Duhanpirësit janë të prirur për të alkoolizmitRichard Hruchi dhe kolegët në Washington University School of Medicine vendosur për të gjetur nëse një fqinje dy zakone të këqija apo fenomen i rrënjosur proceset kimike që ndodhin në tru. Ata u përpoqën për të përcaktuar nëse tru efekte më të prekshme duhanpirës të alkoolit se sa jo-duhanpirësve trurit. Si pjesë e një sondazhi në shkallë të gjerë të shkencëtarëve amerikanë mbledhur të dhëna mbi 75 mijë. Të intervistuarit.

Ajo u gjet se rreziku i marrjes në varësisë alkoolit në mesin e duhanpirësve të rritur me 50% krahasuar me të pinë duhan. Në fushën e rrezikut të veçantë ishin adoleshentë. Kjo është treguar nga anketa e të rinjve të moshës 15 deri 17 vjet, në muajin e mësipërm studim marrë të paktën 8 servings e alkoolit.

Pavarësisht nga fakti se të anketuarit mori të njëjtën sasi e alkoolit, 20% e duhanpirësve të anketuar thanë se ishin të dehur. Në mesin e duhanit adoleshentëve është konsideruar 5%. "Kjo tregon se duhanpirësit janë më të përgjegjshëm ndaj alkoolit", - shpjegojnë hulumtuesit.

"Në të gjitha gjasat, nikotina e bën të trurit të adoleshentëve vospryymchyvee varësi", - studiuesit thanë. Kjo është për shkak se droga vepron në qendrën kënaqësi në trurin e njeriut. Nëse departament është nën ndikimin e një droge, atëherë veprimet e të tjerëve reagojë fort. "Pjesa më e madhe flet në favor të asaj adoleshencës është një fazë e jetës kur një person është më i ndjeshëm ndaj varësi të ndryshme", - thotë Richard Hruchi.


Përdorimi i substancave të varësisë të tilla si nikotina dhe alkoolit, ka efekt më të dëmshëm në trup gjatë kësaj periudhe.

Diskutoni komuniteteve:

  • Pirja e duhanit dhe tyutyunozalezhnist
  • Alkoolizëm
  • Më i lartë