Kryvosheya në fëmijët nën tre muaj të teknikave masazh


 • Parimet bazë të masazh në keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu kongjenitale
 • Holding bebe masazh deri në tre muaj në keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu

 • Parimet bazë të masazh në keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu kongjenitale
  Keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu kongjenitale muskulor është është një sëmundje e zakonshme. Kryvosheya ndodh zakonisht për shkak të moszhvillimit të muskujve sternoclavicular-mastoid apo lëndim gjatë lindjes së fëmijës. Kur kreu patalohyy tilted drejt muskujt e prekur, u kthye në drejtim të kundërt dhe tilted prapa.
  Pasojat e këtij shtrembërimi, për të mos përmendur efektin kozmetike, ajo është serioze. Si një çështje të mesëm do të mund të shfaqet personi asimetri dhe të mbetet në zhvillimin e fëmijëve psihomotrornom në shkallë të rëndë.

  Trajtimi i kësaj patologjie fillon 2-3 javë të moshës, si pjesë përbërëse e masazh për fëmijë dhe gjimnastikë. Trajtimi i keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu është bërë brenda 24 orëve gjatë gjumit dhe ndërsa fëmijën zgjuar.

  Nga fillimi i trajtimit keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu Foshnja masazh është një lider, të mbajtur kundër sfondit të moshës komplekse restauruese përkatëse dhe zhvillimit.

  Këtu janë parimet themelore mbi të cilat nuk do të devijojnë terapist punuar me fëmijët me keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu lindura muskulare:

 • Mësimdhënia dhe kthen shpinën mbi barkun e tij të mbajtur zakonisht në anën e shëndetshme, por ju mund të bëni ato në anën dhe keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu.


 • Zbutës teknika në gjoks (stroking, fërkim) të mbajtur në anën e sëmurë e parë në gjoks e sipërme, dhe pastaj në fund.
 • Kryetari i fëmijës gjatë masazh duhet të jetë tilted drejt keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu. Në muskulit të prekur mund të përdoren teknika të vetëm zbutës: pohladzhuvannya butë (nga klavikul në procesin mastoid), fërkime (e bërë butësisht jastëk e një gisht), dridhje (përgjatë muskujve).
 • Stroking, fërkim në anën e mirë të pasme. Në anën e pacientit mbajtur stroking, dridhje, i butë që shtrihen dhe fërkim në sup brez, ndjesi shpimi gjilpërash, punktyrovanye, fshehur në blades.

 • Gjimnastikë kurs mjekësor dhe masazh është 15-20 seanca, të cilat mbahen çdo ditë apo çdo ditë tjetër me një pushim në mes të kurseve në 1-1,5 muaj.


  Holding bebe masazh deri në tre muaj në keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu

  Pra, çfarë është teknikë e foshnjave masazh deri në tre muaj në keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu? Fëmija shtrihet në shpinë të tij, të fixes terapist kryesoj pak tërhequr atë mbi dhe duke e kthyer në anën e prekur, shtrirë muskujt ndërsa pala anësore të qafës. Ju pastaj anim kokën në anën e kundërt anën e prekur, dhe të sjellë mjekër tuaj. Ushtrimi nuk mban nëse fëmija është e parehatshme. Atëherë fëmija është i vendosur në anën e (keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu anësor), të mbajë kokën, shpejt hoqi dorë, duke mbështetur atë nga poshtë, duke krijuar kështu kushtet për kokë të vetë-të mirëmbajtjes.

  Ky ushtrim ka për qëllim për të forcuar muskujt e qafës në anën e kundërt.

  Këto ushtrime janë të përsëritura 5-20 herë. Masazh kryhet pas ushtrimeve gjimnastikor. Fëmija shtrihet në shpinë të tij. Masazhist këmbë e plagë.

  Detyra e masazh: përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe rrjedhën e limfatike në muskujve sternoclavicular-mastoid, të nxitur atë dhe për të inkurajuar relaksim, tonin e muskujve në anën e kundërt.

  Së pari, të kryejë një fërkim të përgjithshme, dridhje butë të zonën e gjoksit me një fokus në muskujt e gjoksit, masazh barkut (stroking, fërkim). Pastaj masazh anën e shëndoshë të qafës (stroking, fërkim, trazim, të ngutshme) dhe anën e prekur të qafës.

  Këtu janë të gjitha metodat duhet të jetë i butë. Aplikoni stroking, dridhje labile. Masazh në anën e keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu (stroking, fërkim imagjinative, dridhje të butë). Pastaj të mbajë prapa masazh. Fëmija shtrihet në barkun e tij. Të gjitha metodat duhet të jenë më të fuqishëm (fërkimi, dridhje e gisht dush). Ndikimi i mundshëm në linjat paravertebral për relaksim refleks të shpinë.

  Llogaritja duart pohladzhuvannyam masazh, këmbët, abdomen.

  Ora Trajtimi - 10-15 minuta. Kursi i trajtimit - 15-20 procedurat. Dhe në trajtimin kirurgjik (kalojnë apo të mbajë operim të pikut të muskujve, pastaj 6-8 ditë kryejnë korrigjimin e pozitës) masazh emëruar me physioprocedures.

  Është e këshillueshme për të kryer masazh përditshme.

  Nga ditët e para të zbulimit keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu fëmije duhet të hyjnë në një anë të shëndetshme të murit, të përdorin metodat e korrigjimit, është e nevojshme për të qep dhe të veshin osheynichek që mbahen për të kreu i drejtë (në anën e keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu osheynichek ndërlikim më të lartë në pjesë të shëndetshme të qafës). Prindërit mësojnë teknikat masazh në spital ose klinikë fëmijëve.

  Informacion nga artikullin "keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu muskulare në 2 javë -. 3 muaj"