Pirja e duhanit vret grave pesë herë më i shpejtëNëse 15-20 vjet më parë, gratë filluan një tjetër pirjen e duhanit në mes 25-30 vjet më vonë, në dekadën e fundit, vajzat fillojnë pirjen e duhanit për 20 vjet, një studentore apo edhe vajzë shkollë. Deri më sot, intensiteti i duhanit shprehitë në gratë në Evropë, është e tymosur cigare e tyre në ditë, një mesatare prej 10,2 cigare.

Në cigare tymi përmban më shumë se 400 të dëmshme për kimikatet e trupit që gruaja inhales gjatë pirjes së duhanit, në këtë mënyrë nuk dëmtojnë vetëm veten por edhe fëmijët e tyre të ardhshme. Trupi i brishtë femër në shumicën e rasteve të pafuqishme për të nikotinës, të cilat, sipas studimeve të fundit, grua është në gjendje të shkaktojë më shumë dëme sesa të seksit të fortë.

Si pretendimit shkencëtarë italianë, raporti i dëmtimit duhan trupin femëror krahasuar mashkulli është 5: 1. Kjo do të thotë se dëmi nga një cigare tymosur dëm femër barabartë me pesë cigare tymosur burrin. Rezultatet treguan se numri i duhanit tymosur për jetën drejtpërdrejtë ndikon në trashësinë e murit anije, e cila konfirmon rolin e duhanit në zhvillimin e arteriosklerozës në gratë - metabolizmit lipid, e cila është pasuar me depozitimin e kolesterolit në enët e gjakut.

Përveç kësaj, shkencëtarët janë fryrë alarmin në lidhje me mënyrën e jetës. Sipas studiuesve, shumë gra moderne nuk janë vetëm shumë tym dhe nuk braktisin përdorimin e shpeshtë të alkoolit, por preferojnë të mbajnë "divan" mënyrë jetese të ashtuquajturën e burrave, duke lëvizur nga një karrige në kompjuter në shtrat, ndërsa pereyidayuchy jo angazhuar në palestër.