastin e një shkëputjeje lokal banesë retinës në rastet kur operacioni radikal për disa arsye nuk mund të (p.sh., gjendja e rëndë e përgjithshme e pacientit).
 • Në mënyrë që të mëtejshëm këputje zonën koagulimit pas operacionit kirurgjikal për shkëputje retinal.
 • Procedura Lazerkoahulyatsyy retinal kryhet nën anestezi lokale (pas instalacioni i zgjidhjes anestezisë). Për të cilësuar një të veçantë lente kontakti sy (lente trehzerkalnaya Goldman), e cila lejon një fokus lazer në çdo fushë të fundus.  Holding retinë lazerkoahulyatsyy

  Zona lotsjellës apo distancimin lokal retinës disa rreshta detashmentit lazerkoahulyatov.

  Për formimin e mbështjelljes firmës chorioretinal (ngjitet mes choroid dhe retinë) merr kohë - rreth 10-14 ditë. Mungesa e përparimit të shkëputjes retinës, përhapja e saj jashtë vendit mpikset arsye për të besuar se kjo është e koagulimit i suksesshëm lazer.

  Në kryerjen e shumë "të vështirë" zona lazerkoahulyatsyy mëdha zonë e retinës mund të zhvillojë këto komplikime shkëputje exudative retinës, shkëputje e choroid (me trajtim i duhur i këtyre komplikimeve të zgjidhen brenda disa ditësh), ndryshimet degjenerative në rajon makular (makulopatiya).  Pas parandalimi lazerkoahulyatsyy suksesshëm të paktën 1 herë në 6 muaj, dhe me rekomandimin e mjekut dhe shpesh e nevojshme për të bërë periferi rutinë të inspektimit të fundus të dy sytë e nxënësve të gjerë në drejtim të zonave të reja retinë deheneratsiy ose pamjen e hedh lëng dhe thyen retinën në zonat e identifikuara më parë. Koagulimit lazer profilaktik i vendeve të tilla do të lejojë disa herë për të zvogëluar rrezikun e shkëputjes retinës dhe për të shmangur humbjen e funksionit vizuale.

  Informacion nga artikullin "trajtim kirurgjik i shkëputjes retinal"