Pirja e duhanit dhe bronkit pengues


 • Bronkit kronik obstruktive
 • Simptomat dhe trajtimi i bronkit kronike obstruktive

 • Bronkit kronik obstruktive

  Sëmundja kronike obstruktive pulmonare (COPD) - emri i ri i një sëmundjeje shumë vjetër, bronkiti kronik obstruktive.

  Cigaret e përhershme tymi helmimi i mushkërive, emetimet industriale,
  Shter makinë, tymi asfalt, etj çojë në
  inflamacion afatgjatë i bronke (bronkit), humbje e elasticitetit
  ind të mushkërive (pneumosclerosis), shkatërrimi i pjesshëm dhe indeve ënjtje
  Mushkëritë (emfizemë). Tetë milionë rusët janë të prirur për këtë
  sëmundje.

  Sëmundja Ill kronike obstruktive pulmonare dhe, përfundimisht

  vdiq nga ajo, një shkrimtar të madh proletar Maxim Gorky, i madh
  Aktori rus Oleg Efremov dhe Sekretari i Përgjithshëm i CPSU Komitetit Qendror Konstantin
  Ustynovych Chernenko. Megjithatë, 10 vjet më parë kjo sëmundje nuk ishte -
  vënë diagnostikuar pneumoni kronike, emfizemë ose kronike
  bronkit obstruktive. E vetmja gjë që këto ridnylo shumë të ndryshme
  Njerëzit - varësisë sëmurë në pirjen e duhanit.


  Pirja e duhanit është një nga faktorët e rrezikut më të fshehtë në
  e sëmundjes, siç është një kohë e gjatë, nganjëherë
  më shumë se 1015 vjet më parë manifestimet klinike të bazave obstruktive kronike bronkit personi i sëmurë do të kuptojë fuqinë patogjene


  pirja e duhanit.

  Hulumtim
  Studimet e kryera në vitet e fundit ka qenë veçanërisht aktiv, i aktivizuar
  krijojë faktin se indeksi është një njeri më të mirë se atë numër
  120, duhet të shihni simptomat e mushkërive obstruktive kronike bronkit.


  Llogaritje
  Indeksi duhanpirës njeri është si vijon. Numër
  cigare tymosur gjatë ditës, shumëzuar me numrin e muajve të
  vit gjatë të cilit një person pi duhan. Nëse rezultati i kalon 120, e
  duhet të merren parasysh simptomat - kollë, shkarkimi pështymë, dyspnea,
  si manifestime të personit bronkit pi duhan.

  Konsideroni një shembull specifik:
  njeri pi një paketë në ditë (20) dhe tymi i duhanit gjatë gjithë vitit, atë

  indeksi është 20 x 12 = 240. Kjo shifër e lartë, e cila
  lejon mjeku për të ekzaminuar pacientin e tij si "e keqja"
  duhanxhi.

  Ajo duhet gjithashtu të marrë parasysh pirjen e duhanit pasiv.
  Studime të shumta kanë zbuluar se pirja e duhanit pasiv
  duhet të konsiderohet si një faktor rreziku për ndodhjen
  grup i madh i sëmundjeve të mushkërive. Fëmijët janë veçanërisht të ndjeshëm ndaj
  dhe alerhizuyuchoyi veprim toksik i tymit të duhanit.

  Në familjet në të cilat duhanit të rriturit, fëmijët janë më shumë
  të ndjeshëm ndaj sëmundjeve të frymëmarrjes, akute infektive
  sëmundje ata bëhen të zgjatura, këta fëmijë janë shumë më të
  më shumë gjasa për të zhvilluar astmë.


  Simptomat dhe trajtimi i bronkit kronike obstruktive

  Manifestimet kryesore klinike të bronkit pulmonare obstruktive kronike të kenë simptome
  karakteristikë e bronkit, kollë, rritjen e prodhimit kronike
  sekrecione bronkial dhe shkëputjen e saj nga trakti respirator me kollitjes,
  gulçim. Si rezultat i shkëmbimit të shqetësuar gazit, dritë përballuar jo më
  me ofrimin e oksigjenit, dhe nuk është më serioze dhe
  simptomë naybolisnishyy i sëmundjes - gulçim.

  Çfarë është i ndryshëm nga bronkit kronik bronkiti kronik obstruktive?
  Dallimi është në natyrën e shkeljeve të funksionit ventilim të mushkërive.
  Bronkit kronik obstruktive karakterizohet nga fakti se kollitjes dhe

  pështymë bashkohet gulçim. Gulçim është shenjë radikal
  pacientët.

  Trajtimin e këtyre pacientëve është jashtëzakonisht e vështirë. Mjekimi nuk i menjëhershëm
  Efekti kërkon përpjekje nga ana e pacientit. Më e rëndësishmja -
  ju keni nevojë për të ndaluar pirjen e duhanit, por për shumë njerëz kjo duket e pamundur
  Paduruar. Por në qoftë se ju doni drogë moderne pacientin
  pajtohet me rekomandimet e mjekut mund të përmirësojë në mënyrë të konsiderueshme të saj
  shtet. Para së gjithash ajo është thithur anti-inflamator dhe
  droga bronhorasshiryayuschie. Roli i rëndësishëm i luajtur nga trajnimi fizik
  dhe zbatimin e masave për të parandaluar rikthim.

  Informacionit nga artikullit "sëmundje kronike obstruktive pulmonare".