Pirja e duhanit zvogëlon penisitShkencëtarët amerikanë përsëri kanë të bëjnë me potencë. Për një studim tjetër ata ftuan gjashtëdhjetë e pesë burra të cilët u ankuan e potencë, për të marrë pjesë në një program dy-mujore që synon marrjen e shpëtoj të varësisë ndaj nikotinës. Si një provë të kontrollit të gjithë pjesëmarrësit treguan tre "rritur" film - para të programit, gjatë trajtimit dhe pas. Kështu duke shikuar të gjithë pjesëmarrësit duke pajisjeve të veçanta matur madhësinë e penisit këndellur. Përveç kësaj, njerëzit plotësuar pyetësorët, iu përgjigj pyetjeve në lidhje me jetën e dashurisë, kënaqësisë seksuale dhe dëshirë.

Rezultatet treguan se meshkujt të cilët menaxhohen duke lënë duhanin kishte një penis me permasa shumë më të madhe dëmtohet sesa ata që nuk mund të heqin qafe këtë zakon i keq. Përveç kësaj, të ndaluar pirjen e duhanit i ngacmuar në vend.

Hulumtuesit shpresojnë se rezultatet e forcës puna e tyre meshkujt të mendojnë se pirja e duhanit shkakton dëme në shëndetin apo seksit jetës. Kjo është veçanërisht e vërtetë për ata që kurrë nuk kanë përjetuar probleme me potencë dhe të sigurt se të gjitha problemet në sferën seksuale anashkalojë anën e tyre, edhe në qoftë se ne vazhdojmë të puth zakonet e tyre të këqija.

Hulumtimet e mëparshme në këtë fushë tregojnë se njerëzit me përvojë të gjatë të duhanit dy herë më shumë gjasa të vuajnë nga impotenca se sa moshatarët e tyre që pinë duhan ose rrallë filluar duke bërë kohët e fundit.