Pirja e duhanit 10 faktorët që të gjithë duhet të dini


 • Çdo gjë që ne dimë për masën e vërtetë të rreziqet e duhanit?
 • Killer cigareve
 • Duhanpirës pasiv
 • Duhani vret fëmijët tanë
 • duhanit, është e vështirë për të hequr qafe të
 • Safe duhanit nuk është e
 • Pirja e duhanit burrat e vërtetë?
 • Duhanpirësit Psevdoseksualnye
 • Pirja e duhanit nuk është fitimprurës
 • Pirja e duhanit - zgjedhje të lira?

 • Çdo gjë që ne dimë për masën e vërtetë të rreziqet e duhanit?

  Pirja e duhanit - faktor kryesor parandalueshme që ndikon në shëndetin e popullatës në vendet e zhvilluara. Dhe për më tepër - në shëndetin publik në vendet në zhvillim. Lufta kundër pirjes së duhanit në vendet e zhvilluara i bën prodhuesit e cigareve kërkojnë tregje të reja.

  Kompanitë e duhanit kanë investuar gati 2 miliard dollarë në cigare të zhvillimit të prodhimit në Rusi - 5% të të gjitha investimeve të huaja në Rusi pas rënies sovjetike. Këto fonde të lejuar korporatat për të ndikuar politikanët të shkurtër-kthjellët, por nuk e bëjnë vend më të pasur.

  Nëse rusët nuk pi duhan, jetëgjatësia mashkull në Rusi është rritur në 6 vjet, dhe gratë - për 3 vjet. Kjo është përjashtuar efekte jo-vdekjeprurëse të pirjes së duhanit. Kompanitë e duhanit nuk duan numri i duhanpirësve është ulur, dhe për këtë arsye politikanët ryshfetin dhe shkencëtarët, duke gënjyer publikun dhe të fshehur të vërtetën në lidhje duhanit: një shembull klasik është gjykimi që pasoi ekspozimin e hulumtimit të financuar nga kompanitë e duhanit, në mënyrë për të fshehur shkallën e vërtetë dëm i duhanit.  Killer cigareve

  Pirja e duhanit Duhani vret. Ky është produkt i vetëm që aplikimi si qëllim, edhe në doza të vogla të ndikojë negativisht në shëndetin. Kënaqjen mall tuaj për pirjen e duhanit, duhanpirësit vdesin 10 vjet më parë. Kjo rënie në jetëgjatësisë nuk ka rritur cilësinë që shkon poshtë edhe me pak përvojë e pirjes së duhanit nga ana e reduktimit palestër fizike, rritjen e lodhje, sëmundje dhe sëmundje të tjera.

  Pirja e duhanit ul potencë. Në gëlbazë gjelbër, lëkurë të verdhë, fryma e keqe dhe pacientët dentare Duhani është shkaku i shumë sëmundjeve dhe shkurton jetën. Duhani shkaktohet nga të paktën 90% të kancerit të mushkërive, 15-20% e rasteve të kancereve tjera, 75% e rasteve të bronkitit kronik dhe emfizemë, 25% e vdekjes nga sëmundja kardiovaskulare.


  Duhanpirës pasiv

  Pirja e duhanit dëmton dhe vret njerëzit rreth duhanxhi. Lumë Side duhan një cigare qëndron vonesë, 4 herë carcinogens (të rrezikshme për zhvillimin e kancerit) dhe tymi vredney është tërhequr nëpërmjet djegies temperaturë të ulët. Në këtë drejtim, pirja pasive e duhanit pothuajse vetëm gjysma ose më pak i dëmshëm se sa aktiv. Pirja pasive e duhanit zvogëlon jetën me një mesatare prej 5 vjetësh. Në shumë fëmijë jetojnë në tym-mbushur shtëpitë, shumë profesione (kamerier, Bartender) të lidhura me pirjen e duhanit pasiv përditshme.


  Duhani vret fëmijët tanë

  Pirja e duhanit dëmton dhe vret fëmijë. Pirja e duhanit para dhe sidomos gjatë shtatzënisë, dhënia e gjirit të konsiderueshme të dëmtojë fëmijën, por edhe rrit rrezikun e disa sëmundjeve gjatë gjithë jetës së tij.

