Cross-linkinh - një trajtim i ri i keratokonit


 • Kjo Sëmundjet keqe keratokoni
 • Çfarë është ndër-linkinh
 • Procedurat teknikë për ndër-linkinha

 • Kjo Sëmundjet keqe keratokoni

  Keratokonusi - një sëmundje kronike progresive gradualisht çon në hollimin e kornesë. Kjo ndodh si rezultat i marrëdhënieve të dobësuar në mes të shtresave të saj mesatare. Si rezultat, kornea nën një presion deformable intraokular zhvillon astigmatizëm dhe miopi, vizion përkeqësohet. Kur ndryshimet e shprehura në kornea bëhet kon-formë, kështu emrin e sëmundjes. Me kalimin e kohës, procesi i zhvillimit mund të ënjtje dhe turbullt e kornesë, i cili më tej e komplikon vizion.

  Sëmundja manifestohet reduktohet nëpërmjet zhvillimit të astigmatizëm dhe miopi. Pacientët ankohen për nevojën e ndryshimeve të shpeshta të pikave të energjisë optike dhe pamjen e butë intolerancës lente kontakti. Është karakteristikë se ankesa e parë shkruar për vetëm një sy.

  Me zhvillimin e mëtejshëm të korrigjimit Keratokonusi astigmatizëm i përforcuar dhe bëhet i pamundur. Kornea thins në vlerat më kritike. Ka vjen një kohë kur trashësia e kornesë është aq i vogël se ajo nuk është në gjendje për të ruajtur ekuilibrin dhe presionit të jashtëm intraokular. Zhvillimi edemë corneal, situata bëhet e rrezikshme për integritetin e syrit.



  Çfarë është ndër-linkinh

  Faza e hershme e sëmundjes deri diagnostikuar kohët e fundit i vështirë dhe mund të bjerë në sy. Kohët e fundit, në sajë të shfaqjes së teknologjisë së re corneal hulumtim keratokonit shpesh diagnostikuar në fazat e hershme. Metodat moderne të lejojë kornea për të marrë një hartë të plotë topografike të para dhe sipërfaqen e pasme (e cila është veçanërisht e rëndësishme sepse ndryshimet fillestare ndodhin mbi sipërfaqen e prapme të kornesë) të kornesë, trashësia e saj në çdo pikë brenda 1 mikron!

  Deri më sot, trajtim vetëm për transplantin e kornesë Keratokonusi është realizuar në faza të rënda të sëmundjes.

  Sipas qendrat më të madhe të angazhuar në transplantim corneal, 15% e të gjitha transplanteve kryer atë në keratokonit progresive. Sot ka pasur një mundësi të trajtimit terapeutik të keratokonit. Metodë e re është quajtur ndër-linkinha.

  Metodë është për të forcuar kornea duke përdorur ultravjollcë dhe vitamina. Ajo kombinon instalacioni i riboflavin, e ndjekur nga 30-minuta rrezatim me sytë ultravjollcë. Kjo teknikë i lejon për të stabilizuar progresion i keratokonit ndalesa hedh lëng dhe të fryrë nga kornea, parandalon nevojën për një transplantim të kornesë.


  Procedurat teknikë ndër-linkinha

  Gërmuan pika ngushtoj e nxënësit, atëherë bie qetësues, ju lutem. Qelizat siperfaqesore te kornese (epiteli) janë hequr duke përdorur mjete të posaçme. Pastaj, brenda 30 minutave të kornea rënë zgjidhje të veçantë të pasura me vitamina. Në vazhdim 30 minutat përpunohet ultravjollcë corneal dhe zgjat instalacioni. Pastaj, e veshur në sy të kontaktit lente që mbron kornea pas operacionit dhe redukton parehati.

  Procedura është e sigurt, është kryer pa prerje të kornea. Profesor Theo Seiler nga Zvicra, një nga themeluesit e metodës, tha: "Nëse djali im ishte keratokoni i sëmurë, kam mbajtur atë për një nesër trajtim."

  Është shumë më e sigurt se transplantimit corneal. Doza e rrezatimit ultravjollcë, e cila përdoret në mjekimin e numri i tij paktën një ditë ecin në male.

  Pas fibrave kolagjenit krosslinkinha përditësuar ngadalë, kështu ri-trajtimi i mundshëm nuk është e nevojshme. Studimet biomechanical kanë treguar rritjen e ngurtësi mekanike të kornesë në 328,9%!

  Në mënyrë tipike, përveç nënshkrimit kornea si rezultat i trajtimit vërejtur rrafshim i lakim qendrore kornesë dhe më shumë madje. Kjo zvogëlon shkallën e astigmatizëm në një mesatare prej 2 dioptri dhe përmirëson vizion.

  Në fazën fillestare të sëmundjes dhe një astigmatizëm të vogël është e mundur që të përdorin të buta lente kontakti konvencionale, për të arritur një korrigjim të rehatshme dhe të mirë-toleruar okulare.

  Shfaqja e trajtimit të ri terapeutik të shpresës Keratokonusi të madhe për ata që vuajnë nga kjo sëmundje.

  Informacion nga artikullin "Trajtimi i keratokonit."