Pirja e duhanit nuk rritet disponiminKohët e fundit ditar Nikotina Tobacco Research botuar%
D0? Artikull Oval që thekson se shkencëtarët në Brown University (Universiteti Brown) gjeti befasuese: njerëzit që janë në proces të ndalohet pirja e duhanit, nuk do të ndjehen më të lumtur, edhe pse i njohur gjatë se nikotina pa punën e të gjitha sistemet e trupit të kthehet në normale, dhe fizikisht e ndjen shumë më mirë. Studiuesit ia atribuojnë këtë fenomen me faktin që njerëzit janë duhanit në besimin internohet se nikotina heq depresionin dhe zbut sistemin nervor.

Eksperimentet janë kryer mbi 236 duhanpirësit të cilët duan të heqin dorë nga zakonin e tyre. Para eksperimentit, të gjitha subjektet nënshtrua një test standard për shenja të depresionit.

Çdo marrë këshilla të detajuar mbi atë se si për të lënë duhanin dhe nikotina patch.

Testi për shenja të depresionit kryer disa herë: 7 ditë para eksperimentit dhe pastaj në 2, 8, 16 dhe 28 javë pas fillimit.

Ata që arritën të lënë duhanin, edhe nëse jo përgjithmonë, por për disa kohë, shkencëtarët kanë vërejtur rritur ndjeshëm nivelin e gëzimit dhe jetës bollshme. Në të kundërtën, ata pjesëmarrës të cilët nuk ishin në gjendje për të lënë, studiuesit vuri në dukje përkeqësimin e shteteve depresive, për më tepër, në shumë raste, shenja të depresionit ishin më shumë dhe ata ishin më keq se testin e parë për depresion - madje edhe para se të eksperimentit.


Shkencëtarët përsëritur vazhdimisht: besimin se nikotina ndihmon të menaxhuar stresin dhe uplifting - supersticion të thjeshtë. Në fakt, personi që e hoqa qafe të varësisë ndaj nikotinës, shumë më të lumtur dhe më të lumtur se gjatë pirjes së duhanit.