  Rreziku i vdekjes neonatale në duhanpirësit rritur përafërsisht 2-fish, dhe madje edhe ata që "ndonjëherë baluyetsya cigare" - të paktën 10%. Pirja e duhanit në fëmijët rrit rrezikun e tyre varësinë ndaj nikotinës në të ardhmen - pirja e duhanit me të gjitha pasojat e saj.


  duhanit, është e vështirë për të hequr qafe të

  Pirja e duhanit është e varur krahasueshme në forcë me heroinë. Sipas një studimi të kryer nga një prej kompanisë më të madhe në botë të duhanit (Imperial Tobacco, 1989): "Brenda 6 muajsh, 43% e duhanpirësve janë përpjekur për të lënë, por vetëm 1,8% e bëri atë. Deri në 72% të grave që ndaloi pirjen e duhanit gjatë shtatzënisë rinisë duhanit pas lindjes.

  Filloni duhanit përsëri pas operacionit 50% të pacientëve me kancer të mushkërive dhe 40% të pacientëve me kancer të laring. "

  Shumica e duhanpirësve duan të lënë. Dhe në afat të gjatë, në prani të një mjedis mbështetës dhe, në disa raste, ndihmë mjekësore të kualifikuar për të lënë duhanin mund (jo gjithmonë hera e parë dhe jo gjithmonë e lehtë). Në disa vende ku këto kushte të favorshme, lënë duhanin pothuajse 40% të duhanpirësve.


  Safe duhanit nuk është e

  Ndikimi i "të lehta", "të butë" dhe të tjera të cigareve për shëndetin nuk është e ndryshme nga çdo cigare tjetër, është vetëm një delikate kompanitë e duhanit marketingut dredhi që kanë për qëllim për të mashtruar duhanpirësit.

  Standardet e cilësisë (p.sh. standardet shtetërore), prania e filtra, të përpunimit të duhanit nuk ndikon dëmet e tij, ashtu si fshihen vetë dozimin tym, duke marrë më shumë ndotës për shkak të puffs më të shpeshta dhe më të thella. Kushdo që flet për një të sigurt dhe me cilësi të lartë cigare në kontekstin e shëndetit, apo analfabet, ose (dhe kjo ndodh më shpesh) punojnë në kompanitë e duhanit.


  Pirja e duhanit burrat e vërtetë?

  Prodhuesit e cigareve pamoralshme dhe konsumatorët cinike mashtruese. Reklamat e duhanit dhe lëviz të tjera të marketingut kanë për qëllim që të mos të bëjnë të pamundurën për të ndarë tregun me konkurrentët, dhe për të rritur madhësinë e tregut në kurriz të grave dhe fëmijëve (si numri i duhanpirësve janë burra afër në maksimum).

  Një halo i pjekurisë dhe kurajo rreth duhanit - një metodë për të bërë fëmijët duhanpirësit tona.


  Duhanpirësit Psevdoseksualnye

  Hlamurnist, Elegance cigare të hollë me mente - një mënyrë për të rritur numrin e duhanpirësve.
  Kompanitë e duhanit mësuar së pari për rreziqet e duhanit dhe pirja e duhanit pasiv kërcënimeve, që nuk ka asnjë cigare të sigurt, dhe të fshehur këto fakte. Për më tepër, ata janë duke u përpjekur për të devijuar diskutimin mënjanë fonde kërkimore në ekologji dhe ryshfet dijetarët. Përfaqësuesit e firmës kërkimore INBIFO, e krijuar nga "Philip Morris" në Gjermani, deklaroi se pirja pasive e duhanit nuk është e dëmshme për shëndetin, dhe argumentoi se mjedisit gjë pafavorshme.

  Në të njëjtën kohë raportet e tyre, e deklasifikuar gjatë gjyqit tregojnë se pala lumë tymi për shkak të një djegie më të ulët të temperaturës së duhanit është disa herë më shumë kancerogjene se tymi thithur në mënyrë aktive nga duhanxhi.


