Cryptorchidism Simptomet, Diagnoza dhe Trajtimi


 • Simptomet e cryptorchidism
 • Diagnoza dhe trajtimi i cryptorchidism

 • Cryptorchidism - një cen mjaft të zakonshme tek fëmijët në të cilat testikujt nuk kanë zbritur në scrotum.

  Menjëherë pas cryptorchidism lindjes ndodh në 10% të djemve, për të
  vitin e parë, 70% e të cilave është mosveprimi i pavullnetshëm në testis
  scrotum.


  Simptomet e cryptorchidism


  Në zemër të cryptorchidism
  Mosfunksionim seksual është sistemi si një e tërë, duke rezultuar në parësor
  Lezionet testikulave dhe funksioni latent dështim
  hypothalamic-hipofizë sistem. Vonesa mund të ndodhë në të testiseve
  uljen rrugën e saj fiziologjik (në hapësirën retroperitoneale -
  cryptorchidism barkut ose kanalit inguinale - cryptorchidism inguinale) ose jashtë

  në këtë mënyrë (ectopia testis). Në testis ektopike është e vendosur nën lëkurë
  perineumit, barkut apo kofshë, etj

  On gabimit cryptorchidism jo fiksimit të përhershme
  test në scrotum. Në mungesë të një apo të dy shënime testikulat
  shtrënguan scrotum, asnjë vezë nuk mund të, si rregull,
  Preket fëmija nëpërmjet murit të barkut, të sjellë së bashku kanalit inguinale ose
  në scrotum. Ndonjëherë ju nuk mund të përcaktojë të testiseve.

  Kombinimi i cryptorchidism inguinale hernia.

  Komplikime të rënda janë cryptorchidism malinje
  Degjenerimi testicular, volvulus dhe shtypja neopustivshehosya testis në
  mosha poslepodrostkovom - hipogonadizmi dhe infertilitetit.


  Definitely jo nga arsye cryptorchidism. Ka disa
  shkakton të gjendjes. Babai Cryptorchidism ose vëlla rrit rrezikun
  dukuri e sëmundjes, duke treguar një fat gjenetik
  mekanizëm. Një tjetër arsye e rëndësishme testikujt neopuschennya - hormonal
  çekuilibër në nënën dhe tremujorit të tretë fetusit.

  Faktorët e mëposhtëm të rrisë rrezikun e cryptorchidism jashtë:

 • Ulët pesha e lindjes (më pak se 2500);
 • Përdorimi i nënës estrogjenit gjatë tremujorit të parë të shtatzënisë;
 • Shtatzënisë shumëfishta (binjakë, trinjakë);
 • Lindje e parakohshme;
 • Normat e reduktuara të rritjes dhe peshë lindjeje.


 • Diagnoza dhe trajtimi i cryptorchidism

  Moment i farës në diagnozën e cryptorchidism është një rishikim
  urolog (urolog për fëmijë), pediatër. Në mënyrë për të dalluar
  Mungesa cryptorchidism kongjenitale e testis mund të bëhet
  Imazhe rezonancë magnetike ose tomography llogaritur e barkut
  zgavër dhe organet e legenit. Nëse veza nuk është përcaktuar në ijë
  laparoscopy kanal mund të kryhet - Rishikimi barkut rropullitë
  zgavër përdorur teknologji endovideohirurhicheskim (futur përmes
  vrimë e vogël).

  Trajtimi i cryptorchidism mund të jetë terapeutik (hormonal) ose kirurgji.

  Trajtimi i cryptorchidism në cryptorchidism komplikuar kirurgjikale dhe

  me trajtimin paefektshëm hormonal. Trajtim hormonal fillon me
  foshnjat.

  Duke pasur parasysh ndërlikimet e mundshme të injoruar neopustivshehosya
  koqe. Është e nevojshme për të kryer një trajtim të balancuar të cryptorchidism zbuluar
  më të vjetër se 6 muaj. Ju duhet ende të përcaktojë nëse ndryshimet e hershme
  trajtim më mirë gjendja e formimit të shpeshta
  rilindje malinje dhe të reduktuar aftësinë fekondues,
  shkaktuar nga cryptorchidism.

  Informacion nga artikullin "Cryptorchidism".