Ku rrjedh gjakGjurmët e gjakut mund të vërehet në urinë dhe feces në

Ajo duhet të mbahet mend se një pacient me hemofili si edhe njerëzit e tjerë mund të blejnë sëmundje të ndryshme përveç thelbin e saj. Pra, nëse një person vuan nga hemofilia, i sëmurë, kjo mund të jetë për disa arsye: ajo hapi gjakderdhje, ajo disa sëmundje tjetër ose të dy, dhe më shumë. Në çdo rast, ju duhet të shkoni te mjeku. Nëse keni ndonjë pyetje apo shqetësime, konsultohuni me mjekun ose infermieren.

Në rastin e hemofili duhet të respektojë një rregull të mirë të përgjithshëm që thotë: ". Nëse në dyshim, filloni të shtypni produkte të gjakut"

Trajtimi i hershëm i trajtimit Hemofilia mund të quhet se, e cila filloi si herët të jetë e mundur, pra brenda pak orësh. Nëse ju do të presim dhe të shohim se çfarë do të dalë nga kjo situatë, gjakderdhja do të vazhdojë dhe pastaj ju do të keni trajtim më të gjatë, ju do të mbajë më gjatë ënjtje, dhimbje dhe simptoma të tjera të hemorragji.


Ka vende hemorragji

Gjakderdhje të rënda si spontan (për asnjë arsye të dukshme) dhe lëndimet që rezultojnë mund të ndodhë në çdo pjesë të trupit. Megjithatë, disa vende janë prekur më shumë se të tjerët.


Hemorragji në nyje (hemarthrosis)

Në bruises, shpesh një manifestim i hemofili është gjakderdhje në nyje.


Këto hemoragji duhet të merren seriozisht, sepse me kalimin e kohës, nëse nuk trajtohet, çojnë në artritin, dhe gjë e shëmtuar e mëvonshme të përbashkët dhe të paaftësisë. Hemarthrosis mund të shkaktohet nga trauma ose mund të jetë spontan. Nëse trajtimi nuk është në dispozicion për më shumë se katër orë, dhimbje mund të jetë i padurueshëm rozpuhne përbashkët, dhe do të kërkojë trajtim për disa ditë. Si fëmija mëson për të njohur shenjat e gjakderdhje edhe para se të paraqiten ënjtje dhe dhimbje. Ata mund të festuar "ndjesi shpimi gjilpërash qesharak", e cila është shenjë e hershme e gjakderdhjes në të përbashkët.

Për të parandaluar deformim e dhimbje të përbashkët dhe kronike, trajtimi duhet të fillojë sa më shpejt që të jetë e mundur.


Hemoragji në muskul

Hemorragji në muskuj gjithashtu ndodhin shpesh, dhe mund të shfaqet në mënyrë spontane ose pas lëndimit. Kjo ndodh më shpesh në viç, kofshë, ijë dhe parakrah muskujt e. Si një rezultat i gjakderdhjes mund të ndodhë në dhimbje të muskujve dhe ënjtje të indeve që mund të mbajnë për disa ditë, dhe tumor mund të shkaktojë compression dhe dëme mbaresa nervor dhe enëve të gjakut. Në parakrah, për shembull, ajo mund të bëhet dore deformuar. Shenja të rëndësishme të gjakderdhjes në muskuj është forca, dhimbje, ndryshimi i tyre në temperatura përreth indeve, ndjesi shpimi gjilpërash dhe mpirje.


Trajtim i vonuar mund të çojë në dëmtim kronik të muskujve dhe paralizë.


Lëndime të kokës (hemorragji intracranial)

Lëndimet e tilla janë shkaku më i zakonshëm i vdekjes në mesin e pacientëve me hemofili. Gjakderdhje mund të ndodhë spontanisht ose si pasojë e madje edhe dëmtime të lehta, të tilla si nga drita rënie ose goditje në kokë. Simptomat e një hemorragji të trurit nuk mund të duket për disa ditë pas lëndimit, megjithatë, ato përfshijnë nervozizëm, marramendje, dhimbje koke, konfuzion, vjellje, vjellje dhe një pamje të ndarë.
Të gjitha lëndimet kokë janë shumë serioze për pacientët me hemofili dhe trajtimi i tyre duhet të fillojë sa më shpejt që të jetë e mundur për të shmangur gjakderdhje në tru dhe efektet e tyre.


Hemorragji në fytyrë dhe qafë

Hemorragji në fytyrë, qafë dhe fyt mund të ketë pasoja të rënda për hemofili, siç rezulton nga gjakderdhje e tumorit mund të mbyllë rrugët e frymëmarrjes. Tumoret formuar si rezultat i infeksioneve që, në raste të tilla është e ndonjëherë e vështirë për të vendosur - tumor është rezultat i infeksionit ose gjakderdhje.
Të gjitha tumoret në qafën duhet të konsiderohet si një rezultat të mundshëm të gjakderdhjes dhe shëruar.


Gjakderdhje tjetër

Njerëzit që vuajnë nga hemofilia, nuk është e lehtë bruising, bruising i lëkurës, por rrallë problem. Gjakderdhje nga shkurtime të thella dhe abrasions mund të zgjatet deri në datën në disa ditë në qoftë se ajo nuk ofron trajtim.


Ashpërsia e sëmundjes hemofili

Hemofilia është ashpërsia e ndryshme, dhe këto dallime janë numri i koagulimit faktor në gjak. Zakonisht, nëse pacientët me hemofili përkasin një familje, ata manifestuar pothuajse të njëjtën sasi e faktorit të koagulimit në gjak.
Niveli normal konsiderohet të jetë 50% -200% VIII dhe IX faktorë në gjak ndërsa personi mesatar i shëndetshëm, shifra është 100%.

Hemofilia Rënda: Në këtë rast, niveli i faktorit VIII dhe IX është më pak se 1%. Hemoragji në nyje, muskujt dhe indet e tjera të ndodhë edhe në mungesë të lëndimit të dukshme (gjakderdhje spontane), dhe pas operacionit dhe nxjerrjen e dhëmbëve.Hemofili mesatarisht të rënda: Niveli i faktorit VIII dhe IX është 1-5%. Gjakderdhje që dalin nga i mituri deri diku, lëndimet dhe pas kirurgjisë dhe dhëmb nxjerrjes.


Formë e butë e hemofili: faktorëve të nivelit FVIII dhe FIX është 6-50%. Gjakderdhje ndodh pas traumave të mëdha, kirurgji dhe nxjerrjen e dhëmbëve. Ndonjëherë diagnoza është e konfirmuar vetëm kur një person bëhet një i rritur dhe si rezultat i traumave, kirurgji apo nxjerrjes së dhëmbit në të nuk ka gjakderdhje të tepërt.

Informacion nga neni "hemofili: Informacion për familjet me hemofili gjetur"