  Pirja e duhanit nuk është fitimprurës

  Kompanitë e duhanit mashtroj dhe friksojnë ndikimin publik ekonomik të anti-duhanit, të tilla si një rënie në mbledhjen e taksave duke rritur taksat e akcizës mbi produktet e duhanit. Të gjitha studimet që vlerësojnë efektet ekonomike të anti-duhanit, tregoi se një rritje në taksat e akcizës së cigareve në buxhet janë duke shkuar në një masë më të madhe.

  Kjo është për shkak se kërkesa për cigare nuk është elastike, dmth me rritjen e çmimeve të cigareve është vetëm një rënie të lehtë në kërkesën e tyre. Në hollin e duhanit me sukses manipulon sistemin e taksave. Pse kompanitë e duhanit janë kaq të frikësuar nga rritja e taksave mbi cigaret?

  Përgjigjja është e thjeshtë: Çmimet më të larta të cigareve duke kufizuar aksesin e tyre ndaj fëmijëve dhe të adoleshentëve, të cilat varen nga madhësia e tregut në vend, në të ardhmen e afërt. Çmimet e larta të cigareve janë gjithashtu të drejtë, sepse nëpërmjet tyre tymi shpenzimet mbuluar qeveritare të lidhura me performancën e tyre të reduktuar. Duhanpirësit ul performancën, të dy për shkak të pushimeve të duhanit, dhe për shkak të sëmundjes dhe vdekshmërisë së hershme, dhe kostot e larta të trajtimin e sëmundjeve të shkaktuara nga pirja e duhanit, duke penguar rritjen ekonomike.

  Kompanitë e argument i duhanit (raport AD Pak, porositur nga "Philip Morris", 1999), e cila i referohet faktit se pirja e duhanit zvogëlon nevojën për sigurimin e pensioneve për shkak të vdekshmërisë më të hershme, është njohur jo vetëm imorale, por edhe të pasakta. Pirja e duhanit kushton ekonominë mesatarisht 13 herë më të shtrenjtë se kursimeve për pensionin. Brez i shëndetshëm e pensionistëve nuk janë vetëm të aftë, por gjithashtu e bën një kontribut të rëndësishëm në prodhimin e vlerave të paprekshme siç janë kujdesur për nipërit e mbesat. Përveç kësaj, pirja e duhanit shkakton humbjen e kapacitetit të njerëzve të daljes në pension dhe madje edhe fëmijët, duke përfshirë palindur pune.


  Pirja e duhanit - zgjedhje të lira?

  Tregu lëviz kompanitë e duhanit janë jashtëzakonisht të sofistikuar. Kjo reklamat dhe sportive argëtuese, dhe revista me ngjyrë me shkëlqim, shpërndarja e cigareve në rrugë, reklamat indirekte në filma. Programet për të edukuar fëmijët për rreziqet e pirjes së duhanit të kryer në mënyrë aktive në shkolla nga kompanitë e duhanit nën moton si "Pirja e duhanit -. Zgjedhjes së rritur" Dhe çfarë një fëmijë nuk dëshiron të rriten sa më shpejt të jetë e mundur? Kompanitë e duhanit janë të frikësuar nga pronarët e restoranteve që ndalojnë pirjen e duhanit në do të reduktojë trafikun dhe fitimet në këtë mënyrë më të ulëta. Edhe duhanpirësit nuk dua të ulem në tym-mbushur dhoma.

  Një ndalim mbi pirjen e duhanit në bare Irlandë dhe Norvegji, në kundërshtim me të gjitha pritjet, duke çuar në rritjen e fitimeve.

  Kompanitë e duhanit thonë se pirja e duhanit - është e drejtë njerëzore, e cila e ka bërë zgjedhjen e saj. Pyesni miqtë tuaj më të mirë, ata do të donte për të lënë duhanin ... Pyetni ata, ata e parë filloi pirjen e duhanit në adoleshencë e tyre të pavetëdijshme. Pyeti ata se çfarë dinë për rreziqet e duhanit në kohën kur ata filluan pirjen e duhanit. Pyetni ata që jetojnë aty pranë, apo pëlqeu atyre frymë tym cigare dhe shoh bishtat e cigareve përdhe.

  Informacion nga artikullin "Pirja e duhanit 10 faktorë që të gjithë duhet ta dinë."